Les bez srdce

Les bez srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478171/bmid_les-bez-srdce-mHa-478171.jpg 4 101 30

Netvorem jsi, jedině když se jím rozhodneš být. Les je nebezpečné místo, kde muže i ženy lákají sirény vstříc smrti. Čarodějnice už dlouhá staletí získává srdce, aby jimi nakrmila strom bez srdce a s jeho pomocí ovládala čím dál větší území. Když je do lesa vlákán Owen Merrick, Serena, jedna z dcer stromové sirény, ušetří jeho život, místo aby ho zabila. Owen každou noc přelézá zeď mezi zahradou a lesem, aby se s ní setkal, a ona pokaždé víc a víc touží stát se člověkem. Hvězdy však předpovídají nebezpečnou kletbu a Serenina honba za lidskostí je vrhne do víru odvěké války mezi čarodějnicí a králem, který se ji snaží zastavit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Into the Heartless Wood , 2021


více info...

Přidat komentář

Listování
30.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla bomba !!! Knihu jsem četla již podruhé a pořád je stejně dobrá. Na konci jsem pokaždé uronila slzičku (nevím, zda to je tím, že jsem knihu vždy dočítala ve 2 ráno, nebo kvůli tomu, že jsem měkota). Líbil se mi příběh, vývoj postav a hlavně konec. Opravdu doporučuji milovníkům těmnějšího fantasy. Škoda, že od autorky nejsou do češtiny přeložené i další knihy.

mnohoknih
22.12.2023 4 z 5

Prý fantasy. Lesní horor to je. A opravdu výborný. Neprojdu kolem břízy beze strachu. A to mám zrovna tenhle strom tak ráda. Ale protože se hlavní zlo skrývá ve víle a králi, tak to bude i fantasy, hodně temná fantasy. Chlapec Owen se chce stát hvězdopravcem jako otec a stará se o malou sestřičku Awelu. Jejich maminku totiž zabila lesní siréna, jedna ze stromových dcer zlé Gwyddeny. Les zasahuje do jejich života neustále, je to nebezpečné místo. Není radno tam vstupovat. Jenže říkejte to malé, dvouleté holčičce. A tak dojde k seznámení mezi Seren, nejmladší zrůdou a Owenem. S ním bych kamarádit nechtěla, ta jeho umíněná paličatost by mi vadila. Ale je jí potřeba ke spoustě situací v jeho světě, třeba ke zlomení kletby. Výborně se zde střídá vyprávění Owena a Sereny, přičemž její text má i speciální řádkování, abychom lépe pochopili její myšlenkové pochody. O myšlenky se s námi dělí oba. A tak s nimi prožíváme hrůzu, odpor, strach, nenávist, ale i pozvolné sbližování. Příběh má sice dost stran, ale čte se dobře a tak to utíká. Ne všechno dopadne k naší spokojenosti, ale díky Owenově paličatosti, je tu trochu nečekaný, ale o to luxusnější konec.


ElessaRiverbow
07.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Velice zajímavá kniha, která podle mě rozhodně stojí za přečtení, pokud máte rádi fantasy a temné pohádky. Příběh mě chytl už od prvních stran. Moc se mi líbilo střídání pohledů hlavních postav. Owen i Seren mi rychle přirostli k srdci, hlavně jsem oceňovala dobře napsaný Serenin vývoj. I ta pomalá romantika mezi nimi byla skvělá. Veprostřed příběh trošku ztratil spád, ale konec to naštěstí zachránil. Posledních 100 stran jsem naprosto hltala a nemohla odtrhnout oči od knihy. Dokonce jsem si i trochu pobrečela. Jsem moc ráda, že to nakonec dobře dopadlo, i když chvíli to tak moc nevypadalo.

~ 4,5/5 ~

LenaWirus
21.09.2023 4 z 5

Velice hezky napsaná pohádka pro dospělé. Místy temný a krutý příběh, nicméně ačkoli jsem si od začátku myslela, že toto nemůže mít šťastný konec, nakonec jsem se ho alespoň z části dočkala.

Bookworm345
10.09.2023 5 z 5

Je to úžasná kniha. Někdy sice pěkně drsná, ale to mi tolik nevadilo. Má zajímavej nápad s těmi stromovými sirénami a jak se normální kluk zamiluje do jedné z nich. Měla jsem přečteno za den.

Kate3003
23.03.2023 3 z 5

Tahle kniha pro mě byla velmi příjemným překvapením. Nečekala jsem že se kniha bude až tak dobře číst. Našlo se sice pár hluchých míst, která nebyla až tak zajímavá, ale celkově bylo fajn. Autorka má velmi příjemný a čtivý styl psaní a děj velmi hezky plynul. Přestože mě některé chvilky bavili o trochu méně u knihy jsem se nenudila.
Začátek je trochu pozvolnější, ale postupně příběh nabírá na obrátkách a u konce jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Většinu knihy jsem si nebyla úplně jistá na čí stranu se postavit a proč se některé věci dějí, ale rozuzlení na konci bylo velmi zajímavé.
Velmi se mi líbila myšlenka která byla v knize ukryta, že naše rozhodnutí tvoří to kým jsme. Hlavní postavy byli sympatické a líbil se mi vývoj Seren i Owena v průběhu příběhu. Já si čtení užila takže za mě určitě doporučuji přečíst.

andrejci
30.09.2022 4 z 5

Pěkná pohádka pro dospělé. Děj rychle utíkal. Autorka se hodně zaměřila na pocity a myšlenkové pochody. Na ději mohla taky trošku zapracovat, ale tím, že se starala to pojala jako pohádku tak to ani tak nevadilo.
Dobro - zlo, šťastný konec, i oběť. Všchno tam bylo.
Za mě pěkná odpočinková kniha. Není to nic extra z čeho by mi spadla brada, ale na odpočinek to je pěkné.

Vikinka224
15.09.2022 5 z 5

Očekávala jsem trošku něco jiného, ale i tak mě kniha příjemně překvapila. Byla napsána takovým zvláštním způsobem, autorka hodně popisovala pocity, ale četla se velice dobře, dej odsýpal a při čtení jsem se nenudila. Konec byl drastický a krvavý, což jsem teda vůbec nečekala. Až do poslední chvíle jsem nevěděla, na čí stranu se postavit, jestli na stranu Gwyddeny nebo Požírače duší.

jitka_dankova
18.08.2022 3 z 5

Dlouhá pohádka pro dospělé. Se vším všudy, co staré pohádky obvykle měly, tedy drastickým vytrháváním srdce z těla, zabíjením, nestvůrami, podivnou starou magií, napojením na přírodu, spoustou lidské zloby a starých křivd. Romantická linka mezi nestvůrou a mladým mužem byla, no, tak jako ze starých pohádek. Musím přiznat, že mám raději moderní příběhy. A nemyslím si, že by tento příběh byl vhodný pro děti, ostatně stejně jako mnohé staré klasické drastické pohádky.

Dani3
27.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Lehce strašidelný příběh stromové sirény, která na příkaz své matky láká hypnotickou písní a sklízí duše pro bezcitný strom. Jedna duše je ale jiná a ona ji ušetří. Hvězdář Owen moc dobře ví, jak je netvor z magického lesa zákeřný, přesto se tam každou noc se tam vrací. Otázka ale je, zda netvor je opravdu tím skutečným zlem. A kdo vlastně stojí za zrodem nestvůry z lesa?

Tento mrazivý příběh nebyl špatný, ale něco mu chybělo, byl pomalý a v akčních scénách dost nevěrohodný.

Morgaine07
11.06.2022 5 z 5

Sice jsem čekala něco jiného, ale zaujal mě styl jakým byl příběh psán. Viděla jsem v tom příběh kráska a zvíře a připomnělo mi to trochu knihu bestie je zvíře. Určitě se budu těšit na další knihy od autorky.

Alíček83
07.05.2022 4 z 5

Pohádkový příběh s dávkou brutality, romantickou láskou pro mladší čtenáře :-) Děj pěkně odbíhal. Ona jako netvor a on jako kráska. :-) Pěkně vymyšleno.

Arlienen
30.04.2022 4 z 5

Už je to delší doba, kdy jsem četla fantasy, které by bylo takhle krásné. Příběh nenásilně plynul, nebyla v něm žádná drsná brutalita a krutost. Líbilo se mi, že se autorka nesnažila čtenáře šokovat a příběh nebyl překombinovaný.
Kniha se mi četla skvěle a byla to pro mě krásná oddechovka.

mina_harker
07.04.2022 3 z 5

Krásný fantasy příběh, hodně pochmurný a děsivý, ale také plný naděje a romantické lásky. Velice příjemné překvapení.

lucky4ever
30.03.2022 5 z 5

Ukázka toho, že jde napsat krásný a zajímavý příběh bez rozsáhlé politiky, pletichaření a konstrukce vymyšleného světa. Tato témata jsou tu velmi upozaděna, ale mně to překvapivě vůbec nevadí, protože příběh lásky a krásně popsaná atmosféra lesa to vše vynahradí.

Weronika99
25.03.2022 5 z 5

Dočteno včera v noci. Kniha mě neskutečně bavila. Rozdělení dějové linky na dva různé pohledy byl úplný top, člověk se doopravdy mohl vžít do obou hlavních postav a prožít s nimi jejich přerod, který byl naprosto epický. Ukázka boje s vlastní myslí a přesvědčením byl naprosto perfektní. Konec je samozřejmě jako u pohádek šťastný. Opravdu po delší době fantasy co si získalo mé srdce. :D

Atekram
05.03.2022 3 z 5

Kniha je pohádkou pro dospělé. Je napsaná velmi poeticky a zasazená do světa, který je lehce steampunk, což se mi líbilo a nečekala jsem to. Jedná se o příjemné oddechové čtení. Příběh má docela originální prvky a hlavní motiv hvězd a lesa je překrásný a krásně spojuje celý příběh.. Zajímavá je také dvojice hlavních postav, hvězdáře Owena a lesní dryády, kteří mají tak trochu prohozené tradiční role.
Mám ale dva problémy. První je pohled - první osoba a přítomný čas. Nejspíš je to vina překladu, ale opravu mi to nevyhovuje a celou dobu čtení mi to bránilo se do knihy pořádně vžít. Druhá věc je, že celý příběh jde hrozně po povrchu. Některé pasáže (hlavně ty "akční") nejsou dostatečně popsané. Stejně tak některé zvraty a informace se vynořují odnikud a zasloužily by si nějakou předehru nebo větší vysvětlení. Po přečtení mě napadlo, že kdyby byl tenhle příběh napsaný stylem autora jako je třeba Naomi Novik, asi bych byla hodně nadšená. Takhle dávám 3 hvězdy.

Mikuše-Ivet
17.02.2022 5 z 5

O když vím, že na takové příběhy jsem už stará, tak si nějak nemůžu pomoct.... Příběh, se četl příjemně. Byl to krásný pohádkový příběh o opravdové lásce a vykoupení.

espesita
12.02.2022 5 z 5

Nádherné čtení s trochu pochmurnou atmosférou a něžnou, naprosto starosvětsky "cudnou" láskou. Stejně jako v některých komentářích podemnou, neumím říct, čím přesně mě příběh tak uchvátil, ale nemohla jsem knížku odložit. Asi zpěv sirény... :-)

Alioth
02.02.2022 5 z 5

Knížku jsem si náhodně vybrala na Vánoce a trvalo mi tři dny ji přečíst. Dlouho mě žádná kniha takto neuchvátila, jako právě Les bez srdce. Příběh Owena a Seren mě chytil za srdce, neskutečně jsem jim fandila. Při epilogu mi ukápla slza.
I když ke konci kniha ztrácela jiskru, užila jsem si ji. Tato kniha je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.

Štítky knihy

pro děti fantasy pro děti americké romány

Autorovy knížky

2021  84%Les bez srdce

Kniha Les bez srdce je v

Právě čtených3x
Přečtených123x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených9x
Knihotéce91x
Chystám se číst123x
Chci si koupit45x
dalších seznamech3x