Lidský mozek

Lidský mozek https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155577/lidsky-mozek-155577.jpg 5 6 1

O knize „Lidský mozek - Obrazový průvodce stavbou, funkcí a nemocemi mozku“ Mozek je nejsložitější orgán v těle a pravděpodobně nejsložitější systém, který člověk zná. Encyklopedie shrnuje srozumitelným způsobem dosavadní poznatky o lidském mozku a ve spojení s unikátními, počítačově vytvořenými 3D obrazy a úchvatnými mikrofotografiemi do nejmenších podrobností představuje jeho anatomii, činnost i onemocnění. Je nepostradatelným pomocníkem studentů a zdravotnických pracovníků a spolehlivou příručkou pro celou rodinu. Vychází ve stejné edici jako Lidské tělo.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Brain Book , 2009


více info...

Přidat komentář

hu_87
06.09.2018 4 z 5

Kniha nastiňuje poutavým způsobem čtenářovi-laikovi funkci lidského mozku a v následujících stránkách se setkáváme s anatomií a fyziologií různých částí (thalamus, hippokampus...). Na začátku knihy se setkáme se snímky mozku a jejich jednotlivými popisy ať už po mozkový kmen nebo gyrus fusiformis (asi jen znalí tuší), postupně se autorka dostává ke smyslům (samozřejmě v knize nechybí ilustrace s popisy, včetně snímků mozku), sociálnímu chování a k myšlení/inteligenci. Na konci se velmi stručně věnuje nejrůznějším mozkovým poruchám, včetně těch duševních.
Za mě určitě přínosná knížka, pokud jste laik, v některých pasážích se můžete snadno ztratit anebo jen lámat rukama nad tím, k čemu všechny ty latinské názvy. I tak má knížka potenciál vás oslnit, okruhy, kterým se věnuje, jsou dost široké a polopaticky vysvětleny.

Štítky knihy

mozek

Autorovy knížky

2010  90%Lidský mozek

Kniha Lidský mozek je v

Přečtených6x
Knihotéce15x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x