Lidé, věci, dobrodružství 1

Lidé, věci, dobrodružství 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270654/bmid_lide-veci-dobrodruzstvi-m0m-270654.jpg 5 4 2

Přidat komentář

panouk
20.03.2023

Mám několik dílů, od roku 1956 tuším až do roku 1959. Jako kluk jsem s potěšením čítal pro mě už vlastně historické a snad někdy tendenční příběhy a reportáže, doplněné fotografiemi. Zde se objevily i články tehdy ještě neznámého Ludvíka Součka, nebo již naopak zapomenutých autorů. Rád se občas vracím.

Eicherik
03.04.2022 4 z 5

První kniha, kterou si ze svého života pamatuji. Tedy pamatoval jsem si pouze fotografie meteoritu a povrchu Měsíce a částečně obal. Proto taky nebylo jednoduché tuhle knihu vypátrat. Ty fotografie také předznamenaly, že se budu v životě zaobírat spíše věcmi nevšedními. Zhruba po padesáti letech jsem dostal možnost si knihu konečně přečíst. Jedná se o encyklopedii ze všech možných odvětví prokládanou povídkami, hádankami a návody ke hrám. Jelikož byla kniha vydána v roce 1959 je velmi důkladně prošpikována komunistickou a sovětskou propagandou. Za nejlepší položku z tohoto výběru považuji povídku Psí důstojnost od Bruna Travena a nejvíce mě překvapila myšlenka ruského hvězdáře Tichova, který předpokládal růst rostlin typu našich bylin, stromů a keřů na Marsu.