Jak vytvořit francouzskou rodinu - láska, jídlo a faux pas

Jak vytvořit francouzskou rodinu - láska, jídlo a faux pas https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340334/bmid_laska-jidlo-a-faux-pas-jak-vytvorit-x79-340334.jpg 4 28 12

Samantha Vérantová série

< 2. díl

Když se Samantha vznášela na obláčku novomanželského štěstí, nemohla se dočkat, až se odstěhuje do Francie a začne nový život s novým manželem Jeanem-Lukem a s jeho dětmi. Ale skoro od první chvíle si začala uvědomovat, že v jejím novém domově je spousta věcí – včetně zablešených koček, podrážděných puberťáků a jazykové bariéry –, se kterými nepočítala. Ale když máte druhou šanci na nový život a lásku, přece to jen tak nevzdáte. Tato kniha je dojemným a humorným příběhem o tom, že i navzdory střetu dvou různých kultur a z toho plynoucím nedorozuměním se nakonec dá vytvořit šťastná rodina.... celý text

Humor Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

How to Make French family , 2017


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
04.10.2022 5 z 5

Pisatelka se snažila čtenářům nastínit svůj odjezd do Francie a sžívání s novou rodinou. Bylo mi líto, že ač plná lásky k nevlastním dětem nemohla mít svoje vlastní. Kniha se četla dobře, možná někdy sáhnu po prvním díle. Samantha je sympatická a proto jí dávám plný počet hvězdiček.

peeetta
10.09.2021 5 z 5

Do této knihy jsem se opravdu rychle začetla. Ačkoli jsem jako první četla druhý díl, neměla jsem problém s návazností. Mám ráda knihy, ve kterých se občas objeví věty či slova ve francouzštině. Aspoň si ji trochu osvěžím. Byla jsem mile překvapena, že byl cizojazyčný text rovnou překládán. Moje mamka by to uvítala ve více knihách. Také jsem si opsala několik zmíněných receptů.


Analady
27.09.2020 3 z 5

Baví mě knížky ze života. Tato vypráví o tom, jaké to je začít ve čtyřiceti nový život, v jiné zemi, s partnerem, který má dvě děti. Je to velký krok do neznáma se spoustou překážek na cestě, ale Sam zůstala otevřená novým výzvám, optimisticky naladěná. Tahle kniha pro mě byla příjemným relaxem.

tess.de.veles
14.09.2020 1 z 5

No, chápu, co Sám táhlo, aby napsala první knihu...
Ale nechápu, co jí přimělo psát knihu druhou? Už první kniha byla dle mého dost slabá.... No a její pokračování nestálo za moc...
Chápu, že pro Sam je to silný příběh, ještě možná pro jeji blízké..., ale pro někoho, kdo ji nezná to je docela velká nuda...
Vubec nic se nestane, když knihu neprectete...

Mondaika
30.01.2020 2 z 5

Oddechovka

Charmedka
13.04.2019 4 z 5

Kniha je plná lásky a jídla. Samantha je výborná kuchařka a své rodině denně vyvařuje. Myslím ale, že pokud Vás jídlo a vaření nezajímá, kniha Vás bavit nebude. Vaření je věnováno spousta prostoru a do detailu je popsáno, co zrovna Samantha vaří a jaké zvyky ve Francii jsou. V knize se objevuje i několik receptů. Kniha je rozdělaná na několik částí a právě po každé části následuje několik stran receptů.

novakovaterka22
12.06.2018 4 z 5

Druhý díl, byl pro mě lepší než první :) Samantha se nám víc otevřela a líbili se mi ty pasáže kdy se s Jeanem Lukem jakoby dohadovala :D knížka byla plná receptů a hodně rychle to odsýpalo. Ale posledních 40 stran mě už moc nebavilo a tak knížka dostala 4 hvězdičky.

bookcase
05.02.2018 4 z 5

Líbilo se mi to mnohem víc než první díl. Bylo to už vážnější, otevřenější, zároveň vtipné a zábavné.

ReziEngli
04.02.2018 4 z 5

Lehká romantická kniha, spíše na léto, než teď na zimu :) Provoněná francouzským jídlem a mořem :)

mariva
13.01.2018 4 z 5

V poslední době vychází spousta podobných knih - příběhy Američanek nebo jiných cizinek, které se provdaly za Francouze a poznávají život ve Francii a francouzskou kuchyni. Vzhledem k tomu, že mám Francii ráda a vždycky si o ní ráda přečtu něco nového, ani tato kniha mě nenudila, i když se podobá těm ostatním.

veronika0382
20.11.2017 4 z 5

Mám moc ráda skutečné příběhy, které napsal sám život. Tenhle je navíc plný humoru a každodenních vtipných situací, které Samantha ve svém životě, díky jazykové bariéře, zažívala. :)

Ivuska.09
30.10.2017 5 z 5

Do tohoto příběhu jsem se úplně zamilovala. Moc se mi líbí, že je to skutečné vyprávění ze života. Celkově laděné velmi optimisticky, takže pro některé by mohlo být i slušným odrazovým můstkem k tomu, že nemá cenu nic dopředu vzdávat. Na druhou stranu jsou v něm i momenty plné smutky. Prostě ukazuje život takový, jaký ve skutečnosti je.

Autorovy další knížky

Samantha Vérant
americká, 1969
2015  64%Sedm dopisů z Paříže
2017  74%Jak vytvořit francouzskou rodinu - láska, jídlo a faux pas

Kniha Jak vytvořit francouzskou rodinu - láska, jídlo a faux pas je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce79x
Chystám se číst32x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x