Léto nespěchej

Léto nespěchej https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223126/bmid_leto-nespechej-lia-223126.jpg 4 4 3

Krátké i delší básničky o všem, s čím se může dítě setkat v létě na venkově. obr. z pozůstalosti M. Hanáka doprovodil verši Michal Černík

Přidat komentář

mirabl
12.10.2019 3 z 5

Kvalita ilustrací je o jeden level výše než textová část této velmi útlé knihy. Básničky jsou na můj vkus, kulantně řečeno, podivné. Musel bych se hodně rozmýšlet, zda nějaká z nich by opravdu stála za to, bych se ji naučil nazpaměť ... jo, možná ten Krátký příběh:
"Kapka deště dívala se na svět zvysoka.
Uviděla stromy, lidi a husy kolem potoka.
Moc se jí to líbilo.
Povzdechla si: Škoda že jsem jenom voda.
A pole ji vypilo."

HanKasp
08.09.2019 2 z 5

Krsné ilustrace, básničky nic moc (v duchu vlk do lesa nepatří a rodina je jen táta a máma). Ale pár básniček je tam pěkných.


Beta.Vulgaris
27.08.2018 5 z 5

Útlounká knížka veršů pro děti zdobená půvabnými obrázky M. Hanáka. Jak okouzlující je prostá genialita akvarelových ilustrací, stačí pár tahů štětcem a hned po papíru běhá kůň nebo poskakuje veverka.
Když jsem ji jako dítko dostala na rozloučenou se školkou, moc nadšená jsem nebyla. Přece nebudu číst nějaký blbý básničky.
Z pohledu dospělé osoby se na to už pochopitelně dívám jinak. Knížka je nejen vzpomínkou na mateřinku, ale hlavně zároveň památkou na moji dnes už nežijící babičku, která byla učitelkou v oné MŠ. Díky, babi :)