Léto bez Facebooku

Léto bez Facebooku https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376825/bmid_leto-bez-facebooku-IaK-376825.jpg 3 25 9

Další léto bez Facebooku. Další měsíce nudy. Mladá Afroameričanka, policistka Agatha Crispesová, žije kdesi v Americe, ve vesnici, ve které je rasismus na rozdíl od internetového pokrytí všudypřítomný. Má skromné přání, vyšetřovat víc než jen úmrtí místní veverky. Zbývá jí jediné: podat si inzerát. ZOUFALÁ POLICISTKA HLEDÁ (PĚKNOU) VRAŽDU Hlaste se v čtenářském klubu na komisařství, poslední dveře v chodbě vedle kopírky. Vražda v tomhle kraji je totiž jako Halleyova kometa. Člověk ji uvidí jen jednou za život, a to jen s pořádnou dávkou štěstí. Toho má ale Agatha víc než dost, a tak se vydává po stopách „koblihového vraha“…... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Tout un été sans Facebook , 2017


více info...

Přidat komentář

palka452
03.11.2022 3 z 5

Často dost vtipné

shimice
11.01.2022 2 z 5

Pro mě tedy utrpení, dočetla jsem jen proto, že jsem podle vzoru Cimrmanových diváků byla zvědavá, jestli druhá polovina bude slabší než ta první. Základní děj by se jistě vešel do třetiny rozsahu díla, pak by to mělo spád a správnej zvrat, ale z toho balastu informací mi třeští hlava ještě teď..


Littlemonday
27.09.2021 3 z 5

Tak nebudu lhat, tahle knizka nebude patrit mezi top vyber v me knihovne. ALE!!! Z celkem nudneho zacatku, kterym jsem se prokousavala a ktery mi prisel pri nejmensim trapny, urcite ne zabavny, se vyklubala oddechovka s nepredvidatelnym koncem. A jestli mam neco rada, pak jsou to zvraty! :))

Pirkus
12.07.2021 4 z 5

Ačkoliv mi počáteční "vtipné" záměny jmen přišly spíše trapné a měl jsem několikrát chuť knihu zavřít a již se k ní nevrátit, jsem rád, že jsem tak neučinil.

Postupně dostává kniha spád a do děje jsem se dokázal vcítit. Jsou-li později nějaké další "vtipy", již jsem je nevnímal a věnoval se jen postupu vyšetřování.

A závěr? Prostě dechberoucí.

letadlo86
01.10.2020 4 z 5

Jedná se o dobré, zábavné čtení se spoustou návrhů na další knižní tituly. Detektivka, kdy až do konce nevíte kdo je vrah.
Taková oddechovka, vhodná právě na letní dny. Překvapilo mě jak mě chytla a nemohla jsem se odpoutat od čtení.
Zapůjčila jsem kamarádovi a ten jí přečet za jeden den a také se mu líbila.

RuWia
17.07.2019 3 z 5

Od tohoto autora jsem četla nejprve Fakíra, který mě nadchl, opravdu mě kniha bavila. Jeho druhá kniha už byla na vážnější notu, ale pořád byla psaná zajímavě, takže když se objevila tato jeho nová kniha, byla jsem nadšená, zvědavá a nedočkavě jsem se pustila do čtení.

Kniha se mi líbila, ale pasáže s popisováním mrtvol mi příjemné nebyly. Chápu, že to spadá nejspíš do policejního humoru, stejně jako je zdravotnický humor specifický a většinou pro lidi mimo obor není ani vtipný, ale na to, že jsem četla humornou knihu a ne detektivku nebo thriller, mi tohle přišlo už trochu moc (prostě mi nepřišlo patřičné dělat srandu z takových situací).

Každopádně nápad ději nechyběl a na to, že se hodně situací opakovalo, se mi kniha četla svižně.

martinagrafova
09.01.2019 2 z 5

V první řadě musím lehce hanit anotaci, která nám podává jednu mylnou informaci. Z anotace vyznívá, že si policistka podá inzerát poptávající oběť pro vraždu, kterou pak bude vyšetřovat, stane se v malém městečku slavnou a bude převelena zpět do víru velkoměsta. Námět mi přišel zajímavý a byla jsem zvědavá jak humorně si s ním autor poradil. O podaném inzerátu však nikde ani zmínka.
Léto bez Facebooku jsem přečetla zhruba za tři dny. Vzhledem k tomu, že je to bichle o 360 stranách, která není nijak extra čtivá, se tomu sama divím. Kniha obsahuje spoustu zbytečných, prázdných stránek a kdyby autor vynechal koblihy, byla by hned o třetinu tenčí.

Malé plus si ale ode mě tento sympatický francouz přece jen získal. Ten konec jsem vážně nečekala !

mikika
17.09.2018 4 z 5

dost střelená parodie na detektivku, která se dá spíš číst jako kniha o knihách - hlavní hrdinka by se líp uplatnila jako knihovnice, než jako policajtka...

Márinka
07.07.2018 3 z 5

Citace z knihy:
“... Čtu všechno. Neexistuje žádná podřadná literatura, žádná podřadná kultura. … Literární a kulturní snobismus je stejně škodlivý jako nevzdělanost. Nechuť se otevřít druhým, objevovat jiné věci, snaha zůstat zalezlý ve svém pohodlíčku, zavřený do své přihrádky, nikdy si neklást žádné otázky - to není zrovna projev inteligence. … Za absolutně klasické se považují romány, které někoho vůbec nezaujmou, a obráceně. Kdo rozhoduje o tom, že nějaká kniha stojí za přečtení a jiná se zařadí mezi brak prodávaný leda na nádraží? A co je špatného na čtení ve vlaku? … “

Více v recenzi O dvacet deka míň, prosím!