Šílený

Šílený https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537169/bmid_sileny-662a90b653f0f.jpg 4 3 1

Legenda o Batmanovi série

< 63. díl

Mad Hatter se vrací, temnější než kdy dřív, a snaží se znovu prožít dokonalý okamžik svého života na úkor každého, kdo se mu postaví do cesty. Gotham svírá strach. Občané ze všech společenských vrstev se pohřešují a buď jsou nalezeni mrtví, nebo zmizí jednou provždy. Batman vyráží po stopě poseté mrtvolami a nebezpečím čelí i jeho denní já, Bruce Wayne. Ten nalezl v klavíristce Natálii Trusevičové opravdovou lásku, což je oba vystaví smrtelnému nebezpečí.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , De Agostini Italia
Originální název:

Mad , 2014


více info...

Přidat komentář

trudoš
25.04.2024 4 z 5

Gregg Hurwitz se proslavil v Batmanově univerzu především díky sofistikovanému polidštění záporných postav, které sice patří k těm nejznámějším, ale zároveň ne úplně nejvýznamnějším. Zatímco Kruh násilí si vzal na paškál Scarecrowa, v případě Šíleného je to Mad Hatter u nějž se scénárista odvážil prozkoumat ještě hlouběji jeho pokřivené trauma. A když si odmyslíte všechny ty mrtvé, jejichž počet, jako by nikoho ani nevzrušoval, působí vyprávění ve své podstatě naprosto strhujícím dojmem. A to i při druhém čtení, vezmu-li v potaz vydání z roku 2015.
Příběh je v rámci několika sešitů uzavřen a díky předmluvě vám snadno zaklapnou drobné souvislosti, u nichž byste mohli plavat. Jen té temnoty na mě bylo možná zbytečně moc, protože Mad Hatter v některých momentech vystupuje jako ještě bizarnější záporák, než je slovutný Joker, což se krapet tluče s dosavadním kánonem. Nic to ale nemění na faktu, že se mi tahle historie k postavě náramně hodila a je jen škoda, že ji DC neudrželo i nadále.

Autorovy další knížky

Gregg Hurwitz
americká, 1973
2004  76%Věž
2016  77%Sirotek X
2018  62%Invaze ženců
2015  85%Šílený
2014  84%Kruh násilí