Liška Šiška ve školce

Liška Šiška ve školce https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438036/bmid_liska-siska-ve-skolce-EFN-438036.jpg 5 40 16

Liška Šiška série

1. díl >

Znáte malou Adélku, která tak ráda chodí do školky a pomáhá paní učitelce uklízet hračky? Adélka má svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku a tu si občas bere do školky s sebou. Jednoho dne ji ale ve školce zapomene. Co bude s liškou Šiškou? Jak se ve školce zabaví, bude mít co jíst a nebude jí tam smutno? A co vůbec dělají hračky ve školce, když jsou kluci a holky doma? Všechno se dozvíte, když si přečtete milou pohádku o tom, co se děje ve školce, když děti odejdou.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
05.04.2024 3 z 5

V tomto případě půjdu proti proudu.
Ano, příběh je celkem fajn, ale jak již tu několik uživatelů přede mnou zmínilo, jsou tam chyby. Na tak málo textu je to opravdu ostuda.
A co se týče tolik vychvalovaných ilustrací? No tak za mě absolutně ne. Jejich až psychedelický styl fakt není něco, co by mělo patřit do rukou dětem. Prosím, vraťme se k těm starým krásným ilustracím Lady a Milera a Zmatlíkové. Děkuji.

Magdaléna254
04.04.2024 1 z 5

Kniha syna (4 roky) nijak neuchvátila, vadili časové nesrovnalosti, i na pohádku dost povrchní příběh bez poučení. Bylo vidět, že ho příběh nebaví, bohužel to nezachránily ani hezké ilustrace. Samozřejmě se nenechte odradit, syn je náročný čtenář :). Ale určitě ji znova číst nebudeme.


Luciluc
08.01.2023 4 z 5

Knížka čtená dceři. Krátký a hezký příběh o tom, co Liška Šiška prožila během jedné noci ve školce, po tom, co ji tam zapomněla holčička Adélka. Kniha je pěkně graficky zpracovaná, příběh se dobře čte a má spád, téma je zajímavé - oslava narozenin ledního medvěda, její příprava, pečení dortu a následná zábava. U nás měla Šiška úspěch a těšíme se na to, co zažije u doktora a v cukrárně. Doporučuji k přečtení.

mataaskorice
31.12.2022 5 z 5

Liška Šiška je prostě báječná. Jedna z knih, které tříletá dcera zvládne poslouchat na jeden zátah a ještě se u toho královsky baví. Ilustrace v knížkách o Šišce milujeme.

ZuK1
14.09.2022 5 z 5

Milý příběh a krásné a zajímavě řešené ilustrace, zasahující pod texty anebo do sousedních stránek.
Jak už ale bylo konstatováno níže, i mě hned při prvním čtení upoutal nesoulad dní. Nejprve se příběh odehrával v úterý, o pár stránek dál to už byl pátek a po páteční noci měly děti dokonce ráno opět nastupovat do školky.
Tohle je ale spíš zarážející, že nepostřehla korektura a pro děti to takový problém asi nebude. A také i mně trošku vadilo, že obě, paní učitelka i maminka s Adélkou, automaticky odjely ze školky auty. Spousta rodičů se snaží vzít odpoledne děti domů pěšky a zastavují se cestou třeba v parku nebo na hřišti. A asi by mi to tak připadalo pro mnoho dětí přirozenější, i když chápu, že někde to možné nemusí být. Ale to jsou spíš jen takové drobnosti, které nijak neovlivní můj názor, že se jedná o moc hezkou knížku pro děti od 3-4 let.

LunaL.
10.12.2021 5 z 5

Tuhle knihu objevil v knihovně syn (5let), zaujala ho obrázky. Hned jsme ji doma začali číst, byl z ní hodně nadšený :) Moc se mu líbilo, co hračky v noci ve školce podnikají! :)
Mě by nějak zvlášť neoslovila (ne,že by se mi nelíbila), ale syn ji po přečtení chtěl číst od začátku. A pak prohlásil, že si ji obkreslí, když si jí nemůže nechat :) Určitě zkusíme další díl.

Malinali
22.04.2021 4 z 5

Krásně napsané, příběh o zapomenuté hračce a o tom, jak hračky ožijí ve školce, když tam děti nejsou. Akorát jsem si všimla, že tam píšou, že Adélka odešla v úterý a najednou se řeší, že je vlastně pátek přitom se jedná o stejný den, a následně že druhý den mají přijít děti, pokud je ale pátek, tak v sobotu školka přeci není :-D Buď uniklo něco mě, nebo ti, co kontrolují vydání a tisk nepřemýšlejí :-D Za to jednu hvězdičku ubírám.

Aknel26
23.03.2021 4 z 5

Vtipný příběh o tom, co se děje ve školce, když děti odejdou. Skvěle vyvážený poměr textu a obrázků. Kapitoly jsou tak akorát dlouhé a ilustrace veselé, samé jasné barvy. Vyprávění navíc děti svádí ke srovnávání a povídání o tom, jak to vypadá v jejich školce.

jolag1
20.03.2021 5 z 5

Super na začátek školního roku

broskev28
08.01.2021 4 z 5

Milý příběh, doslova ze života většiny těch nejmenších dětí, k tomu úžasné ilustrace a obecně grafické řešení dětské knihy. Já jako matka z maloměsta sice skřípu chrupem, když děti (i paní učitelky, jak je vidět) jezdí do školky i ze školky autem, a to bohužel i tehdy, když to vůbec není potřeba - to jsou aspoň mé zkušenosti z doby, kdy nejmladší syn byl dítě školkou povinné. Ale obecně beru, jsem trapná ekologická aktivistka.
Jak už zmínila Kattie, popletené dny v týdnu se nepovedly, ale stane se a příběhu to nijak neublíží. A naopak - všimne si chybičky i nějaké dítko? Mě taky zarazila trojjediná postava: Kašpárek, šašek a klaun, všude je stejný paňáca. I to je ovšem nepodstatný detail, takže se určitě chystám i na příběh lišky Šišky u doktora. A našim rodičům i dětem knížku doporučím.

MMacicekk
24.11.2020 5 z 5

Tato nádherná knížka s vtipným a dobrodružným příběhem, jaký jen mohou prožít hračky, je určená pro děti od čtyř let. Přesto musíte počítat s tím, že děti neudrží pozornost po celou dobu četby, jelikož textu je více. Autorka jej však chytře rozdělila na kapitoly, takže se můžete ke knížce kdykoliv vrátit.

Liška Šiška bude v centru dění – chystá se velká oslava pro ledního medvěda, která zahrnuje velké přípravy. Pečení dortu, jeho zdobení, nafouknutí balónků, vystřihování květinek – vše si žádá pečlivou přípravu. A co budou hračky dělat, když není k nalezení oslavenec? Poradí si v každé situaci a prožijí nejedno dobrodružství, u něhož nesmí v žádném případě chybět oblíbená liška Šiška!

Děti si tuto knížku doslova oblíbí. Se synem ji čteme skoro denně, ke čtenému vždy něco poznamená nebo se doptá a je to moc fajn. Budeme se těšit na další dobrodružství, které lišku Šišku a její holčičku Adélku potká.

bookcase
31.08.2020 5 z 5

Po Lišce Šišce u doktora je u nás tato druhá nejčtenější. Opět skvělé spojení výrazných ilustrací a zábavného textu.

Kattie
02.07.2020 5 z 5

Není jednoduché najít knihu, která by měla hodně ilustrací, aby zaujala 2,5 leté dítě, ale zároveň už trochu delší text. Delší než jeden dva odstavce na dvoustranu. Tato kniha tohle splňuje. Text je jednoduchý, ale už to chce trochu trpělivosti u něj vydržet, vyprávění je pochopitelné pro malé dítě. Navíc je tam přidaná hodnota - školkové téma. Takže doporučuji už pro děti mladší tří let, které se připravují na školku.

Jediná drobnost. Děj se odehrává v úterý, liška je zapomenutá ve školce pouze přes noc, přesto tam jedna z hraček zmiňuje, že je pátek odpoledne. Tak se tam vloudila asi chybka. Ale to nevadí.

Blaufik
19.06.2020 5 z 5

Příběh o lišce Šišce si děti jistě zamilují od první stránky. Osobně bych knihu doporučila pro děti školkového věku, kolem čtyř let, ale věřím, že dokáže zaujmout i malé tříleťáky.

A co vaše děti? Zajímalo by je, co dělají hračky, když jsou ve školce samy? Tak v tom případě je Liška Šiška ideální knížkou právě pro ně. Jistě se dozví spoustu zajímavých věcí, o kterých dodnes vůbec netušily.

maminkoutek
19.06.2020

Moc povedená knížka. Nádherné celostránkové ilustrace, poutavý příběh ze světa hraček, u nás zaujalo i tříletou.

Ronnie Sparks
10.05.2020 5 z 5

V knize je několik krátkých kapitol, které jsou doprovázené nádhernými ilustracemi od Báry Buchalové. Ilustrace jsou pestré a výrazné.
Adélku vyzvedne maminka ze školky a až doma zjistí, že nechala ve školce svou nejoblíbenější hračku - plyšáku lišku Šišku. Je moc smutná, protože se bojí, že je liška Šiška také smutná a bude se sama ve školce bát. Jenže liška Šiška ve školce zažívá plno zábavy se svými kamarády. Liška Šiška pomáhá připravovat oslavu pro ledního medvěda. Pečou dort, zdobí slavnostně školku, jezdí narozeninovým vláčkem...
Děti se z knihy dozví, co dělají hračky ve školce, když školku všichni opustí. Krásná pohádka pro děti! Doporučuji knihu číst školkovým dětem.

Štítky knihy

pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

2020  93%Liška Šiška ve školce
2019  71%Kamarádi ze záhrobí
2018  83%Florentýna a kouzelná kniha
2018  84%Čertí babička
2020  92%Liška Šiška u doktora

Kniha Liška Šiška ve školce je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech7x