Liška Šiška u doktora

Liška Šiška u doktora https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445170/bmid_liska-siska-u-doktora-Blh-445170.jpg 5 33 13

Liška Šiška série

< 2. díl >

Malou Adélku rozbolela hlavička, dostala rýmu, špatně se jí dýchalo. Bolely ji nožičky a ručičky. A tak musela k paní doktorce. Vzala si s sebou svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku. Ale co se nestalo? Adélka byla tak unavená, že ji po vyšetření zapomněla v čekárně. Liška Šiška se rozhlíží, vůbec to v čekárně nezná, ale je tu spoustu hraček – tygr se zraněnou nohou, jezevčík s oteklým zoubkem, kočárek s plačící panenkou, zrzavá kočička s bolavým ocáskem... Jaká dobrodružství s nimi asi liška Šiška přes noc zažije?... celý text

Přidat komentář

Luciluc
07.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Na tento díl jsem se těšila nejvíce, čekala jsem, že do příběhu budou nenásilnou formou zakomponovány některé druhy vyšetření, že by se pak děti nemusely u lékaře tolik bát. Ale jsem trochu zklamaná. Příhoda s autonehodou medvídka mývala mi tam moc neseděla a zázračný bonbónkový sirup také ne. Ale dceři se to líbilo a to je hlavní. Ilustrace jsou hezké, stejně jako v prvním díle, který zpětně po přečtení všech tří hodnotím jako nejpovedenější.
P.S. co má autorka pořád s těmi dorty? :-) I v tomto díle se peče dort, sice jenom chvíli, když Adélka čeká v čekárně, ale stejně..
3,5 *

mataaskorice
19.04.2022 5 z 5

Tak tohle je první knížka s větší porcí textu, u které dvouletá dcera vydržela, poslouchala a dožadovala se dalšího čtení. Přečetly jsme ji v podstatě na jeden zátah. Dosud dcera vydržela u kratších textů o rozsahu tří, čtyř vět na stránku. Takže za nás úspěch veliký! Moc se mi líbí ilustrace a celkový vizuální dojem z knížky, drobnosti jako třeba občasné rádoby komiksové bubliny s dialogem a další téměř nepostřehnutelné maličkosti, které zvyšují souhru slova a obrazového pozadí. Jen ten bonbonkový sirup mi krapet nesedí, kéž by se marodilo tak snadno. Zrovna ta moje dvouleťačka, která na JIPce strávila nejeden pátek, by mohla vyprávět. Ale jde o pohádku, kdy hračka léčí hračky, takže vlastně proč ne.


LunaL.
21.02.2022 4 z 5

Syn si oblíbil první díl, ten jsme četli pořád dokola. Tenhle díl se mu taky líbil, ale na první díl nemá. Přeci jen je mu prostředí školky bližší :)
I tak krásný děj s krásnými ilustracemi! :)

Aknel26
23.08.2021 4 z 5

Napsáno podle stejné šablony jako první díl, až by se chtělo napsat "mé hodnocení - viz Liška Šiška ve školce". Syn byl spokojený a já také.

Malinali
06.05.2021 5 z 5

Skvělé čtení, synovi (4) se moc líbí příběhy Adélky a Šišky a hlavně jak hračky dovádějí, když je nikdo nevidí.

Eva88
16.02.2021 4 z 5

Naše povinná četba nejen při soplíku. Dcerka ten příběh miluje. Hezké obrázky a příběh krátký tak akorát, že se dvakrát denně kniha přečte celá. :-)

broskev28
24.01.2021 5 z 5

Ještě lepší než Liška Šiška ve školce; pro děti skvělé a díky ilustracím Báry Buchalové jsem se bavila i jako dospělák (jak ostatně podotýkají i některé další komentáře). Veliká panenka, která vypadá úplně stejně jako paní doktorka, mě opravdu rozesmála - kdyby takovou měla každá dětská lékařka, to by bylo něco! No a její sirupy a léky, ty byly taky kouzelné, a to doslova.
Výborná knížka pro mrňousky i pro čtenáře!

Knihomura
05.09.2020 5 z 5

Krásný příběh pro malé děti, ale ty ilustrace! Super doplňují příběh. Troufnu si říct, /snad se nebude paní Gecková zlobit/, že Bára Buchalová povyšuje její text o několik stupňů výš. Je to zkrátka PANÍ ILUSTRÁTORKA - a to zas hned tak někdo neumí. Kochám se a těším až si přečtu/prohlédnu s vnukem.

MMacicekk
05.09.2020 5 z 5

Na první pohled vás zaujme krásná obálka s nádhernými ilustracemi Báry Buchalové, kterými je doslova obklopený celý příběh. S každou další otočenou stránkou se budete kochat nad kresbami zvířecích postaviček, které vás provedou vtipným a poučným příběhem. Liška Šiška u doktora je knížka, která okouzlí snad každého malého čtenáře. Rodičům, kteří mají malé děti, by tato kouzelná knížka plná nádherných ilustrací neměla v žádném případě uniknout. Byla by škoda přijít o poutavý a dobrodružný příběh, kterak liška Šiška zůstala zapomenuta u doktorky a jak si hračky, s nimiž si přes den hrají malí pacienti, krátí dlouhé chvíle bez dětí.

maminkoutek
30.07.2020 5 z 5

Další příběh o Lišce Šišce, tentokráte z lékařského prostředí. Příjemný text, krásné ilustrace, prostě opět povedené dílo...

bookcase
01.07.2020 5 z 5

Veselé a milé čtení pro děti, které se bojí doktorů. Co se stane, když zůstane liška Šiška zapomenutá v ordinaci dětské doktorky?

Blaufik
30.06.2020 5 z 5

Jedná se o veselý a hravý příběh, který dětem ukazuje, co se asi děje v čekárně u paní doktorky, když už všichni odejdou. V tu chvíli se totiž probouzí hračky, se kterými si malí pacienti hráli a ani jim se nevyhýbají různé bolístky. Proto je tady i pro ně jejich paní doktorka, která jim pomůže s uzdravováním.

Danago
18.06.2020 5 z 5

Krásně výtvarně ztvárněná knížka. I když je podle příběhu pro předškolní děti myslím že ještě i prvňáčky osloví. Prohlížením poutavých obrázků, které skvěle doplňují text určitě knížka zaujme děti možná už od čtyř let. Příběh je vystavěný logicky, takže to děti krásně pochopí. Musím přiznat že jsem si čtení spolu s obrázky sama velice užívala.

Autorovy další knížky

2020  93%Liška Šiška ve školce
2019  71%Kamarádi ze záhrobí
2018  83%Florentýna a kouzelná kniha
2018  84%Čertí babička
2020  92%Liška Šiška u doktora

Kniha Liška Šiška u doktora je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x