Lidé plánují, Bůh se směje

Lidé plánují, Bůh se směje https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367016/bmid_lide-planuji-buh-se-smeje-zK3-367016.jpg 4 15 6

Newyorská rabínka v deseti kapitolách velmi dojemně, přesvědčivě a s humorem na mnoha příkladech z vlastní zkušenosti vypráví o vlastní cestě k Bohu, k pokoře a přijetí všech stránek života. Řešením je nalezení „božské jiskry“, tj. Božího úmyslu v sobě, a její udržování. Kniha je zajímavá i autentickým zachycením prostředí, v němž žijí newyorští Židé, a krátkými, zábavnými příběhy o chasidských mudrcích. Deset kapitol se zabývá vnitřním vývojem člověka zasaženého nepředvídanými životními událostmi, jeho posunem k pravdivému životu, uzavřením „partnerství“ s Bohem, nacházením obecného smyslu v životních událostech a s tím spojenými pochybnostmi.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Portál
Originální název:

We plan, God Laughs


více info...

Přidat komentář

nickym
06.02.2020 4 z 5

Autorka si to kazí občasnými úlety úplně mimo, celkově dobré myšlenky

Vojslava
30.06.2019 4 z 5

Příručka změny životního stylu a hledání smyslu kombinovaná se spoustou inspirativních příběhů a duchovních exkurzů do oblasti judaismu dalo ve výsledku velmi příjemné čtení. Ne že bych tady osobně našla spoustu nových podnětů, ale některé v autorčiných kontextech nabyly na novém významu. Přečtěte si. Třeba knížku nevyužijete hned. A od toho ji budete v knihovničce mít...


slaska77
26.01.2019 3 z 5

Knihu jsem přečetla kvůli výzvě, přiznán se, že tento životasmyslový žánr mi moc nesedí. Občas jsem se nad něčím zamyslela i pousmála, ale stejně si z ní odnáším jen: “velbloud, velbloud, velbloud”. Učíst se to dá a má příjemnou obálku. (leden: 1483 str.)

porcelainswan
16.01.2019 4 z 5

Musím se přiznat, že mne kniha trochu zklamala, čekala jsem mnohem víc. Autorka dala dohromady samé staré známé věci, které jsou v každé druhé motivační příručce. Respektive to trochu naroubovala k Bohu a judaismu. Nicméně se kniha četla lehce a příjemně :-)

hroneczek
20.10.2018 5 z 5

Na knihu jsem byla velice zvědavá, čekala jsem souvislý příběh, pak jsem ji otevřela a čekala klasickou motivační příručku. O to více jsem byla na konci potěšena. Autorka neříká - Musíte žít takto, dělat toto, myslet takhle. Naopak nenuceně nadhazuje otázky, nad kterými se nedá nepřemýšlet.
A i přesto, že celou knihou prostupuje židovská víra, určitě knihu ocení i nevěřící. Já sama jsem se díky knize naučila spoustu nových pojmů.

Jedno z řešených témat je: Ale může život neměl vypadat takto? Proč se toto děje zrovna mě? Načež autorka odpovídá: A jaký vlastně měl tvůj život být?

JanaDor
01.08.2018 4 z 5

Na začátku musím upozornit, že je to hodně o víře, o Bohu, o židovství. Zmiňuje zde jejich zvyky, kterých je teda mnoho. Musím říct, že používají hodně rituálů. Ale je to napsáno s nenuceností a s lehkostí. Autorka nic nepřikazuje, mile vysvětluje a používá často různé příběhy ze života nebo z Bible (myslím, že jejich spisy se jmenují Tanach). Spoustu rad, jsem slyšela již z více stran, zde je to hodně z té Boží stránky.
Je tu spoustu hlubokých, zajímavých, milých myšlenek, které když si uvědomíme, bude se nám lépe žít. Věřím tomu a beru tuto knihu pro sebe za přínosnou.

Autorovy další knížky

Sherre Hirsch
americká
2018  85%Lidé plánují, Bůh se směje
2019  68%Ani Bůh prý není neomylný - Jak procházet osudovými změnami