Zmiz, dokud můžeš

Zmiz, dokud můžeš https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521604/bmid_zmiz-dokud-muzes-S7H-521604.png 5 141 49

Laurel Snowová série

< 2. díl

Agentka Laurel Snowová je zpět a kromě sériového vraha se musí vypořádat s komplikovaným vztahem se svou nově objevenou polovlastní sestrou. „Komplikovaný“ je však slabé slovo. Nejenže má Laurel podezření, že za záhadným zmizením jejich otce stojí právě Abigail, ale její nevyzpytatelné chování také Laurel ztěžuje život v rodném městečku. Přesto, když Abigail tvrdí, že ji někdo chce zabít, Laurelin instinkt chránit svou sestru se rozběhne na plné obrátky. Když se však v zasněžených horách začnou objevovat mrtvá těla, obklopená květy černých jiřin, je mezi nimi jedno pojítko: Abigail… Na scénu vstupuje Huck Rivers, zádumčivý ranger, který je stejně impulzivní a vznětlivý, jako je Laurel chladně analytická, což z jejich spojenectví činí tikající bombu. Aby se však postavila tak děsivě brilantnímu vrahovi, agentka bude potřebovat veškerou pomoc, které se jí může dostat. Záchrana sestřina života by ji totiž mohla stát ten její…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

You Can Hide , 2022


více info...

Přidat komentář

simona g.
24.04.2024 4 z 5

Chmmmm, tak já ani nevím. Lehká rozpačitost, proto asi taky nakonec mínus jedna hvězdička. Celkově asi jako první díl, čtivé to bylo, námět fajn, ale někdy až moc růžové a až moc naivní. Po prvním dílu jsem po druhém sáhla, ovšem po druhém ještě uvidím, zda někdy sáhnu po trojce, v budoucnu. Jednoduše - četla jsem lepší, ale i horší.

NicaCola
26.03.2024 4 z 5

Opět super díl se sympatickou agentkou FBI Laurel a jejím parťákem Huckem. Tahle dvojka mě strašně baví, líbí se mi, jak moc si navzájem důvěřují, i když vlastně netuší, jak na tom jejich vztah je. Oproti prvnímu dílu se zde více řešily vraždy než jejich vztah, což mi vyhovovalo. Líbily se mi kapitoly, které byly vyprávěny očima vraha (kterého jsem mimochodem samozřejmě opět NEuhodla :-D).
Jediný, kdo se mi fakt nelíbí a nejsem asi jediná, je šílená Abigail. Tahle ženská měla zemřít už v prvním díle :-D Těším se na další díl:)


martineden
24.03.2024 2 z 5

Je to fakt čtivé, to ano. Ale připadá mi to prostě hloupé. Vůbec jsem nepochopila tu domnělou genialitu a vzdělanost Laurel. Čím se projevuje? Že má vraha pod nosem a nepozná ho? Že opakuje, jak je jiná a s nikým si nerozumí? A ta love story s jak jinak než velkým chlapákem.

Doubravka1975
08.03.2024 5 z 5

Druhý díl krimi série plynule navazuje na předešlý díl a za mě je o hodně lepší než předchozí. Tentokrát se víc vyšetřuje, romantiky pomálu a mrtvých přiměřeně. Po 3 měsících relativního klidu se zvláštní agentka FBI Laurel opět vrací do rodného města, kde "už zase" řádí sériový vrah. K Laurel se opět připojuje Huck s Aeneasem a další naši známí z prvního dílu. Objeví se i plno nových zajímavých postav.
No, a Abigail ?! To je kapitola sama o sobě. V prvním díle jsem k ní přiřadila velký vykřičník a po přečtení tohoto dílu přidávám ještě veliký otazník. Přesně tak, jak říká Huck: jaká je statistická pravděpodobnost, že v jejich malém městečku, v tak krátké době po sobě řádí dva sériový vrazi ?
Konec fakt zajímavý. Těším se a jsem zvědavá na pokračování

VeruHoráková
15.02.2024 4 z 5

Zmiz, dokud můžeš je druhý díl série Laurel Snowová a rovnou říkám, že je lepší začínat prvním dílem, protože jak bývá zvykem, dochází zde k vývoji hlavních postav. Děj plynule navazuje na první díl, opět se zde setkáváme s agentkou Laurel Snow, Huckem Riversem, nevlastní sestrou Laurel, ale objevuje se i několik nových postav.

Líbilo se mi, že kniha má od začátku spád a čím jsem byla dál, tím se pátrání přiostřovalo a i vrah byl více agresivnější.

V tomto díle se Laurel a Huck snaží dopadnout sériového vraha, který brutálně vraždí doktorky a o napětí a zvraty v příběhu není nouze. Rebecca Zanetti odvádí se svými detaily úžasnou práci a čtenáře vtáhne rychle do děje. Příběhem jsem tak byla snadno pohlcená a ke knize se vracela kdykoliv to bylo možné.

Huck a Laurel mi jako vyšetřovací dvojka hned sedla a musím říct, že se mi líbila i ta chemie mezi nimi. Kdo mě tam naopak rozčiloval, byla nevlastní sestra Laurel, Abigail, která se tam jeví jako sociopat a za každou cenu se chce vetřít do života Lauren. Ta ale očividně nestojí o to mít Abigail ve svém životě, ale Abigail naopak dělá vše, aby v jejím životě byla a kam až je schopna zajít se patrně dozvíme ve třetím díle. Za sebe knihu můžu doporučit a těším se na další díl.

@pribehyodjany
12.02.2024 5 z 5

Spokojenost. Druhý díl splnil moje očekávání, která nastavil první díl. Líbí se mi, že děj rychle odsýpá, zimní atmosféra a i vztahy, že se někam posouvají, ale ne úplně na sílu. Taky je skvělé, že autorka dokáže vytvořit postavy, které vám nebudou lhostejné, některé budete i nenávidět...

katka.oo
11.02.2024 5 z 5

Skvělé pokračování série se sympatickými Laurel a Huckem, velmi čtivé od začátku do konce, tento díl se mi líbil víc než první, méně se řešily vztahy a víc se vyšetřovalo, já jsem spokojená, tentokrát za 5* a těším se na pokračování, jsem zvědavá, co se nakonec z velmi nesympatické Abigail vyklube...

veruptackova
30.01.2024 5 z 5

Zmiz, dokud můžeš je opět velmi čtivá kniha se špetkou té správné chemie mezi dvojicí vyšetřovatelů. Případ, který se může zpočátku zdát jako každý druhý krimi thriller, je skvěle napsaný, takže vás pohltí svou čtivostí. Autorka totiž umí skvěle pracovat se svými postavami a právě postavy mě na této sérii baví nejvíc. Ať už je to fascinující Lauren, zasmušilý Huck či lehce znepokojivá doktorka Abigail Cainová. Zanettiny zápletky ale taky stojí za zmínku a rozhodně umí stvořit i zajímavé záporáky.

A i když bude takhle krimi série kvůli přitomnosti již zmiňované chemie pravděpodobně sedět spíše čtenářkám než čtenářům, můžu ji doporučit všem milovníkům krimi. I když měl pro mě první díl větší šmrnc, rozhodně bych sérii označila za jednu z nejzajímavějších, které aktuálně vychází a těším se na další díl. 4,5*

ctenarkaEva
24.01.2024

Chvílemi zdlouhavé, že jsem usínala a ztrácela se v ději. První díl se mi líbil o dost víc. Laurel a Huck jsou sympaťáci, někteří další hrdinové mi byli hrozně nesympatičtí. Po dočtení se mi závěr ihned vykouřil z hlavy :-(

Rosse
02.01.2024 5 z 5

Už v prvním díle jsem vyzdvihovala charakter a vlastnosti hlavní hrdinky a její chemii mezi Huckem. Ačkoliv je trochu sociálně mimo, kompenzuje to svou chytrostí a neplánovanou vtipností v daných situacích. Tím se tato série odlišuje od ostatních, kdy hlavní hrdina/ka je buď alkoholik/čkanebo má jinou temnou minulost, ze které se postupně dostává.

Laurel nás i Hucka neustále překvapuje a já už se teď těším na další pokračování. Zajímá mě, jak se její maličkost bude vyvíjet a kam to s Huckem bude směřovat.

Abych tu ale nebásnila jenom o Laurel, ráda bych vyzdvihla i případy, které byly zatím vždy dobře promyšlené. Ačkoliv jsem se snažila vraha odhadnout, zatím se mi to nepodařilo. :))

Pokud tedy hledáte netradiční hrdinku se zajímavým příběhem, doporučuji všemi deseti. :-)

intelektuálka
28.12.2023 4 z 5

.... v mrazivém větru vnímal vábení sirény ....

Tak začíná kniha o pátrání po sériovém vrahovi .... ovlivněná jeho nenávistí k úspěšným ženám ....

Agentka Laurel opět ve spolupráci s rangerem Huckem .... a příběh je okořeněn jejich rozvíjejícím se vztahem ....

Podezřelých je tu mnoho .... a také záhadné květy černých jiřin, které napovídají motiv zrady ....
Protože vrah se cítí zrazen ženami ..... a trauma je skryté v minulosti ....

A je zde i rozporuplná postava Abigail .... a nakonec se ocitá i s Laurel v nebezpečí .....

Kam chcete zmizet, když vás sleduje vrah ?

VasnivaCtenarka
17.12.2023 4 z 5

Autorce se velmi hezky povedlo udržet vysokou laťku, kterou nasadila již v prvním díle této knižní série. I v tomto díle nám Rebecca předala dobře promyšlený příběh a zápletku, při které si zavaříte mozek, budete-li chtít odhalit vraha dříve než Laurel a Huck.

Tempo si autorka udržela po celou dobu velmi příjemné – rychlé, originální. Žádná hluchá místa jsem tam nenašla.

I kapitoly musím autorce pochválit. Každá kapitola vás láká číst dál a dál, protože bývají velmi dobře zakončené.

Na knize neshledávám nic, co by mne při čtení z nějakého důvodu rušilo. Nemůžu najít nic negativního, co bych mohla knížce vytknout.

Pokud jste nečetli první díl knižní série, doporučuji začít právě s ním. Seznámíte se tak s hlavními hrdiny. Případ jako takový na druhý díl nijak zvláště nenavazuje, přesto je vhodnější začít dílem Uteč, dokud můžeš.

Evule *
02.12.2023 5 z 5

Čtivé a napínavé, za mě podařený druhý díl. Těším se na pokračování, jsem zvědavá co se z té Abigail vyklube...

nada3314
28.11.2023 3 z 5

Hlavní postavy jsou úžasné, Laurel a Huck jsou neskuteční božani a ta chemie mezi nimi celému příběhu dodávala šmrnc. Nepíše se mi to lehko. Po dlouhé době co mi očekávaná horká novinka, která měla po prvním dílu aspirovat na sérii roku, přinesla zklamání. Není to ovšem zklamání typu odpad! Je to hezký průměr, ale já po prvním díle měla velké očekávání a čekala jsem bombu.

Tento díl mi nesedl, děj se táhl, vyšetřování bylo takové neslané nemastné. Při čtení jsem měla pocit, že mně autorka neustále vnucuje nějaké teorie o tom kdo je vrah. Asi to mělo být nenápadné matení soupeře, ale mě to strašně znervózňovalo a vadilo mi to. Kdyby radši více vyšetřovali, bylo by mi to příjemnější. Takhle mi to přišlo, že jim ten vrah nakonec spadl do klína zadarmo. Třetí díl si určitě přečtu a budu doufat, že se zase vrátí kvality z prvního.

ydnac
26.11.2023 5 z 5

V HORÁCH JE DALŠÍ SÉRIOVÝ VRAH!

Je to statisticky možné?
Laurel to vrtá v hlavě a kdo jiný by to měl vyřešit, než super chytrá policistka opět ve spolupráci s charismatickým "bručounem" Huckem :-).
Miluji chytré a odlišné lidi a tady se spojuje inteligence s nezvyklým vzhledem.
Miluji jak Laurel mluví upřímně a přímo k věci.
Huck je úžasný, to je jasné :-), ochraňuje ženy a Laurel obzvlášť...
Tentokrát vrah zabíjí opravdu brutálně a jeho oběti jsou chytré ženy.
Kolem nich rozsypává neobvyklé květiny - černé jiřiny, které jsou pro něj důležitým symbolem.
Může být Laurel v nebezpečí?
Pojítkem je také Abigail, ale proč?
Proč má u domu ty stejné květiny jako oběti?

Druhý díl se mi líbil ještě víc než první :-).
Těším se na další :-).

Knihomolka97
21.11.2023 5 z 5

Uteč, dokud můžeš u nás vyvolalo rozporuplné názory. Zmiz, dokud můžeš je druhý díl a já se přikláním rozhodně k pozitivním ohlasům. Jedná se totiž o detektivní sérii s nádechem romantiky. :) To by měl případně čtenář čekat, ať pak není zklamán.

Laurel jsem si oblíbila už v předchozím díle. Je neobyčejná a má sama o sobě i pochybnosti, kterým se vlastně ani nedivím. Svou práci dělá odhodlaně a nenechá se zastrašit.
Po nečekaném odhalení z minulého dílu jí do života vstoupí Abigail. Příšerná postava, ze které jde mráz po zádech a při čtení si říkáte, že s takovou ženskou raději nemít nic společného. Je skvěle napsaná.
Pak tu máme Hugha. Ten se k Laurel jako parťák hodí, jsou sice každý uplné jiný, ale skvěle se doplňují. A o přitažlivosti ani nemluvím.
Příběh je čtivý, napínavý, vraždy brutální a třešinkou je určitě to horské mrazivé prostředí, které dodává grády. Brrr.
Ani mi nevadí, že jsem vlastně docela brzy odhalila vraha. I tak jsem totiž byla v závěru překvapená.
Jsem zvědavá na další díl. Věřím, že to bude ještě hodně zajímavé.

iskrizka
19.11.2023

Laurel Snow prichádza už podrukýkrát s prípadom zo zasneženého štátu Washington, v ktorom opäť vyčíňa sériový vrah. Na päty jej pritom dýcha jej nevyspytateľná nevlastná sestra Abigail a Laurel to neuľahčujú ani pocity k Huckovi, ku ktorému ju to neustále tiahne.

Kniha je dynamická a akčná, avšak ťažko sa mi hodnotí, pretože to nie je typ kriminálky, akú vyhľadávam. Táto séria je skôr romanticky ladená, vhodná pre čitateľky, ktoré si chcú prečítať niečo z červenej knižnice, a pritom chcú dostať aj trochu napínanavejší príbeh. Ak sa k nim radíte, tak ste s touto sériou trafili kliniec po hlavičke.
Ak však, tak ako ja, preferujete skôr krimi/detektívky s dôrazom na autencitu procerdúr, tak táto knižka pre Vás nebude úplne to pravé.
Ako oddychovka to však celkom funguje, číta sa ľahko a hlavné postavy sú veľmi sympatické.
Ja sa určite pustím aj do ďalšieho dielu, pretože nutne potrebujem vedieť, čo má tá Abigial vlastne za ľubom.

chrudas
18.11.2023 5 z 5

Pěkný počteníčko jako u předchozího dílu. Líbí se mi styl autorky, detektivní linka trošku upozaděná té soukromé. Je to zase trošku něco jiného.

miloslav5679
14.11.2023 4 z 5

Kniha sa mi páčila, na kriminalku zodpovedajúci počet mŕtvol, pomerne dosť podozrivých, napínavý koniec.. Tak prečo jedna hviezdička menej? Nepáčia sa mi knihy, kde dej druhej sa prelína s prvou. Čítam pomerne dosť a nemám v hlave počítač aby som si pol roka pamätal prvú časť. Spisovateľ navazuje na svoju knihu ale ja som medzitým prečítal 20 iných kníh.. Jasne, že si postupne spomeniem, ale keby som to vedel vopred, tak tie knihy čítam po sebe a dám plný počet *

Katulinka69
14.11.2023 5 z 5

Fajnove pokračování

Autorovy další knížky

Rebecca Zanetti
americká, 1970
2023  83%Uteč, dokud můžeš
2023  91%Zmiz, dokud můžeš

Kniha Zmiz, dokud můžeš je v

Právě čtených3x
Přečtených168x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených12x
Knihotéce114x
Chystám se číst83x
Chci si koupit25x
dalších seznamech4x