Polibky svatojánské noci

Polibky svatojánské noci https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516992/bmid_polibky-svatojanske-noci-64ea0ace543c7.png 4 20 6

Láska na Shetlandech série

1. díl

Hotelová manažerka Mara překvapivě zdědí chátrající penzion na Shetlandských ostrovech. Přitom je to už čtrnáct let, co v hotýlku ve Skotsku byla, a za tu dobu se toho hodně událo. Ne však natolik, aby zapomněla na krátké setkání s pohledným Gavinem, které neskončilo zrovna nejlépe. Mara chce penzion prodat co nejdříve, vždyť ji doma čekají přátelé a spousta práce. Ale není to tak snadné: na opravu penzionu totiž potřebuje mnohem více času, než plánovala. Navíc se znovu setkává s Gavinem. Může mu ale důvěřovat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Mittsommernachtsküsse , 2021


více info...

Přidat komentář

anovy64
12.02.2024 5 z 5

Romanticky laděný příběh zasazený do krásné skotské přírody. Děj předvídatelný, ale kniha se četla hezky. Druhý díl si taky ráda přečtu.

pip11
08.01.2024 4 z 5

Lehký a pohodový příběh, zasazený do krásného prostředí Skotského ostrova. Líbilo se mi, jak je na ostrově důležitá ekologie, eko zahrady apod. Velmi příjemná a svěží četba.


Kaja1
06.01.2024 4 z 5

Shetlandy a jejich příroda a život zdejších obyvatel, jsou krásnou kulisou k romantickému příběhu. Chtěla jsem nějakou oddechovku a tu jsem taky dostala. Nikdy nevíte, kde vás potká láska a štěstí...

libuse6749
15.10.2023 4 z 5

Pro začátek prozradím, že anotace mě nalákala na první dobrou k přečtení.
A po přečtení mohu konstatovat, že tahle knížka mě nalákala k cestování.

Kdo mě zná, tak ví, že tíhnu spíše k regionům se slunečným a teplým počasím. Přesto jsem během čtení této romantické jednohubky už uvažovala o výletu do oblasti Shetlandských ostrovů, kde se příběh odehrává.

Příběh s romantickou linkou Mary a Gavina má totiž nádherné kulisy skotské přírody, všudypřítomných zvířat typických pro tento region. Takže se to na stránkách hemží papuchalky, poníky nebo třeba ovečkami. Nechybí popis místního života, typického počasí, divokého moře, lidské pospolitosti, ochutnávky z místní kuchyně i tradiční suvenýry.

Autorka v závěru knihy popisuje, proč umístila román právě do tohoto prostředí a jako bonus přidává i pár receptů zmíněných v románu.

Knížka pro mě byla příjemnou jednohubkou, která naprosto dostála statusu odpočinkového čtení, chcete-li balzámem pro duši. Doporučuji čtenářkám autorky Julie Caplin nebo Rosamunde Pilcher, jejíž příběhy byly motivem pro mnoho romantických filmů.

Uzavřela bych to tím, že kniha je počátkem ze série Láska na Setlandech. Vrátím se sem tedy určitě.

eva3992
16.09.2023 4 z 5

Mara nečekané zdědí chátrající penzion na Shetlandských ostrovech. Vrací se tak po čtrnácti letech na místo, které si získalo její srdce. Stojí před těžkým rozhodnutím, jestli si má penzion nechat, anebo ho bude lepší prodat. Do cesty se jí připlete i pohledný Gavin, se kterým kdysi prožila krátký románek. Je možné navázat tam, kde kdysi přestali?

Potřebovala jsem ke čtení něco milého, oddechového, romantického, tak jsem sáhla po Polibcích svatojánské noci. A dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Romantiku zasazenou do krásného prostředí.

Je to psáno jednoduše, jasně, lehce, ale zároveň i předvídatelně, prostě romantický příběh, jak má být. Prvních pár stránek jsem se trošku lekla, že to bude ukňourané, ale po chvilce se vše rozjelo a já si příběh užívala a prožívala ho s hlavními hrdiny.

Co mě však nejvíce na knize zaujalo, bylo prostředí, kde se příběh odehrává Shetlandy. Nádherně popsané krásy přírody, síla moře, typické počasí, zvířata. Ale i úžasní lidé, kteří žijí v souladu s přírodou. Popsány tradice, život na ostrově kdysi a nyní. Na mapách jsem si dohledávala, kde se zrovna nacházíme, hned bych se tam rozjela. A ideálně do penzionu, který Mara zdědila
Na konci knihy autorka vysvětluje, proč právě Shetlandy a já ji plně chápu. I když jsem na ostrově nikdy nebyla, jen podle popisu jsem si ho okamžitě zamilovala.

V knize nechybí ani pár receptů na úžasné dobroty, které v příběhu poznáme a můžeme tak i doma zažít kousek ze Shetlandských ostrovů.

Knihu bych rozhodně doporučila všem fanouškům Julie Caplin, při čtení se mi vybavila její kniha Hrad ve Skotsku a myslím, že by její čtenáře Polibky svatojánské noci mohly oslovit.

Autorka již chystá pokračování tohoto příběhu. Romantické knihy si dopřávám jen občas, ale druhý díl si rozhodně nenechám ujít.

Arsinoe_06
27.08.2023 2 z 5

Tohle je docela katastrofa...jako jsem zatim v pulce, ale vazne nevim jestli to doctu. Po knizce jsem sahla jako po oddechovce a z prostredi, ktere je mi blizke...ale omg...tohle musela snad psat nejaka patnactileta pubertacka, jinak si to neumim vysvetlit...ja nemam nic proti obcasnym romantickym a klidne i predvidatelnym romanum, ale toto, to je opravdu masakr...no uvidime jestli to doklepu a jeste zmenim nazor...2 hvezdicky za to prostredi Shetland...
Edit: doklepala, ale nazor jsem nezmenila...kdyby to bylo psane z prostredi stredni skoly, tak jsem jeste ochotna to vzit, ale proste ne, dospeli lide 30+ takhle snad uz proboha nepremysli a nechovaji se tak

Autorovy další knížky

2023  78%Polibky svatojánské noci
2024  0%Kouzlo polární záře

Kniha Polibky svatojánské noci je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce73x
Chystám se číst52x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x