Liberty Meadows - Ráj

Liberty Meadows - Ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163939/liberty-meadows-raj-163939.jpg 4 33 9

Liberty Meadows přináší humoristické příběhy z trochu zvláštní zvířecí kliniky, ve které najdete hypochondrickou žábu, obsedantního mývala, záludného sumce jménem Khan, psychopatickou krávu i bary vymetající prase. Na tuto kliniku právě přichází mladý lékař Frank, aby se střetl nejen se zvířecími exoty, ale i s překrásnou Brandy Carterovou a její ďábelskou spolubydlící. I když je komiks plný zvířátek, tak série není vyloženě dětská. Humor tu je poměrně absurdní, ulítlý, šílený...a samozřejmě hlavně legrační. Navíc autor série, Frank Cho, patří k těm vzácným tvůrcům humoristických stripů, kteří mají nejen smysl pro humor, ale umí i skvěle kreslit. Zvláště ženy.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Liberty Meadows


více info...

Přidat komentář

vlkove
18.10.2022 2 z 5

Krásné ilustrace, ale stripy jsou nezajímavé a nevtipné bohužel.

Hadati
11.12.2020 3 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že bych nedočetl komiks. U tohohle jsem skončil po první třetině. Tak trochu mi to připomíná stripy Peanutse, které mi však také nikdy nepřišly moc vtipné. Na přečtení jednoho stripu denně v nějakých novinách by to šlo, ale pročíst se 150 stranami toho samého mi prostě nešlo a přišlo mi to jako ztráta času. V žádném případě to nedosahuje kvality stripů Garfielda.


Corso
24.07.2020 5 z 5

Frank Cho dokaze namalovat cho-kolvek. Vecna skoda ze Liberty Meadows u nas to skoncilo touto jednou knihou. Pre mna nepochopitelne, pretoze uspesne vychadzaju horsie serie. Hlavne provokacne posobi ten titulok KNIHA PRVNI, co naznacilo ze plany boli. Na com to skrachovalo? (otazka na CREW) Zvysok som "piratsky" dohladal po svete. Proste ked musis, tak musis.
Brandy je asi od docitania LM moja komiksova laska cislo jedna. To je jednoducho sen pubertakov nakresleny jemnou linkou (Sorry Druuna, Barbarella, je mi to naozaj luto:) A parta zvieratiek z tejto uletenej kliniky je ..proste spravno uletena. Kontrast sexi krasky, zamilovaneho dokturka, a naproti tomu karikovane cartoon uchylne zvieratka je uzasny. ...niekedy sa ku klenotu dostanete cisto nahodou. Doporucujem aspon vyhladat si par stripov, vo co vlastne go.

bazyk21
02.05.2020 4 z 5

hezká kresba

trudoš
22.01.2020 5 z 5

Tohle bylo tak báječné, až se mi nedostává slov. Strip Liberty Meadows je v mnoha ohledech jiný, než oblíbené ikony tohoto komiksového subžánru a přitom je v jádru stejně vynikající; právě jako ty nejlepší z nich. Kromě toho, že má Frank Cho dar od pánaboha kreslit rozkošné ženy, umí skvěle pracovat i s humornou nadsázkou, vytvářet nádherně potřeštěné charaktery (prase na detoxu mě prostě nepřestane bavit nikdy) a celku dát kouzelnou atmosféru přirozeného neskutečna. Takže nakonec ani moc neřešíte absurdnost celého toho bláznivého útulku, kde zvířata se suverénní samozřejmostí komunikují s lidmi. No a zamilovanost lékaře Franka do krásné psycholožky Brandy musí oslovit každého alespoň trochu příčetného nerda. Komika je přitom založená primárně na jednoduchém situačním humoru, jemuž grády dodávají právě věčně se pošťuchující hrdinové. Nic v zásadě humpoláckého nebo naopak zbytečně sofistikovaného. Zkrátka lidskost ve zvířecí podobě.
Jedním slovem - dokonalost. A já chci víc. Prosím.

LuckyVagabond
26.02.2019 2 z 5

Tohle vypadalo fakt nadějně. Krásná dívka Brandy a útulek plný podivných zvířátek? Na tom se nedá nic zkazit ne?
Bohužel dá :(
Ten humor byl fakt divnej. Tak divnej, že jsem si říkal že to přeci nemůže být tak divné, že to je snad nějaká satira satiry? Ale ne.
Ztvárnění krásné Brandy bylo opravdu povedené. Vyobrazení krásné, sexy černovlásky cudnou nevyzývavou formou mě jako jediné bavilo. Ale to je pro dobrý komiks málo.
Možná kdyby Frank Cho vydal knihu jen s obrázky Brandy, bez trapného humoru, tak mu dám ještě šanci.

Covenant
22.02.2018 2 z 5

Kresba a skici vzadu pěkné. Humor a zvířátka, trapné.

Disease
13.11.2017 3 z 5

Použití zvířátek je samozřejmě sázka na jistotu, že když už to nebude třeskutě vtipné, bude to alespoň milé.

Kapis
14.07.2014 3 z 5

Na Liberty Meadows jsem byl nadržený už od doby, co jsem si před dávnými lety přečetl Keramovu recenzi na Crwi…a po přečtení jsem docela zklamán. Tento laskavý skorohumor s předvídatelnými pointami mě opravdu neoslovil, k tomu české popkulturní odkazy a z hustýho Krista pádla projímadla mě skoro odvezli houkavým autem s těžkým průjmem. A ani ty avizované kozy jsem nedostal, pořádně sexy byly jen obálky vzadu. Jelikož jsem se v druhé polovině asi třikrát pousmál, ten malý medvěd s žabákem a Tony jsou velmi sympatičtí (v tomto pořadí a jako jediní v knize), je to opravdu brilantně nakreslené a je to pořádná porce muziky za málo peněz ve velkolepém formátu, přihvězduju jednu navíc, ale na ty tři hvězdy jsem se dostal tak tak s bídou a odřenýma ušiskama.

Štítky knihy

komiksy

Autorovy knížky

Frank Cho
americká, 1971
2013  78%Liberty Meadows - Ráj