Láska v Římě

Láska v Římě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332000/bmid_laska-v-rime-msy-332000.jpg 3 48 17

Romantický příběh tří párů a jejich milostných vztahů zasazený do kulis nádherných historických památek Říma. Mladá umělkyně Alice přichází do Říma za dobrodružstvím a inspirací, než se bezstarostně usadí se svým přítelem Danielem. Existuje něco jako láska na první pohled? A jak se pozná, že se to děje právě jí? Meg a Alec cestují do Říma, aby osvěžili svůj milostný život, který v průběhu let, co se stali zaneprázdněnými rodiči a úspěšnými podnikateli, poněkud skomírá. Constance a Lizzie sem jednou rozprášit popel Constancina milovaného manžela Henryho a Lizziena bratra. Ale Lizzie nezná skutečný příběh o tom, jak se Constance a Henry před několika desítkami let v Římě poznali a jaká tajemství jejich cesta tam odhalí. Vypravěčem tohoto romantického příběhu je samotné město Řím, které sehraje v životech postav důležitou roli a vyjeví, proč se stalo požehnaným místem milenců. Zábavný a podmanivý román plný lásky a ryzí romantické radosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

The Lovers' Guide to Rome , 2016


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
27.02.2024 4 z 5

Příjemné překvapení, opravdu příjemné. Od knih, které mají v názvu lásku, nikdy nic moc nečekám, ale tohle bylo jiné. Žádné romantické klišé, žádné šablonovité příběhy. Nic sladkého. Řekla bych, že ta láska je tady míněna hlavě k městu Řím. Protože Řím je hlavním aktérem této knihy. Tři příběhy, které krásně splynou v jeden. Opravdu jsem se ocitla v Římě spolu s nimi. Nechápu tak nízké hodnocení, možná každý čekal příběh "ona potká jeho, zamilují se a je konec". Tohle opravdu nečekejte. Kdo má rád v hlavní roli prostředí dané knihy, tak si přijde na své.

petulkapeta
29.08.2022 4 z 5

Tohle byl krásný příběh o několika lidech a jejich cestou do Říma. Libil se mi a hned bych se vydala ma ty krasny mista. A ani epilog nechybel :) Krasna letni oddechovka


tyna_01
27.08.2022 3 z 5

Hledáte příjemnou oddechovku? Máte rádi Řím, nebo by jste si o něm rádi něco přečetli? Tak tahle kniha bude přesně pro vás. Kniha je pojata zajímavě, kdy čteme příběh tří párů, kteří na první pohled nemají vůbec nic společného, ale opak je pravdou. Tyto příběhy se odehrávají v samotném Římě a o jeho popis není kniha ochuzena. Měla bych z toho být nadšená, Řím musí být krásné místo, ale mne tyto detailní popisy bohužel narušovaly, lákaly k přeskakování, abych byla zpět u příběhu zmiňovaných tří párů - což pro mne byla podstata knihy. To ostatní tam pro mne bylo navíc, pro mne zbytečné, druhého určitě může nadchnout

LiLinka
15.09.2021 1 z 5

Knihu jsem si chtěla přečíst z nostalgie, zavzpomínat na výlet do Říma.

Bohužel mě vůbec nebavila, neměla absolutně žádnou atmosféru místa, děj nijaký, postavy nesympatické, prostě celé špatně. Nedoporučuji.

Renike
26.04.2021 5 z 5

Přečteno jedním dechem..ta kniha mě vážně bavila..znovu jsem se ocitla v Římě.. bavila mě humor Constance a Lizzie, ale nejvíc mě zaujal nápad Řím jako vypráveč, zaslouží 5*

rozvera
25.02.2019 3 z 5

Dobrý námět o třech dvojicích, které pobývají ve stejnou dobu a za různým účelem v Římě. Ač se navzájem neznají, jako neviditelná nit je nějakým způsobem spojuje malá modrá kachlička. Příběh je dobře napsaný, ale trochu mne zklamal tím, že je tam o krásných místech, kterými toto město oplývá, tak málo.

tezka_vazka
04.09.2018 1 z 5

Kniha mě nalákala pěknou obálkou a vidinou toho, že se v ní dočtu o krásných místech Říma, ať už více či méně známých. Samotný obsah knihy byl zklamáním, chvílemi jsem přemýšlela, jestli to je nějaký vtip nebo jestli tohle opravdu někdo považuje za dobrý příběh.

novakovaterka22
30.06.2018 2 z 5

Tak tahle knizka mi prisla jako naprosta slatanina. Jak uz nekdo psal. Nemelo to ani dej a hlavni tema byla Nevera. Za me nemuzu doporucit. Jedone co me zaujalo byli popisky z del u kapitol.

pagac17
28.05.2018 5 z 5

Jsem nadšen po přečtení této publikace, autor zajímavým způsobem prezentuje příběhy tří párů v Římě. Probírá jednotlivé komunikace mezi nimi, přičemž interpretuje současný Řím a jeho minulosti. Zdolal jsem knihu velmi rychle a těším se, že se u nás objeví další jeho román, nebo jiný žánr

Anie94
03.10.2017 2 z 5

Tak neco takoveho jsem uz dlouho necetla. Kniha byla jedna velka slatanina..dej velmi nepravdepodobny. Jedine proc jsem si knizku vybrala bylo to, ze jsme letos v lete v Rime byli, tak jsem ocekavala ze tam bude neco zajimaveho. Ale tohle byla blbost na entou. Myslim, ze chlapi by proste nemeli psat romany. Nemaji k tomu vlohy.

Pistácie
19.07.2017 2 z 5

Ráda bych dala knížce víc hvězdiček, ale z několika důvodů, co se týče obsahu i překladu, to není možné. Zároveň jsou dvě hvězdy především za to, že jsem se dočetla zajímavé historické milníky (pokud se tomu dá vůbec věřit), a také za celkem zajímavých posledních čtivých pár stran, které mě i celkem bavily. Bohužel, jinak jsem se spíše v začátku nudila a dokonce hrozila i některých částí. Kdyby to nebyl dárek, sama bych po takové knížce ani nesáhla. I tak jsem ráda, že se mi někdy do rukou dostávají takové chuťovky, díky nimž mohu lépe zhodnotit skutečnou kvalitní čtivou knihu. Díky za to.

hanka0308
10.07.2017 5 z 5

Krásný příběh o začínající, pokračující a končící lásce. Tři příběhy, které se odehrávají během dvou dnů v Římě. Pro mě byla kniha velmi čtivá a vtáhla mě do děje. Výborné na letní čtení.

evice26
07.06.2017 3 z 5

Příběh je umocněn prostředím, odehrává se v Římě, a to mě také nalákalo si jej přečíst. Pohodové čtení, které mě však za srdce nevzalo :-( Asi jsem od knihy čekala víc, jedna zápletka mi přišla trošku neuvěřitelná...
Pro ty, kteří v Římě byli, výhoda, určitě si rádi zavzpomínají na památky a zdejší atmosféru .-)

Sova15
15.05.2017 5 z 5

Vybrala jsem si knížku, protože se právě chystáme do Říma na vlastní pěst. Před několika lety jsem tam byla, ale na cestu připravuji čtením průvodce, zjišťováním informací na netu, ocenila jsem pravdivý popis míst, různé zajímavosti, které lze jen těžko zístat jinde. Příběh byl zajímavý, ke konci trochu zamotaný. Ale hlavní postavy byly krásně vykreslené, mnohdy jsem se v určitých situacích s nimi mohla ztotožnit.

piquillio
05.04.2017 2 z 5

Místy zbytečně vulgární. Mohlo to být příjemné čtivo s trochou poučení.

gossipavlina
19.03.2017 3 z 5

Kdybych seděla někde nad kávou s kamarádkou a vyprávěla by mi nějaký příběh stejným způsobem, jako je vyprávěná Láska v Římě, tak bych si v duchu říkala, Ježíš, tak je tak strašně ukecaná. Kdy už konečně ten „slovní průjem" skončí. Tak na mě tato kniha působila. Nadto ještě docela nudná a chvilkami zmatená.
Takže z toho vyplývá, že na kafe s Markem Lamprellem nikdy nepůjdu. Ani kdyby mě pozval do Říma na to nejúžasnější capuccio. :)
Raději si tam zajedu sama s výbornou kámoškou a centro storico si projdu osobně.

veronika0382
13.03.2017 5 z 5

Láska v Římě je moc úžasná, milá oddychovka, která byla opravdovým balzámem na moji duši. Jsem prostě nadšená. Přesně takový příběh tady chyběl! ........ více v mojí recenzi zde v záložkách :-)