Bruce Wayne: Vrah? - Kniha první

Bruce Wayne: Vrah? - Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521801/bmid_bruce-wayne-vrach-kniha-prvni-UIS-521801.jpg 5 6 2

Tajemná Whisper A´Daire šíří v ulicích Gothamu novou hrozbu - sérum slibující nesmrtelnost. Jeho silná návykovost by mohla vyvolat novou vlnu zločinnosti a Temný rytíř cítí v zákulisí rukopis jednoho ze svých nejďábelštějších protivníků - zlověstného Ra´se Al Ghula. Zatímco se Gotham snaží vzpamatovat po událostech ze "Země nikoho", Batman čelí Poison Ivy, která pro sebe zabrala městský park. Mezitím najmou Waynovy závody pro svého nejdůležitějšího muže svéráznou osobní strážkyni Sashu Bordeauxovou, která má Bruce hlídat čtyřiadvacet hodin denně.... celý text

Přidat komentář

OldaB
03.03.2024 5 z 5

Úctyhodná bichle, která slouží jako bonus v sérii s Batmanem. Detektivní ráz tomu vyloženě sedne.

trudoš
02.09.2023 4 z 5

Ačkoli název naznačuje sofistikovanější zápletku, v důsledku jde o sebraná čísla Detective Comics 742 až 753, na kterých se vyřádil Greg Rucka. Kratší epizody střídají delší, přičemž silný spojovací prvek je především konec události jménem Země nikoho a navazující vražda Gordonovy ženy.
Příběhy představují scenáristu v jeho počáteční formě a vy tak máte to štěstí sledovat, jak se Gotham Central pomalu rodí na svět. Zároveň tu ještě není kladen takový důraz na ostatní superhrdiny, takže zápletky mají spíš kriminálnější podkres a jejich hrdinou není zdaleka jen Batman; spoustu práce odvedou právě lidé z GCPD. V kontrastu s mnohem mladšími sériemi New 52 a Znovuzrození je vidět, jak právě tahle civilnost se umí čtenáři dostat pod kůži mnohem více než nové tváře, popřípadě nějaká zkáza města.
Album je pak doplněno sérií Turning Points kde už ke slovu přijde Ed Brubaker, ale vzhledem k tomu, že jde o takové psychologické jednohubky, o nějaké konkurenci k Detective Comics se ani hovořit nedá.


Autoři knihy

Greg Rucka
americká, 1969
Ed Brubaker
americká, 1966
Chuck Dixon (p)
americká, 1954

Kniha Bruce Wayne: Vrah? - Kniha první je v

Přečtených6x
Knihotéce9x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x