Léčivá síla zvířat

Léčivá síla zvířat https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517224/bmid_leciva-sila-zvirat-yjr-517224.png 4 12 5

Každé setkání se zvířaty se dotýká naší duše a zanechá stopu, která nikdy zcela nezmizí. Kontakt s domácími mazlíčky obohacuje náš život a v mnoha situacích se může ukázat jako léčivý, protože nám pomáhá vyčistit si hlavu a nemyslet na stres v práci či na budoucnost. Psychoterapeut Rainer Wohlfarth a koučka Bettina Mutschlerová – specialisté na terapii pomocí zvířat – nám ve své knize pomáhají pochopit, jak je kontakt se psy, kočkami, koňmi a dalšími zvířaty důležitý pro naše fyzické a psychické zdraví a jak díky němu můžeme zlepšit svůj život. Přesvědčte se, jak síla zvířat léčí a uklidňuje, jaké překvapivé účinky má na děti a dospívající a co nám mohou zvířata předat.... celý text

Osobní rozvoj a styl Příroda, zvířata Zdraví
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Wie Tiere uns gesund machen: Über die Heilkraft der Tiere


více info...

Přidat komentář

zuzi1162
19.04.2024 3 z 5

Byla to milá kniha, ale tak nějak jsem čekala víc než jen souhrn toho, jak probíhá terapie se zvířaty.

efka.saf
31.12.2023 4 z 5

Asi každý, kdo po téhle knize sáhne, jí bere s vědomím, že je přeci jasné, že zvířata jsou pro nás samozřejmí psychoterapeuti. U mě je úplně jedno, jestli je to pes, želva, ryby v akvárku, nebo včelky samotářky časně z jara či vlastní pilní čmeláci. Všechna tahle havěť je pro mě balzám na nervy.
Kniha pro mě i přes to byla velmi přínosná. Nejzajímavější byly konkrétní příklady, kdy a jak zvířata lidem pomohla, ale sem tam jsem se zase trošku ztrácela v informacích, ale to nebylo příliš často.
Nikdy jsem si např. neuvědomila, jak nesmírně náročnou práci mají asistenční psi a myslím, že si zaslouží máš tichý obdiv. Kapitola o terapii pomocí delfínů pro mě byla úplné psycho a netušila jsem, že je vůbec možná. Ale nejvíce mě bavila část, kde se autoři zabývali terapií prostřednictvím jiných zvířat, než jsou psi a kočky. Oslíci, kravičky, kozičky, ale i slepičky nám mohou pomoci při objevování sama sebe a na to bychom neměli zapomínat.
Knihu určitě doporučuji k přečtení, samozřejmě především milovníkům zvířat, protože jiným by toho zase tolik nedala. Ale tuším, že člověk s jiným zaměřením po knize stejně sahat nebude.


Áňa 998
21.11.2023 4 z 5

Já prostě nedokážu odolat knihám, které mají na obálce zvíře. A ještě ke všemu roztomilého psíka s úsměvem od ucha k uchu a koťátko mezi jeho ušima? Bylo to jasný!
.
Od malička jsme doma měli nějaké zvíře. I teď jich máme možná až moc... Pes, tři morčata, králík, u rodičů ještě jeden pes, andulky, želva... Asi chápete můj vztah ke zvířatům, že mají v mém životě zvláštní místo a mám je mnohdy radši než lidi. Proto mě knihy s jejich tématikou zajímají a tahle vypadala přímo dokonale!
.
Kniha začíná "hodinou" historie, ale nebojte. Pokud nejste historici jako já, přežijete to. Pak už se přesouváme k sedmi kapitolám, které jsou plné zajímavostí, ale také konkrétních příběhů. Ty se mi asi z celé knihy líbily nejvíce.
.
Kniha je napsaná čtivě, ale je to naučka, ne plynoucí příběh. Četbu Léčivé síly zvířat jsem si tedy několik týdnů dávkovala, ale stejně vím, že se ke knize během příštího roku vrátím a věnuji ji delší čas a úvahy. Protože za to stojí.
.
Po knize najdete malá číslíčka, která Vás odvedou ke zdrojím na konci knihy. I tohle bych ráda vyzdvihla, je znát, že autoři nevařili z vody a kniha má opravdu význam.
.
Pokud máte doma nějakého chlupáče, nebo jste taky zvířomil jako já, myslím si, že by nebylo špatné mít knihu doma a sem tam do ní nahlédnout. Ani jako dárek nezklame!

bookcase
26.08.2023 5 z 5

Autoři nabízejí fascinující náhled do světa, v němž zvířata pomáhají překonávat překážky, traumata a stávají se součástí léčebného procesu. Samozřejmě, že zázraky nedovedou a mnohé nemoci nevyléčí, přesto mají významné místo při terapiích.

Kudlanka03
30.07.2023 3 z 5

Ač nemám moc ráda historii, ale už se to lepší, tato kniha začíná právě historií zvířat. Ale nečekejte Pangeu a dinosaury. Půjde spíše o připomenutí historie zvířete a člověka.
Hrozně se mi líbily konkrétní příběhy zvířat. To, jak pomáhají, hřejí, jsou terapeutičtí. Každý člověk s čistou duší se musí při pohledu na zvíře usmát, cítit to. Cítit celou tu paletu emocí, když vidí koťátko, motýla, oslíka, slepičku...Zkrátka jak nám naše duše poskočí radostí.
I zdroje na konci knihy na mě udělaly dojem, ponořila jsem se do příběhů opravdu hluboce, jsem z kynologické rodiny, z rodiny hospodářské. Nikdy u nás nebyla nouze o něco k umuchlání.
Kdo má doma nějakého mazlíčka, žije na farmě nebo zkrátka ho jen fascinují zvířata, je tahle kniha tou správnou pro vás.
Nejen, že dostanete nové informace, ale hlavně vás pohladí na duši tak, jako hebký kožíšek kočičky nebo veselé přivítání od psího parťáka.
Kniha je v pevné vazbě a tak snese opravdu časté čtení.

Autoři knihy

Rainer Wohlfarth
německá, 1960
Bettina Mutschler
německá, 1968

Kniha Léčivá síla zvířat je v

Právě čtených2x
Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x