Lidská duše a sex

Lidská duše a sex https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14553/bmid_lidska-duse-a-sex-14553.jpg 3 12 4

Kniha se zabývá biologickou a psychologickou podstatou sexu a erotiky, sexuální historií lidstva a sexuálními aberacemi. Vyd. v tomto uspořádání 1.

Přidat komentář

LukasB.453
23.08.2023

no dneska by pana Brouka zřejmě podrobily (přemýšlel jsem jaké i/y napsat, podmětem jsou nejspíš feministky obojího pohlaví), útrpnému právu, pomalu upálili na hranici (kat a jeho pacholci) a nakonec by nad jeho ubohou zohavenou mrtvolou zapěly kuplet (zpěvačky normalizačního popu osmdesátých let - není-li to ovšem surovost přílišná).

k věci - velmi zajímavé. nejoriginálnější z našich surrealistů. nutno k tomu přistupovat jako k autorově prvotině, kterou napsal do šuplíku jako náctiletý a která byla uveřejněna 15 let po jeho smrti (a 60 let po sepsání) v exilu a zapomnění.

přistupujte k tomu jako k Schopenhauerovi nebo Nietschemu - nemusíte souhlasit, stačí číst a přemýšlet, a když si lépe ujasníte, proč nesouhlasíte, tak svůj úkol splnila na jedničku.

claudiavas89
22.07.2020

kniha podava pohled na ženu a sexualitu v minulem století


Petra186
31.10.2018 2 z 5

Zvláštní kniha, některé myšlenky zajímavé, ale nevím, čím je má p. Brouk podložené.

Mondie
24.08.2016 odpad!

Absolutní odpad, který znevažuje ženy a staví muže do pozice "pán tvorstva". Pan filosof asi žil jen ve své temné místnosti poté, co ho žena opustila. Je to vrchol nestoudnosti. A zároveň vzor pro radikální islamisty, pro něž je žena majetek, kus věci na dělání dětí (což by bez pána tvorstva stejně nešlo) a nic víc. Žena by podle knihy neměla pracovat, protože je chodící biologická tragédie plná bolestí, nechutné krve aj. Není tedy hodna muži, který je jako jediný tvořivý. Což je absolutní výsměch všem duchovním literaturám. Protože ona tvořivost má centrum právě v ženské děloze. Pán musel být po zbytek života spíše homosexuálem, nebo úchylem. Z historického hlediska má kniha cenu buď pro machisty či bezpáteřní šovinisty nebo všechny, co nenávidí ženy.