Levandule - Recepty, návody a tipy pro pěstování, výrobu

Levandule - Recepty, návody a tipy pro pěstování, výrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346469/mid_levandule-recepty-navody-a-tipy-pro-NZv-346469.jpg 5 14 6

Kniha Levandule by neměla chybět žádnému milovníkovi a obdivovateli této úžasné bylinky. Určena je ale i těm, kteří krásu a přitažlivost levandule objevili teprve nedávno a chtěli by o jejím pěstování a možnostech využití vědět co nejvíce. Na stránkách knihy se dozvíte, odkud levandule pochází a jaká je její historie. Seznámíte se s druhy populárními u nás i ve světě, najdete odpovědi na rozmanité otázky, týkající se jejího pěstování. Poodhalí tajemství léčivých vlastností levandulové silice. Naučíte se vyrábět levandulové přípravky určené k vnitřnímu i vnějšímu použití a dozvíte se, jaké konkrétní potíže pomáhají léčit. Podle jednoduchých receptů si doma snadno vyrobíte léčivou levandulovou kosmetiku. Tvořivé duše v knížce najdou i fotopostupy na výrobu rozličných levandulových dekorací a bytových doplňků. Nechybí ani recepty, ve kterých je levandule originální ingrediencí, propůjčující pokrmům nezaměnitelné středomořské aroma.... celý text

Přidat komentář

cukrovka
06.03.2021 3 z 5

Od knížky jsem čekala víc. Sice jsou zde krásné obrázky a několik dobrých receptů, ale očekávala jsem mnohem podrobnější informace.

vlastimil577
21.01.2021 4 z 5

Miluji tuto vůni.


efka.saf
30.05.2018 5 z 5

Moc hezká voňavá knížka protkaná spoustou krásných barevných obrázků (jak já miluji obrázky! :D) a především spoustou jednoduchých receptů. Můžeme si připravit různé pochutiny, dárky pro druhé i kosmetiku. Já osobně určitě některé recepty zkusím - hned, jak se mi ujme levandulová plantáž :). Určitě vřele doporučuji.

LadyCotton
02.01.2018 3 z 5

Musím se přiznat, že jsem od knihy čekala trochu víc. Zcela upřímně daleko více než historický příběh levandule by mě zajímalo třeba podrobnější využití v aroma-terapii (jak z ní třeba "dostat" esenciální olej) nebo třeba nějaké tipy na výlet do Provence (do kraje levandule), tipy na kvalitní výrobky z levandule, které se v ČR dají koupit apod.
Nicméně přesto všechno: pokud máte ve svém okolí nějakou milovnici levandule, tato kniha (má překrásnou grafickou úpravu) jí jako dárek určitě potěší. Ale asi to není o tom, abyste si pro ní museli teď hned běžet do knihkupectví... Za necelých 300 Kč si koupíte něco málo přes 100 stran. Kniha je plná stažených fotografií z Shutterstocku (nutno ovšem dodat, že jsou krásné a vhodně zakomponované).

Damato
14.12.2017 5 z 5

Tahle krásná kniha začala větou mé drahé polovičky- : "No teda, ty mě neštvi, všechno vyšmejdíš...." Ale tentokrát jsem nehledala účelově, prostě na mě při předvánočním úklidu skříně vykoukla ze šuplíku, kde má ponožky . A kniha je opravdu nádherná. Dalo mě hodně práce a přemlouvání , aby nečekal na Jéžiška a dal mi ji hned- a tím ale bylo po úklidu. Letos na jaře jsem se levandulí začala zabývat a tak uvidím, co mi truhlíky přinesou příští rok- a snad i díky této knize se mi podaří , že mi ty truhlíky na oknech chalupy konečně vykvetou.

Blaufik
05.10.2017 5 z 5

Myslím si, že kniha potěší opravdu každého, kdo má levanduli alespoň trochu rád. Navíc je doplněna o úžasné fotografie, které vám doslova vyrazí dech. Díky radám, které jsou v knize obsaženy, se již nebudete bát tuto krásku pěstovat a co více, možná si díky knize připravíte i léčivý čaj, tinkturu nebo si uděláte hezký podvečer v teplé vaně, kde budete obklopeni úžasnou levandulovou vůní.