Láska z konce světa

Láska z konce světa https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121430/laska-z-konce-sveta-121430.jpg 4 44 9

Ve své nové knize s názvem Láska z konce světa vypráví autorka příběh šestnáctileté Jany, která namísto vytouženého prázdninového vandru se třídou odjíždí na dovolenou s rodiči a bratrem Jakubem do malé vesničky Černovice. Je naštvaná na celý svět, že musí trávit prázdniny pod dozorem rodičů. Postupem času ale zjišťuje, že to vůbec není špatné a mezi poznáváním hradů, zámků i krás jižních Čech najde na konci světa spostu nových přátel a možná i tolik očekávanou lásku.... celý text

Přidat komentář

laura
27.11.2023 5 z 5

Šestnáctiletá Jana se těší na školní vandr s nejlepší kamarádkou, ale najednou je všechno jinak. Místo vandru jede s rodiči a bráchou (dvojčetem) na čtrnáctidenní dovolenou do Jižních Čech - až na samý konec světa...

O lásce, kráse letních dní, smíchu, naději a touze. O poznávání nových míst i nových přátel. O spoustě nedorozumění, o chybách i o důvěře. O pošlapaných citech, zradě i zklamání. Někdo hledá celý život a někomu stačí čtrnáct dní, aby našel, co hledá. A někdy můžeme všechno stejně rychle ztratit.

Na léto přesně ten správný příběh o lásce, něze, romantice a kráse naší země...

Marthas
27.11.2023 2 z 5

(SPOILER) 2/5 Moje druhá zkušenost s autorkou, kniha samozřejmě není lepší než ta předchozí. Patří totiž mezi starší kusy. Taková tenká knížka. Měla jsem ji přečtenou za jeden večer. Problém jsem měla na začátku se spoustou jmen postav, které na na nás autorka během zhruba 30 stran vychrlí jako kulomet a také ho vidím mimo jiné v tom, že je to autorčina 3 kniha a ona už si plete postavy či co nebo jsem to jen nepochopila? V jednom odstavci Lucka, že by sestra a v následující větě Lenka jako nastávající nevěsta, a to jako prr.. O výchově k odpovědnosti by snad něco jako budoucí sestra měla hlavní hrdinka Jana vědět, ale osvěta se zde nekoná a neřeší. Nedivila bych se, kdyby se jiné čtenářky s touto postavou setkaly v mnohem méně komfortní situaci v nějaké další knize. Jedna se tam rozhodně nabízí, ale co by taky postava řešila, kdyby si z prázdnin neodvezla památku, že jo? Koneckocnů autorka má jednu vlastnost a to vracet se do stejné řeky znovu akorát z jiného úhlu pohledu. Nedá se přejít ani jistá plochost postav a je znát i nevypsaná ruka. Snad se autorka časem zlepšila, ale já to moc neposoudím, protože z její široké palety knih u nás mají celkem 5 nejstarších kusů, plus Náhodou, kterou jsem jako nejnovější četla minule. A ještě nějaké kusy pro nejmenší, až tak ale neexperimentuji.


petulkapeta
24.09.2023 5 z 5

Byl to moc povedeny pribeh, dokonce se tu potkame s Michalem z jineho příběhu...jo Jizni čechy moc krasne misto a nektere mista jsem taky navštívila. I když se ti dva chovali jako telata,příběh jejich lasky se mi libil a i jsem se nasmala.

Bezzubka
07.04.2019 3 z 5

Tuhle knihu si musím přečíst znovu, napoprvé mě zas až tolik neoslovila, jiné knihy této autorky miluju, takže i téhle zkusím dát ještě šanci, uvidíme, jestli naše druhé setkání dopadne lépe než to první ;)

knihovniceS
28.08.2018 4 z 5

Příjemné čtení s návštěvou mně milých míst. Doporučuji.

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Krásná, velice čtivá knížka, bohužel se mi však nezdála natolik dobrá, jako ostatní autorčiny knížky.

jana5655
01.06.2016 5 z 5

Tuto knihu jsem četla, když jsem chodila na základní školu, v době prázdnin. Příběh se dal předpovědět a celkově tam byli zajímavé jen části. Ovšem na tuto knihu ráda vzpomínám. Odehrává se v místech které znám, kam na prázdniny také jezdíme. Vnímala a představovala jsem si každé místo. Proto jsem ji přečetla jedním dechem.

nikinikiniki
01.04.2013 2 z 5

Kniha mi chvílemi přišla nudná a někdy zase zajímavá.. :) Je to věc názoru ;) Ale nemůžu si pomoct, ale člověk už dopředu tuší, co se tam stane, což se mi v knihách moc nelíbí.

baramusic
03.02.2013

Tahle kniha je bezvadná!