Vzkříšení Ra´se Al Ghula kniha druhá

Vzkříšení Ra´se Al Ghula kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531191/bmid_vzkriseni-ra-se-al-ghula-kniha-druh-65bb7ae69d08a.jpg 3 6 2

Přidat komentář

hroubek
08.04.2024 3 z 5

Lepší než první díl, ale i tak zůstává na jazyku mírná pachuť jelikož, to mohlo a hlavně mělo být lepší. Po scénáristické stránce už to není takový bordel jako minule. Příběhy dávají větší smysl, vše je akčnější, smysluplnější a směřuje je to k nějakému konci. Osobně se mi hodně líbil závěrečný sešit, který byl opravdu povedený. Největší problém tohoto komiksu je ten, že i přestože se čte dobře, tak je ve výsledku, takový nijak.

trudoš
18.02.2024 3 z 5

Dokončení Ra's Al Ghulova vzkříšení je lepší, než jeho začátek, minimálně po dějové stránce má příběh rozhodně co nabídnout – jak zajímavé morální konflikty, tak nápadité akční scény. Do poloviny jsem ani nevěřil, že čtu stejný komiks jako posledně.
Pak se ale redakce DC předvedla a zkazila mi zážitek. Ono, když už chci vyprávění vést napříč sériemi, je snad samozřejmostí pohlídat si detaily, popřípadě vysvětlit objevování a mizení klíčových postav. Protože u DC se to evidentně neděje, je zde standardem roztrhané oblečení, které se v průběhu jednoho sešitu samo zalátá, popřípadě projde kompletní proměnou. A to ani nemluvím o nenadálém objevení Bílého ducha, jehož jsem považoval za mrtvého – asi mi proklouzl někde mezi řádky. Vystoupení I-Ťinga pak už považuji za guilty pleasure Granta Morrisona, protože jiné opodstatnění v ději nemá.
Co naopak kvituji s povděkem, je synchronizace alb v kompletu, protože minimálně pro ty, co čtou vše dosud vydané, nebude role padoucha Senseie překvapením.


Autoři knihy

Paul Dini
americká, 1957
Grant Morrison
britská, 1960
Peter Milligan
britská, 1961
Fabian Nicieza
argentinská, 1961

Kniha Vzkříšení Ra´se Al Ghula kniha druhá je v

Přečtených6x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x