Léčení jako návrat k přirozenému stavu

Léčení jako návrat k přirozenému stavu https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142974/leceni-jako-navrat-k-prirozenemu-stavu-142974.jpg 3 1 1

Radomíra Mědílková, původní profesí učitelka humanitních předmětů, přibližuje v této knize nejenom svoji cestu k léčitelství, okamžiky poznávání svých schopností, ale především na pozadí řady příběhů ze své dnes už profesionální praxe léčitelky dokumentuje, že její metoda může mít a převážně mívá pozitivní účinek - uzdravení pacienta, a to často i v případech chorob, s nimiž si tradiční medicína neví rady.... celý text

Přidat komentář

knihyKeMne
03.04.2021 3 z 5

Tahle paní léčitelka opravdu nemá dar srozumitelně psát. Je to takové jak když vám něco vypráví dítě a předpokládá, že si hodně domyslíte. Výjimkou byla dlouhá pasáž se konci knihy, zaměřená filozoficky, o vlivu doby a politiky na člověka. Ovšem ta tam zas podle mě tak nepatřila, to si jen autorka potřebovala vyřídit účty s komunismem.

První část byla tradičně nejzajímavější - jak se k léčitelství dostala, jaké byly začátky. Potom letem světem probrala své zkušenosti s léčbou jednotlivých tělních systémů - počínaje rakovinou (o které píše úplně stejně jako by to byla běžně léčitelná nemoc), přes srdce, alergie, po pohybový aparát. Příliš stručné. Zato bohatě doprovázeno podrobnými obrázky neznámého původu pro daný orgán, zřejmě autorce slouží k upřesnění diagnózy.

Následuje obecnější pasáž o tom, jak je potřeba mít též zdravou duši, která zvolně přechází až k té politice. Poslední částí je dlouhý rozhovor, opět neznámého původu, jako by autorku zpovídala nějaká reportérka pro časopis. Snad to tak i bylo, ale kdo ví.

Kniha má své nedostatky, ale docela dobře si uděláte obrázek, co obnáší být léčitelem v téhle republice a podrobnosti o tom, s čím se takový léčitel může setkat a jak se sebevzdělává. Takže jako osobní svědectví dobrý.

Autorovy další knížky

2005  53%Zápisky o životě a duších
2001  60%Léčení jako návrat k přirozenému stavu
2002  80%Duše a tělo - Tajemství křesťanské mystiky