Lehčí mysl

Lehčí mysl https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519714/bmid_lehci-mysl-OSZ-519714.jpg 4 2 1

Opusťte minulost, propojte se s přítomností, proměňte svou budoucnost. Na cestu uzdravení sebe sama se yung pueblo vydal v době, kdy jeho tělo i mysl byly silně poznamenané dlouhodobým užíváním drog. Při hledání cesty ven zjistil, že když poctivě prozkoumá a uchopí své úzkosti a obavy, od kterých utíkal, přestane se cítit jako cizinec ve vlastním srdci a mysli. Začal se věnovat meditaci, důvěřovat své intuici a postupně se cítil duševně lehčí a schopný cítit a projevovat lásku. Cesta to nebyla snadná a ještě neskončila, ukázala mu však, že uzdravit se je skutečně možné. A uzdravit se může opravdu každý, cesty jsou různé. Yung pueblo se učil nacházet soucit k sobě samému, opustit minulost a emočně dozrát. Postupně z něj spadla vnitřní tíha, mysl se konečně přestala cítit přetížená napětím a byl znovu schopný se napojit na přítomnost. Když se nám tohle podaří, svět kolem nás se stává přitažlivějším a bezpečnějším místem a my si uvědomíme propojení s ostatními lidmi kolem nás. Čím více lidí se bude uzdravovat, naše jednání bude záměrnější a vědomější, naše rozhodování soucitnější, naše uvažování jasnější a budoucnost světlejší. „Onen vnitřní pohyb lze stručně popsat následovně: Pozorujeme sami sebe, svá zjištění bez úsudku přijmeme a opustíme, přičemž toto zproštění vyvolá naši proměnu. Měníme se stále, když se však zaměříme na uzdravení, můžeme se změnit směrem, který si vybereme; v takovýchto chvílích znovuzískáváme svou ztracenou sílu. Pokaždé když se vydáme poznávat sami sebe, se v nás vrátí někdo nový,“ říká o knize sám autor.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jota
Originální název:

Lighter: Let Go of the Past, Connect with the Present, and Expand the Future


více info...

Přidat komentář

jadwiga
04.08.2023 4 z 5

Anotace a následně i ukázka z knihy mě navnadila. Z ní na mě vykouknul osobní příběh autora, který si prošel různými druhy závislostí, depresemi, sebeodmítáním, či v dětství chudobou. To vše jej poznamenalo do pozdějšího života. Balancoval na tenké životní hraně, ale jak se v knize dočtete, vše dokázal ustát a nyní se vydal na novou cestu, cestu uzdravení, cestu sebepřijetí. A že to není jednoduchá ani rychlá cesta je čtenáři určitě jasné.

Jack Kornfield, autor knihy Cesta srdce, píše, že kniha je nádherným povzbuzením k péči o své srdce, a že je cestou k nalezení pohody tolik potřebné pro to, abychom mohli být v našich životech součástí všeho, na čem nám záleží. S tímto komentářem velmi souzním.

Čtení to mnohdy není jednoduché. Ne proto, že by autor používal těžkou terminologii, ale proto, že se Vám může stát, například jako mě, že se prostě jednoduše ponoříte sami do sebe a začněte vzpomínat, uvědomovat si a následně trochu sebereflektovat. A pak si možná řeknete, jako já, to je krásně napsané, toto si musím podtrhnout a časem, ale ne dlouhým, si to znovu přečíst. Z knihy prostě čiší pozitivita a velké povzbuzení. Tedy alespoň pro mě.

Takže všem přeji krásné a srdečné čtení, pokud se do knihy rozhodnete pustit.

Dávám 3,5/5, tedy 70 %, ale bohužel tu nejde hvězda napůlit.

Autorovy knížky

Yung Pueblo
ekvádorská
2023  80%Lehčí mysl

Kniha Lehčí mysl je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x