Legenda o sedmi Mistrech

Legenda o sedmi Mistrech https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220749/mid_legenda-o-sedmi-mistrech-S0V-220749.jpg 2 6 6

Vynikající fantasy je napínavým příběhem dvou chlapců a jedné dívky, kterým se dostane do rukou pergamen s návodem na otevření první ze tří bájných bran, vedoucích k mytické Nebeské paní. Společně s dalšími čtyřmi hrdiny pak prožívají neuvěřitelné události v paralelním světě, obývaném nejen lidmi, ale i nejrůznějšími bizarními bytostmi, a postupně si začínají uvědomovat, že jejich dobrodružná cesta velmi úzce souvisí s pradávným proroctvím o sedmi Mistrech. Velmi plasticky, čtivě a citlivě napsaná kniha, plná nečekaných zvratů, ale i vůní a chutí, která místy připomíná až některé příběhy i u nás známého velkého čínského vyprávěče Pchu Sung-linga, jistě potěší nejen všechny milovníky žánru fantasy…... celý text

Přidat komentář

vincek1
24.02.2016 2 z 5

Kniha, která se snaží vyprávět příběh spíše pohádkový než fantasy. Na přebalu je dokonce napsáno "Vynikající fantasy". Mnoho fantasy knih jsem sice nepřečetl, ale tuto knihu bych mezi ně rozhodně neřadil, natož jako vynikající. Příběh staví na různých bytostech, které přišly vždy, když nebylo kudy, kam. Prostě zabitý čas a zbytečně zatěžované oči. Jestli autor vydá ještě nějaké dílo, rozhodně si je nepřečtu. Nechci odrazovat ostatní čtenáře, ať se každý přesvědčí sám.

trudoš
05.05.2015 2 z 5

I když román netrpí chybami amatérských tvůrců, má pořád ještě co dohánět. Uznávám, že dialogy mají smysl, postavy nejsou mrtvé loutky a příběh má nějakou tu stavbu. Když se však do textu více ponoříte, začnou vystupovat chyby koncepčního rázu. Autor své univerzum jen tak načrtává a nechává na čtenáři vybarvit si prázdné plochy, což vede ke zmatkům ohledně soudržnosti. O to víc, když jej staví na zcela odlišných kulturách, asijské a evropské. Tohle není otázkou míry fantazie, ale o ukotvení základních pilířů, na kterých vytvořený svět stojí. Není nutné mít mapy, slovníky a jazyky - nutné je uvěřit. A já neuvěřil.
S příběhem je to už trochu lepší. Překážky stavěné hrdinům do cesty jsou sice pofiderní a jednání občas zbytečně melodramatické, celkově to však ladí s dojmem lehce pohádkového vyprávění, jehož se Jožka Havíř od začátku nedokáže zbavit. A i když je to všechno svým způsobem kouzelné, nakonec oceňuji spíše autorovo nezdolné tvůrčí nadšení, než kvalitu knihy jako takové.


Štítky knihy

česká fantasy pro mládež

Autorovy knížky

2014  43%Legenda o sedmi Mistrech