Live in Your Garden

Live in Your Garden https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405541/bmid_live-in-your-garden-cmR-405541.jpg 5 42 10

Are you looking for inspiration for a new garden, or do you want to do something with the one you already have? Or is it that you just want to daydream and let yourself be carried away by beautiful garden scenes? This beautifully presented book brings a fresh and contemporary view of the garden as a welcoming place where you can live well and spend delightful moments with your loved ones. The carefully selected photographs by top photographers have managed to capture not only design of the highest quality, but also the enchanting atmosphere and genius loci of many magical little corners of gardens. This book will guide you from your initial thoughts and planning, through examples of design in various completed gardens to specific practical advice and tips. Your guide to the dream garden that will add a new dimension to your life is Ferdinand Leffler, a successful and well-known landscape architect, author of many award-winning designs and completed projects in the Czech Republic and abroad. He is also the face of the TV programme Ferdinand’s Gardens and owner of the design studio Atelier Flera. Ferdinand Leffler has achieved success in both private and professional spheres of life. It’s enough to talk with him for a while to understand why. The blend of his easy-going manner, rational approach and detached perspective is literally contagious.... celý text

Literatura naučná Hobby Zahrada
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Žijte ve své zahradě


více info...

Přidat komentář

petule3389
05.09.2023 5 z 5

Kniha je perfektní!

LittleK
29.07.2023 4 z 5

Doufala jsem, že se dozvím více konkrétních tipů. Bezvadně navedl na vytvoření "mapky" zahrady v měřítku, ale tam skončil. Kniha je dost obecná a na mou potřebu nejde dost do hloubky a nevěnuje se přílišnému detailu, ale chápu, že tenhle materiál si nechává pro své kurzy. Každopádně je ale dobrým základem, pokud nemáte tušení, jak to celé uchopit a kde vlastně začít. To splnil na jedničku. Naučí vás, jak o vysněné zahradě přemýšlet, čeho si všímat, ale hlavně řídit se pocitem a nebát se do toho jít, protože zahrada je živý prvek vašeho bydlení a vyvíjí se s vámi. Jo a ty fotky, fakt boží. :)


jasminecka
19.05.2023 4 z 5

Libilo se mi, jak vede cloveka k premysleni nad tim, co od zahrady potrebuje, jak zije a co se mu libi.

Mánička178
30.04.2023 5 z 5

Taková krásná "učebnice", kterou si určitě přečtu několikrát - průvodce a rádce, jak vytvořit zahradu takovou, aby v ní člověk chtěl být a žít. Moc pěkné a těším se na to, jak nám půjde realizace :D

nik@82
22.03.2022 5 z 5

Mám před sebou holý pozemek, ze kterého jen trčí naše novostavba a před sebou předsevzetí něco s tím udělat. Kdyby mi na účtu něco zůstalo, tak bych si od pana Leflera hned nechala udělat návrh a svěřila mu realizaci. Bohužel si musím vystačit s jeho knihou. Krásné fotografie, nápady a názory, které se shodují s mým vkusem. Listuji knihou často a jsem ráda, že jsem si jí pořídila.

parxel
01.02.2022 5 z 5

Na této knize se mi nejvíce líbilo, že si na nic nehraje. Z každé fotky je vidět, že autor dělá svojí práci s láskou a pečlivostí. A to dává jeho výtvorům něco navíc. Najednou před sebou nevidíte "jenom zahradu", ale prostor, kde chcete trávit čas, odpočinek a spoustu dalších věcí. Zkrátka vidíte v tom počínání smysl a to je pro mne na přístupu Ferdinanda nejhodnotnější.

Já osobně jsem při čtení a prohlížení této knihy zažíval pocit vnitřního klidu a uvědomil jsem si, že přesně tento pocit, bych chtěl zažívat ve své zahradě. Dávám plný počet hvězd, protože má očekávání byla naplněna. Autorovi posílám veliké poděkování.

3nitka
06.04.2021 4 z 5

Kniha ako taká je krásna. Luxusné fotografie.
Mať tak 5000 m2 záhrady a dosť peňazí :)
Ale sú tu aj nápady pre menšiu záhradu, tipy a triky.
Absolútne súhlasím, že pred založením záhrady je konzultácia s odborníkmi na nezaplatenie. Alebo aspoň počkať so zakladaním záhrady, nerobiť ju okamžite pri stavbe domu.
Určite pred chaotickým sadením rastlín, kríkov a hlavne stromov je potrebné odsledovať ako ide slnko, kde je dlho tieň, uvažovať aký veľký strom narastie, koľko miesta bude potrebovať.
Kniha je plná inšpirácií a nápadov. Na konci je dokonca zoznam 5 rastlín a kríkov podľa výšky v dospelosti, to je fajn pomôcka.
Po prečítaní som veru vytiahla veľký papier, načrtla svoj pozemok a budem prikladať malé maketky - sedenie, terasa, sušiak, obrázky konkrétnych rastlín, stromov a kríkov... A chodila som so stoličkou po celom svojom pozemku a skúšala. Aký výhľad bude odtiaľto, či bude niečo rušivé..

Ďakujem K, za super darček.

sporran
30.11.2019 4 z 5

Úžasná inspirace, charismatický Ferdinand Leffler... Ke knize jsem se dostala na základě sledování pořadu v televizi. Je to úžasné pro kochání se. Bohužel realita bývá občas trochu jiná, až člověk občas zůstává jen u toho kochání. Každopádně doporučuji všem. Najdou se tam skvělé rady, tipy do zahrad, zákoutí, věci k zamyšlení. Možná vám to převrátí představy o konceptu vaší zahrady.

paxie
07.11.2019 4 z 5

Kniha poskytuje inspiraci pro moderní zahradu. Zaměřuje se spíš na pár vybraných detailů a na to, nad čím se vůbec při plánování zahrady zamyslet, nepopisuje prakticky krok za krokem, jak zahradu naplánovat a vytvořit, dokonce ani není popsáno, jaké rostliny jsou v konkrétních realizacích na fotkách použity. Na základě předchozích recenzí jsem to ani nečekala, přesto právě kvůli tomu srážím jednu hvězdu (na základě seznamu top 5 používaných rostlin to jde trochu rozklíčovat - spoiler - ta fialová kytka na každé druhé straně je šalvěj hajní :)) . Přesto, že pokud plánujete založení zahrady budete určitě potřebovat i další publikace, jsou tu zajímavé myšlenky, díky kterým kniha určitě za to stojí - mě například oslovila myšlenka, která mě předtím úplně nenapadla, že vlastně trávník nemusí a nemá být majoritní částí zahrady.

lagina
05.07.2019 5 z 5

Krasné inspirace ❤️

Autorovy další knížky

Ferdinand Leffler
česká, 1978
2017  92%Žijte ve své zahradě
2019  90%Zelené pokoje
2016  95%Kukadýlko
2023  97%Zahrada je pro radost

Kniha Live in Your Garden je v

Právě čtených3x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce26x
Chystám se číst36x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x