Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce

Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418504/bmid_laskohledaci-zradna-vrtkavost-srdce-UYm-418504.jpg 3 45 16

Má v dnešním světě pravá láska šanci na přežití? Lidé se scházejí a rozcházejí, ale kdo je svádí dohromady? Na to nalezne odpověď studentka Mariana, když se u nich v kuchyni objeví skřítek – její láskohledač! Malé modré stvoření, které tvrdí, že se jmenuje Anairam a je Marianin láskohledač. Mariana je zprvu vylekaná, ale postupně si svého nového kamaráda velmi oblíbí a chce se dozvědět o láskohledačích všechno. Jsou to totiž kouzelní tvorové z jiné dimenze, jejichž úkolem je svést spřízněné duše dohromady. Každý člověk má takového svého vlastního skřítka, ale jen málokdo ho může vidět. Co však Mariana dlouho neví, je fakt, že existují také pohlcovači – tvorové, hmota či energie, která vysává štěstí a radost, a také loví láskohledače. Doposud do světa lidí nemohli, ale nyní se všechno mění. Jediné jisté je, že zlo začíná pomalu ovládat svět. Ale co je vlastně zlé a co dobré?... celý text

Přidat komentář

Knihochod
07.01.2023

Mariana, pätnásťročná slečna, rieši otázku prvých vzťahov a tiež prečo sa ľudia dávajú dohromady a po chvíli sa rozchádzajú. Odpovede na tieto otázky jej dá malý modrý mužíček - láskohledač, ktorý sa u nej jedného dňa objaví. A potom už začne byť dievčine veľa vecí jasnejších.

Veľmi som chcela, aby sa mi táto kniha páčila. Už v kníhkupectve, keď som ju brala do ruky a prečítala si anotáciu, zaujala ma. Prišlo mi to veľmi originálne aj vtipné, dokonca aj môj priateľ sa po prečítaní anotácie smial. A tie ilustrácie, jednoducho nádhera!

Píše sa mi to ťažko, ale po prečítaní prvej kapitoly moje nadšenie opadlo. Terka síce píše krásne a nápadito, ale v knihe mi chýbalo pár zásadných vecí, napríklad rozdelenie časových línii. Chvíľku ste boli dakde na klzisku, skočili ste pohľadom na ďalší riadok a už ste boli pred domovou bránou. Bez predelu, vynechaného riadku, bez ničoho. A tiež fakt, že som nevedela do ktorého svetadielu, kraja či mesta mám dej zaradiť (čo je asi len mnou) ma iritovalo.

Na celkovom deji je vidieť, že slečne nechýba ani fantázia, čo je dobre ale občas už toho na mňa bolo naozaj, naozaj príliš, že to môj mozog nepoberal. A tí láskohkedači mi až nápadne pripomínali piadimužíkov z Harryho Pottera.

Je to teda skôr knižka pre deti do takých 13-tich rokov, kedy ešte vidia svet skrz ružové okuliare, veria na pravú lásku a podobné záležitosti, a nie sú to ešte takí veľkí čitatelia kladúci veľký dôraz na dej a jeho kvalitu plus majú radi veľa fantastických prvkov.

Na záver iba, že nechcem byť nejako prehnane kritická. Terka má určite talent na písanie a vidieť, že ju to baví. A nech v tejto svojej záľube pokračuje ale jednoducho sa stane, že človeku kniha nesadne. A toto je práve ten prípad.

A už úplne na záver, keby ste si aj tak mysleli, že som prehnane kritická, ja píšem recenzie založené na mojom úprimnom názore.Nemám rada neúprimnosť a nebudem Vám tu písať, aká to bola neskutočná kniha a mám z nej hlboký zážitok, keď tomu tak nie je. Takže na dnes iba toľko.

Knihomolka97
21.03.2022 2 z 5

(SPOILER) Obsahuje SPOILERY.
Láskohledače jsem měla v merku už nějakou dobu, protože mě zaujal námět.
Je to taková jednohubečka na jedno odpoledne/večer. Ale bohužel jsem od ní nedostala, co jsem očekávala, co slibovala anotace. Největší problém je romantika. Tedy žádná romantika. Nula. Nic. Je to hrozná škoda!
Skoro celou knihu jsem čekala a čekala a říkala si, tak co..už? Už teda něco jako bude? :D A na konci zbylo jen rozčarování. Protože co..? Zjistila jsem, že autorka plánuje/plánovala celkem 4 díly, tak jsem teda zvědavá, jestli se nějakého pokračování dočkám, protože jo...mám pocit, že je kniha doslova useknutá někde v půlce a nevím nic.
Hlavní hrdinka Mariana mi taky nesedla, přišla mi sobecká a protivná. Na něco si umanula a musela to mít. Ke svému láskohledači Anairamovi se chvilkama chovala strašně, až mi ho bylo líto. Anairam byl zlatíčko.
Její kamarádka Anabel nebyla o nic lepší. Asi jsem stará už. :D
Co ale chválím, je poměrně dobře propracovaný svět láskohledačů a jejich fungování. Autorka se vlastně zaměřila hlavně na to. Nápad to je opravdu velmi originální. Také se mi líbily ilustrace. Četlo se to docela dobře, ale vadilo mi opakování některých slov či jmen.
Nakonec dávám 2,5⭐️/5⭐️.
A věřím, že mladším čtenářkám by se mohla knížka líbit.


pepca3720
17.12.2021 5 z 5

Knížka je ideální na oddechové a příjemné čtení do ošklivého podzimu pěkně pod dekou a s teplým kakaem. Svět láskohledačů, který nám postupně Anairam představí, se jeví jako perfektní místo, kam se alespoň v představách uchýlit před každodenními starostmi. Určitě doporučuji všem, kteří stejně jako já milují fantasy a rádi se nechají vtáhnout do milého a originálního příběhu.

kackaaab
26.06.2020 3 z 5

Tahle knížka je taková fajn oddechovka. Námět je opravdu velice originální, hrozně jsem se na to těšila. Noo...Nebylo to špatné, ale můj největší problém s touhle knížkou je, že jsem čekala úplně něco jiného. Čekala jsem romantiku, ale o tom to až tak není. Je to spíš o seznámení s těmi Láskohledači, což je super i vzhledem k tomu, že je poznáváme spolu s hlavní hrdinkou Marianou, ale mně tam prostě asi něco chybělo. Četlo se to dobře, i přes dlouhé kapitoly a nudnější a pomalejší chvilky. Ilustrace jsou skvělým ozvláštněním, ale ještě lepší by byly, kdyby byly tam, kde by být měly. Postavy? Ty jsou fajn, jako celá knížka, ale nevytvořila jsem si k nim téměř žádný vztah, což je mi upřímně líto. Občas se chovaly dost nelogicky. Chtěla jsem o té knížce říct, že je předvídatelná, ale to, k čemu jsem si myslela, že dojde se nakonec nestalo, protože tak daleko příběh nedošel. Teď nevím jestli jsem vědma. Ten otevřený konec mě zrovna u téhle knížky vážně naštval, i protože nevím, jestli to má být série a prostě je tam otevřené úplně všechno...no uvidíme. Za nějaký další díl bych byla moc ráda a rozhodně bych do něj šla.

Měňavka
14.05.2020 2 z 5

Je mi líto,ale nedočetla jsem.Vůbec mi nesedl styl psaní.Ale to neznamená,že je kniha špatná. Rozhodně má skvělý námět a určitě svou skupinu čtenářů,kteří ji ocení kladně.

Blaufik
11.05.2020 4 z 5

Podle mě se jedná o knihu, která je milá, vtipná a lehká. Myslím si, že cílová skupina, tedy děvčata kolem patnácti let, by mohla být při objevování tajemství láskohledačů stejně nadšená, jako já, když jsem se ponořila do čtení.

Doufám, že autorka trošku zapracuje na dialozích a že u Cosmopolisu v sekci young adult vyjdou i další díly z této sympatické série.

ckamusa
02.03.2020 3 z 5

Kniha se mi zpočátku četla velmi těžko, nesedí mi autorčin styl psaní. Nakonec jsem knihu dočetla a jsem za to ráda, má skvělý nápad. Trochu mi vadilo, že ilustrace, které by měli děj doplňovat, jsou jinde. A taky otevřený konec, nemám ráda otevřené konce...

adelka5762
17.02.2020

Tato kniha se mi velmi líbila, doslova jsem jí přečetla jedním dechem. Krásně vymyšlený příběh, který zcela vtáhne čtenáře mimo realitu do světa fantazie. Hned, jakmile jsem knihu dočetla chtěla jsem číst další díly, myslím si, že je to krásná a hlavně romantická kniha, která určitě stojí za přečtení. Můžu jen doporučit.

annettka1098
15.02.2020 4 z 5

Nádherně a hlavně do detailu vymyšlený příběh. Jakmile mě napadla nějaká otázka ke kouzlu nebo k světu láskohledačů, hned mi bylo vše objasněno. Smekám nad precizností a především nad krásnou fantasií. Těším se na další díly.

ReziEngli
04.01.2020 3 z 5

Nějak nevím, co si o tom mám myslet. Ačkoliv mám youngadult ráda, tak mi tohle moc nesedlo. Nápad byl dobrý, ale zpracování dost pokulhávalo. Ačkoliv je to youngadult, líbilo se mi že se autorka věnovala hodně i jiným postavám, než té hlavní. Ale celý ten text mi přišel takový koatrbatý, neuhlazený. Je z toho hodně cítit, že je to autorčina prvotina. Nicméně dle konce bych řekla, že to bude mít pokračování, do kterého se asi i pustím.

Jo a nemám ráda ty potvůrky, protože jsou to prostě okopírovaný rarachové z Harryho Pottera ????

Gigy
14.11.2019 3 z 5

Moc bych přála tomuhle kreativnímu nápadu lepší zpracování a mrzí mě, že autorce nejspíš nikdo nepodal pomocnou ruku. Tenhle nápad má neskutečně skvělý potenciál, který, bohužel, zůstane nevyužitý. Za sebe vím, že si druhý díl rozhodně nepřečtu. Třeba bych měla z knihy lepší dojem, kdyby nějaký ten konec měla. Díky tomu bych třeba měla pocit, že děj nějakým způsobem graduje, a že někam spěje. A ne, nechci to omlouvat tím, že nejsem cílovka YA literatury. I YA knížka se přeci dá napsat o něco lépe. Škoda, nápad opravdu není špatný, ale provedení toho za mě dost chybí :-/

vandalindakova
04.11.2019 4 z 5

Celkový příběh je velmi roztomilý. Malí láskohledači jsou zajímaví tvorové, kteří dle ilustrací vypadají jako rarachové z Harryho Pottera, jen jsou hodní a nedělají naschvály. Naopak by se měli starat o své svěřence. Hlavní postavu z nich, Anairama jsem si celkem oblíbila. Byl milý a pro Marianu by se roztrhal. Co mi přišlo velmi zajímavé bylo to, že jejich jména byla vlastně přetočená jména jejich svěřenců.
Naopak Mariana mi byla silně nesympatická. V knize jí je patnáct let, a buď se chová jako fracek, kdy jsem si říkala, že je to až přehnané, např. když řvala na svou matku?! Nebo naopak bylo její chování hodno deseti-letého dítěte. To byl celkový problém knihy, kdy jsem vlastně celou dobu přemýšlela, jak je to vlastně napsané a kolik je hlavní hrdince let. Protože když tam nebyly její impulzivní nálady, tak se zde naopak objevovaly výrazy: musím říct mamince, které ve výsledku opravdu dělaly dojem, že hlavní hrdince je mnohem méně let.
Jako oddechovka mě příběh hodně bavil, nepostrádal čtivost a ke konci se autorce povedlo čtenáře i lehce napnout, aby si chtěl přečíst další díl. Více mě tedy zajímala ty mystická/pohádková část děje plná různých mystických stvoření, než reálné vztahy mezi postavami, na které to celé určitě mělo poukazovat.
Co mi ještě ve výsledku přišlo zajímavé, byly použité hlášky, které se v knihách většinou neobjevují (alespoň já se s nimi nesetkala), ale přitom je v reálném životě používáme velmi často.

Knížku bych určitě doporučila mladším čtenářům young adult a milovníkům pohádkových příběhů. Avšak rozhodně neočekávejte nic složitého.

Týna724
03.11.2019 5 z 5

Knihu jsem četla doslova jedním dechem. Měla krásný, zajímavý dej plný různých zápletek. Líbila se mi hlavně pointa. A ty obrázky, které byly v knížce, byly naprosto úžasné. Knížka se povedla.
Rozhodně doporučuji všem. Děkuji za hezké a oddychové čtení

Mermaida
24.10.2019 3 z 5

Takový milý "pohádkový" příběh, který nenadchnul ani neurazil. Nespadám do cílové skupinu - jedná se o klasické young adult čtení pro mládež (dívčí čtení). Knihu jsem dočetla, neodložila. Podle mě si najde zalíbení u mladších (náctiletých) čtenářek, které vyhledávají "kouzelné romantické) příběhy.

Cari
09.10.2019 1 z 5

Nedočteno. Začátečnický počin, plný kostrbatých vět a naivního vyprávění.

JanaDor
05.10.2019 3 z 5

Tato kniha se řadí do romantické fantasy a zaujala mě, že je psána českou autorkou. U mě převládá romantika, takže když mám doma nějakou knihu tohoto žánru, vždy to střídám po předešlé těžší četbě.
Tuto knihu doporučuji opravdu hlavně cílové skupině, protože mě moc nebavila. Je to dívčí román a styl byl pro mě více kostrbatý. Oceňuji autorčinu fantazii a vyobrazení hlavní postavy, která mi byla nesympatická, ale dobře prokreslena.

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

2016  77%Něco si přej!
2019  63%Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce
2023  74%Pomíjivost
2016  70%Přej si znovu!

Kniha Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce je v

Právě čtených2x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce62x
Chystám se číst31x
Chci si koupit3x