Legendy folku a country

Legendy folku a country https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75344/legendy-folku-a-country-75344.jpg 4 5 3

Knižní podoba televizního seriálu. Přináší plastický pohled na oblast mimořádně populárních a tvůrčích osobností bohatých hudebních žánrů.Vznikl čtivý příběh řady desetiletí, v nichž český /a slovenský/ folk, country a trampská píseň procházely mnoha svízelnými, ale i hvězdnými chvílemi.

Přidat komentář

ber-tram
09.11.2016 4 z 5

Přepis TV dokumentárního cyklu, který jsem souvisle nesledoval, do knižní podoby otevírá i pohled do oficiální obrazovkou zamaskovaného zákulisí hektického natáčení, kde si jednotliví zpovídaní počínali... inu různě. Autor si proto občas neodpustí rýpnutí do některých rádoby primadon, ale v zásadě zachovává neutrální průzor na danou scénu, jehož objektiv závisí na okruhu uměleckých respondentů. Je to skládanka fotek, citací, vzpomínek, faktů – dozvuk televizního seriálu, druhotná surovina, která u příznivců žánru vyvolá veskrze příjemné reminiscence, oživí souvislosti, zprostředkuje tipy pro sběrače knížek a desek.

varanbooks
21.06.2016 2 z 5

Kniha aktivního folkaře a autora televizního cyklu je jakýmsi apendixem toho televizního cyklu. Skáče bohužel z tématu na téma a hlouběji nikdy nezaryje. A člověk si opět říká - mít to přísného redaktora, který by s bohatsvím Vondákem shromážděných materiálů zacházel zdatněji a s vysledovatelnou logikou, mohla to být pecka.


vitavita
08.03.2012 5 z 5

Komu se líbí folk či country by tuto knihu měl mít v knihovně. Jirka V. je výborný.