Lékařem v africkém pekle

Lékařem v africkém pekle https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406063/mid_lekarem-v-africkem-pekle-Ouf-406063.jpg 4 32 8

Když lékař a pastor Denis Mukwege podal roku 2006 svědectví o systematickém sexuálním násilí páchaném na ženách ve východním Kongu, jeho život se ocitl v nebezpečí. Ale ani krvavé, barbarské útoky na jeho dům a nemocnici ho neodradily. Nepřestal dál informovat celý svět o hromadném znásilňování, které bylo jedním z prostředků vedení války, a o jeho devastujících následcích.... celý text

Přidat komentář

niknikita
03.04.2022 4 z 5

Věděla jsem, že to bude drsné svědectví, ale je to horší...je to masakr. Celou svojí bytostí neumím pochopit tolik krutosti a zla v dnešním světě.

Slovy písně Černí andělé: "Středověk neskončil, středověk trvá..."

Popko
27.03.2022 3 z 5

Zajímavý osud afrického muže, který se už jako dítě rozhodl, že bude bojovat s nepříznivou situací v Kongu, tím, že se stane lékařem. Bojoval především proti znásilňování na ženách a šířil osvětu o dění v Kongu a hledal pomoc v Evropě pro svou zemi.


lenkaabooks
17.06.2021 3 z 5

V osmi letech prohlásil že bude mužem v bílém plášti co podává léky. A stalo se tak. Doktor Mukwege je uznávaný gynekolog s mnoha oceněními a také držitel Nobelovy ceny míru. Dává vědět světu o tom co se děje v jeho rodném Kongu, o hromadném bestiálním znásilňování žen. Vláda jeho země to ovšem nerada slyší a proto jde doktoru Mukwege o život.

orinka3
25.12.2019 3 z 5

Knihu jsem si vybrala na regále s beletrií, takže jsem čekala trochu jinou četbu. Možná by bylo lepší zařadit ji do naučné literatury. Protože jde o dokument doby a politický vývoj v Kongu. Lékař, který je autorem knihy, vzpomíná na své dětství, rodiče i důvody, které ho přivedly ke studiu gynekologie. Smutná praxe znásilňování žen mu přiváděla do ordinace její oběti. Útoky na bezbranné ženy jsou tam levným a velmi citelným způsobem boje. Žena je v rodině nepostradatelná a pokud ji tímto způsobem zmrzačí a zneschopní, rodina se rozpadá. Je smutné, s čím se musí v Africe i v současnosti intelektuální elita potýkat. I když ví, jak by měla správná pomoc vypadat, je těžko dosažitelná a uskutečnitelná.

alnahu
10.10.2019 3 z 5

Zpověď lékaře -gynekologa v africkém Kongu je opravdu dramatická.V knize tento lékař popisuje hrůzostrašné poměry zdejších obyvatel-hlavně žen a dívek,které jsou znásilňovány a jejich těla znetvořena.Tyto ženy jsou pak zavrženy rodinou a o to právě vojákům jde,aby pošpinili jejich rodiny.Právě proti tomu doktor Mukwege touto knihou upozorňuje co se v této /demokratické/zemi děje.Za tento boj získal Nobelovu cenu míru.Ale za to že bojuje za lidská práva -sám se svoji rodinou žije v neustálém starachu o život.

ještěrka38
09.10.2019 3 z 5

Měla jsem jinou představu o této knize. Myslela jsem si, že bude víc o konkrétních případech zmrzačených žen. Nicméně určitě zajímavý vhled do oblasti plné násilí a války.

denisa7430
26.09.2019 4 z 5

Silný příběh podle skutečné události!

čef
25.07.2019 5 z 5

Popis obdivuhodného života afrického gynekologa z Demokratické republiky Kongo, která samozřejmě není ani demokratická ani republika, ale diktatura s mnoha rozhádanými kmeny na území velikosti západní Evropy. Nepředstavitelné poměry zejména úděsné pro ženy, které jsou často obětí brutálních znásilnění, po nichž zůstávají po další život znetvořeny a všemi opuštěny. I pan doktor si zažil několik atentátů na svou osobu, ze kterých vyvázl jen s pomocí Boží. Doporučená resp. povinná četba pro všechny naše kafraly.

Štítky knihy

Kongo znásilnění

Autoři knihy

Berthil Åkerlund
švédská, 1954

Kniha Lékařem v africkém pekle je v

Právě čtených2x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x