Noční kraj

Noční kraj https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470754/bmid_nocni-kraj-2Em-470754.jpg 3 32 6

Lískový les série

< 2. díl

V Nočním kraji se Alice Proserpinová znovu střetává s výhružným a podmanivým světem temných pohádek a utajených dveří Lískového lesa. Vydejte se s ní a Ellerym Finchem na cestu, při které zjistí, že Lískovým lesem vše teprve začalo a že světy neumírají s fňukáním, ale odchází ve velkém stylu. Před dvěma lety Alice s Finchovou pomocí uprchla z Vnitrozemí a unikla temnému odkazu své samotářské babičky. Nyní je zpět v New Yorku mezi ostatními vyvrheli z její pohádkové domoviny a snaží se začít nový život bez magie. Ale za vnitrozemskými uprchlíky se něco plíží a Alice začíná tušit, že za jejich vraždami se skrývá ještě jiný, zlověstnější účel. Ve skomírajícím Vnitrozemí mezitím Finch pátrá po dobrodružství a – pokud to bude možné – po cestě domů…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Night Country , 2020


více info...

Přidat komentář

B18r
24.07.2023 3 z 5

Za mě tedy o dost slabší než první díl. Je to stejně čtivé, ale měla jsem pocit, že půl knížky tak nějak o ničem, a až poté se příběh začal nějak odvíjet a rozmotávat. Jsem ráda, že jsem si to přečetla, ale první díl je prostě mnohem lepší.

ElessaRiverbow
07.07.2023 2 z 5

Po přečtení prvního dílu, který jsem si zamilovala, je pro mě pokračování akorát zklamání. Přišlo mi, že se tam skoro vůbec nic nedělo a nedokázala jsem se vůbec začíst. To se mi podařilo až nějakých 60 stran před koncem, kdy se tam konečně začalo dít něco zajímavého. Většina postav mi přišla taková nemastná, neslaná. Jakoby ztratily svoje kouzlo, které měly v předchozím díle. Podle mě zbytečné pokračování.


Laerry
22.02.2023 3 z 5

První díl téhle duologie mě mile překvapil svým vypravěčským stylem, který vás ihned pohltil po prvních stránkách. Knížku jsem považovala za uzavřenou, takže mě zajímalo, o čem bude druhý díl. No a naneštěstí se ukázalo, že zopakovat a smíchat ingredience, které tak skvěle fungovaly u jedničky, nebude jednoduché a spíše z toho vznikne slabý odvar. „Noční kraj“ je tak pokračováním, které nebylo vůbec třeba a bez kterého se obejdete a vlastně o nic moc nepřijdete, když si ho nepřečtete. Ale na druhou stranu bylo zajímavé číst o tom, co všechny ty pohádkové postavy dělaly v našem světě, když přišli o svůj původní domov.

Butterfly340
03.04.2022 2 z 5

Za mě velké zklamání. Lískový les mě bavil, co si tak pamatuju, takže o to víc mě mrzí, že se tohle pokračování tak moc nepovedlo...

Jako největší problém vidím všechen ten patos v podobě různých básnických přívlastků, personifikací a já nevím čeho dalšího. Je to v každé větě a působí to vyloženě otravně. Tohle patří do poezie, ne prózy.

Taky tam chybí jakékoliv shrnutí toho, co se stalo v předešlém díle. Takže pokud jste Lískový les četli už před nějakou dobou, tak smůla. Nemáte šanci se zorientovat.

Vždycky se snažím o knize napsat něco pozitivního i negativního, nicméně, tady opravdu nevím, co dobrého v knize bylo a proč vlastně stojí za to si ji přečíst...

Celý děj je divný. Všechno funguje účelově, není v tom žádná logika. Světy vznikají a zanikají. Postavy se dělají, co chtějí... Vysvětlení žádné.

Noční kraj jsem dočetla jen kvůli tomu, že nerada nechávám knihy rozečtené. No, a taky mě zajímala ta detektivní zápletka tam. Která nakonec dopadla tak, jak jsem od začátku čekala...

punkgirl97
26.08.2021 4 z 5

Návrat do Lískového lesa byl jiný. Je to tedy pokračování, ale začíná v New Yorku, kdy se Alice snaží žít jako normální teenegerka. Aneb snaha o život bez Vnitrozemí.

Síla Vnitrozemí. Jednou jste součástí, navždy to tak bude jednou nebo dvěmi vašimi částmi.

Druhý díl byl slabší, co si budeme, ale ne o tolik. Lískový les je kouzelné místo, a hlavní hrdinka od něj chce vlastně utéci, a vzhledem tomu, že sledujete hlavně Alici tak to máme docela blbé. Ve třetině knihy se objevuje aj druhá hlavní postava, a konečně tam máme nádech i toho druhého světa a není to jen obyčejný příběh.

Co mě hodně bavilo byl příběh Sofie, Aliciny kamarádky. Ale není to jediný příběh, který si v knize přečtěte, pak je tu taky ten hlavní příběh, po kterém se kniha jmenuje. Což mě trochu zarazilo, přichází až někde před poslední třetinou knihy. Na můj vkus docela pozdě. Nicméně lepší pozdě než vůbec.

Autorka krásně vypráví strašidelné příběhy, má tenkou hranici mezi tím, co je skutečné a co fikce. Líbí se mi jak si s těmi příběhy dokáže vyhrát, aby byly jak děsivý, tak poutavý a také čtivý.

Poslední třetina knihy utíkala podstatně více než první dvě, bylo tu více akce a celkové očekávání jak to celé dopadne a zda hrdinové stihnou vše, co potřebují.

Mé hodnocení závisí na konci knihy. Menší shrnutí. Příběh byl čtivý a dobře vymyšlený. Trochu později přišla ta hlavní myšlenka respektive proč se kniha jmenuje jak se jmenuje. Ale to je detail. Na příběhu to nic moc nemění. Rozmotání zápletky bylo hezky vymyšlené, nicméně já zůstanu věrná prvnímu dílu, takže hodnocení bude mít toto pokračování o 0,25 slabší

3,75/5

Laughtubbe
26.07.2021

Vydání této knihy mě jaksi minulo. Zdálo se mi,že se o ní v knižní komunitě moc nemluvilo. Dozvěděla jsem se o ní až když vyšla a proto jsem se pro ni okamžitě vydala.

Autorovy další knížky

2018  62%Lískový les
2021  66%Noční kraj

Kniha Noční kraj je v

Právě čtených2x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce116x
Chystám se číst49x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x