Lekce života

Lekce života https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215378/mid_lekce-zivota-nl0-215378.png 5 48 5

Opravdu chci žít právě takhle? Tuhle otázku si v některé fázi svého života položí každý člověk. Tragédie není v tom, že by byl život krátký, ale v tom, že často teprve při zpětném ohlédnutí poznáváme, na čem v něm doopravdy záleží.

Duchovní literatura Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Life lessons , 2003


více info...

Přidat komentář

Chmur
22.12.2018 3 z 5

Pokud jste nevěřící člověk, tak vám tato kniha moc nedá. Chvílemi mi připadalo, že čtu nějakou křesťanskou agitku. Pro mě jsou hodnotnější autoři jako Yalom, kteří bojují se strachem ze smrti a bolestmi života bez berličky v podobě boha. Kniha je plná klasických myšlenek o tom, jak dosáhnout štěstí. Většinou je to založené na víře a vůli a v podstatě dosažitelné všem. Já se ale obávám, že náš manévrovací prostor na cestě za štěstím je značně omezen našimi geny a ranými zážitky života. Také je z knihy patrné, jak autorka přes vlastní víru v Boha bojuje s vlastní nemocí a pocity zoufalství. To mě asi zaujalo nejvíce a doufám, že to nakonec "dala".

Analady
27.07.2018 5 z 5

Velmi pěkná kniha, psaná čtivě s velkou moudrostí. Nabízí mnoho různých pohledů na různé životní situace, které nás mohou potkat. Když jsem přemýšlela o koupi této knihy, trochu jsem váhala. Podle anotace mi připomínala jinou knihu na podobné téma, kterou jsem kdysi četla. Každopádně tato byla mnohem lepší a pro mě přínosnější. Rozhodně doručuji.


Klamm
05.02.2018 4 z 5

Spousta příběhů ze života, ve kterých zůčastnění dostali lekci tím, že na ně dýchla smrt. Některé lekce byly opravdu silně emotivní s velkou výpovědní hodnotou a dokázaly své plody přenést i na čtenáře. Komentáře autorů byly občas lehce ve stylu new age, ale v únosné rovině, takže nepůsobily nijak zvlášt rušivě.
Elisabeth Kübler-Ross, patří můj respekt za její celoživotní dílo v oblasti života a umírání.
80%

Ronny
08.10.2014 5 z 5

Lekce života je úžasná, moudrá a přínosná kniha, kterou jsem jsi nejdříve půjčila v knihovně a hned po přečtení prvních stran jsem si ji běžela koupit. Od té doby jsem již zakoupila další exempláře jako dárky pro mé přítelkyně a také další knihy od obou autorů. Doporučuji, ale je třeba k této knize "dozrát". Asi nebude oslovovat mladší ročníky...

edysy
06.08.2013 5 z 5

Oba autoři strávili velkou část svého života s umírajícími. Umírající, zbaven svých životních rolí a s vědomím omezeného času svého života, má mnohem opravdovější náhled na život. Tedy zkušenost s umírajícími je předávána jako inspirace a životní moudrost pro všechny lidi. Životní lekce jsou cestou k opravdovosti, hledáním našeho autentického já a odhalováním naplnění možnosti dobra v nás.

Knížka je psaná srozumitelně, některé lekce na mne působily jako: To je přece samo sebou jasné! Ale mnohdy mi knížka přinesla zajímavé postřehy a podněty, které by mne nenapadly, tudíž knížka je jistě přínosem a pozornost si zaslouží.

Oslovila mne např. lekce hry:
„Hráli jste někdy nějakou hru s člověkem, který ji bral příliš vážně? Není to vůbec žádná zábava. A stejně je to se životem, když jej prožíváme vážněji, než je zdrávo.“

A také lekce závěrečná:
„Nečekejte na chvíli, kdy vám bude zbývat poslední pohled na oceán, oblohu, hvězdy nebo na tvář milovaného člověka. Běžte se podívat hned teď.“