Listy z Mexika

Listy z Mexika https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502994/bmid_listy-z-mexika-E0O-502994.jpg 4 17 5

Když jsem se před patnácti lety přistěhovala do Mexika, netušila jsem, do jak pestré a prazvláštní země mě osud zavál. S manželem, Mexičanem, se nám narodila dcera a já se dennodenně snažím v té krásné zemi plné podivných kulturních rozdílů, chaosu i bezstarostnosti plavat a narážím přitom na srdečnost i nepochopení v té nejryzejší podobě.... celý text

Přidat komentář

crossandra
24.11.2023 5 z 5

Mnoho lidí rádo cestuje do exotických krajů, ovšem zůstat někde žít natrvalo, představuje úplně jiné dobrodružství. Smekám před autorkou, že svůj sen dotáhla k realizaci a že i na nevšední překážky všedních dní dokáže nahlížet s humorem. Humorné i méně legrační příběhy (např. mě naprosto dostala prakticky nemožnost navštěvovat knihovnu) jsou podány velmi čtivě. Přesto se nejedná o knihu, která by se dala přečíst na posezení, abyste si ji skutečně vychutnali, je třeba ji trávit postupně. Krásný jazyk, kterým je kniha napsaná, svědčí o tom, že ani po patnácti letech života v cizí zemi není důvod mít špatný češtin.

orinka3
23.10.2023 5 z 5

Vtipná sonda do duše Mexičanů. Zajímavý svět, kde se mají všichni rádi a nikdo se neřídí pravidly, i když je mají. :D Osvěžující a obohacující četba. Moc se mi líbí slovní zásoba autorky, její smysl pro humor a zvládání situací, kdy by z nich jiného dávno kleplo. Povedená knížka.


Zdekat
28.07.2023 5 z 5

Zajímavé, čtivé, zábavné - potíže života v jiné kultuře popsané pohledem každodenního života - paní se možná vypsala trochu ze svých splínů, ale díky tomu jsem poznal Mexiko od základu.

lucie2169
26.02.2023 5 z 5

Pokud se chystáte strávit delší čas v této zemi a chcete aspoň trochu zapadnout mezi místní, sáhněte po Listech z Mexika. I když se vám to tak třeba může jevit, vsadím boty, že popisované historky (navzdory své zdánlivé absurditě) nejsou žádnou samoúčelnou fabulací; na základě osobních zkušeností mohu s klidným svědomím potvrdit, že autorka poměrně věrně popisuje realitu života v této zemi. Algo imprescindible pro každého hispanofila.

denisa7430
05.01.2023 4 z 5

Miluji tyto odvážné ženy, co se provdají za cizince a žijí s ním v jeho domovině. Mexiko mě láká, snad jednou tuto krásnou zemi navštívím. Cestopis, nebo spíše povídání o životě v Mexiku, se autorce moooooc povedla. Čtivé, pohodové a plné zajímavostí.

Štítky knihy

Mexiko manželství s cizincem Češi v zahraničí

Autorovy knížky

Zuzana Erdösová
česká, 1984
2022  87%Listy z Mexika

Kniha Listy z Mexika je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce45x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x