Lagom – Švédský způsob života

Lagom – Švédský způsob života https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392059/bmid_lagom-svedsky-zpusob-zivota-vhY-392059.jpg 4 32 10

Koncept lagom – což ve švédštině znamená „ani moc, ani málo“ – se šíří světem rychlostí blesku. Základní myšlenkou je chovat se vědomě umírněně a rozhodovat se tak, aniž bychom škodili životnímu prostředí, a to v oblasti kariéry, oblékání, cestování, stravování, zábavy, zdraví nebo krásy. Uznávaný novinář a kritik Göran Everdahl je zábavný, vtipný a má smysl pro detail. Jeho kniha vás přesvědčí, že lagom vám přinese dokonalou rovnováhu mezi zaměstnáním a osobním životem, přehnaně zdravou stravou a bezuzdným hodováním, lehkomyslností a přílišnou vážností.... celý text

Osobní rozvoj a styl Sociologie, společnost
Vydáno: , Esence
Originální název:

Boken om lagom


více info...

Přidat komentář

Vrbická1999
16.01.2023 2 z 5

Musím říct, že knížka mě celkem zklamala. Těšila jsem se na ni, protože lagom a obecně Švédsko mě hodně zajímá, ale styl psaní autora mě vůbec nesedl. Působilo to kostrbatě a autor se snažil být vtipný.

Vesmich
04.12.2021 4 z 5

Některé docela typické průvodní jevy švédské každodennosti autor vynechal, což je samosebou jeho věc, nicméně je to spíš takový průvodce životním stylem autora, anebo životním stylem Švédů, jaký by autor chtěl, aby byl. Všechno to krásné přiměřeno a rovno a odpadu-třídivo mě moc nezaujalo. Ani řádek o snusu :) asi není lagom, zato je všude. Výletní plavby do Finska pro litry alkoholu, který je k dostání za standardní ceny v bezcelní zóně = na té lodi, která k ničemu jinému neslouží..taky nejsou extra lagom, zato jsou oblíbené...inu, lagom je prostě jeden z možných způsobů života....


dzejkbeltygros
16.10.2021 2 z 5

Graficky je to hezky zpracované, jsou tam krásné obrázky i fotky, text není jednotný a je tam dost zajímavostí. Tím ale pozitiva končí. Čtení je to dost nudné, nezajímavé, člověk se do toho musí nutit. Pokud se chcete dozvědět víc o lagom, tak si prosím kupte raději Lagom - Tajemství spokojeného života od Niki Brantmark, to zhltnete jedním dechem!

Sirina
04.11.2020 1 z 5

Dávám hvězdičku za zajímavosti ohledně Švédska a za ilustrace. Jinak mě ten místy až agresivní styl autora nepřesvědčil o lagom způsobu života.

Zmiu
10.02.2020

Tak tohle fakt ne. Skončila jsem asi v půlce, což je tak lagom. :-) Knížka mi přišla dost suchá až otravná, ale namíchla mě vyloženě tím, co tam autor řekl o Lisbeth Salander. Je v pořádku, že se mu nelíbí, ale pokud ji označí za agresorku a šílenou vražedkyni, tak to je trošku facka jejímu boji za spravedlnost, nebo ne?

Vilma232
20.01.2020

Vtipné, osvěžující, zajímavé čtení o tom, že "lagom" je ...tak akorát...., a to v oblasti stravy, módy, ekologie, designu atd... Knížka je doplněna obrázky, ale já bych jich snesla víc, hlavně v kapitole o designu.
A jak vidí Švédy samotný autor? "Vysíláme do nic netušícího světa populární hudbu, tenisty, filmové hvězdy, supermodelky, deprimované detektivy a flexibilní policové systémy."

LucaR8
02.11.2019 3 z 5

Kniha je místy vtipná, jsem ráda i za zajímavosti o Švédsku. Nebudu ale cílová skupina pro takovéto typy knih.

MagdaFish
28.05.2019 5 z 5

Tak takhle jsem se už dlouho nenasmála! Informací o švédském životním stylu je tu poskrovnu, ale autor to vyvažuje úžasným sarkasmem a ironií. Ideální jednohubka na deštivý víkend.

Lily101
24.04.2019 4 z 5

Zajímavá kniha, byť některé informace o lagomstylu života byly plytké. Design knihy jak zvenčí, tak uvnitř, je super a dobře se čte, ale chvástání (hlavně na konci knihy) ohledně všech možných hudebních a jiných úspěchů Švédů jsem opravdu nečekala. Bylo fajn dozvědět se něco nového, ale připadalo mi to podáno až agresivní stylem á la napíši jim tam o každém našem skvělém operním pěvci a pěvkyni bez ohledu na to v jakém století žili atd.

Doporučuji všem, kteří se chystají do Švédska vycestovat, ať již na dovolenou či na delší dobu (stáž, praxe, práce,...)!

RuWia
04.02.2019 3 z 5

Neco navic jsem se dozvedela o Svedsku, kniha se cte rychle, psana zabavne, nektere pasaze me ale moc nebavily, asi nejsem spravna cilova skupina na knihy typu lagom/hygge/lykke apod..

Autorovy knížky

Göran Everdahl
švédská, 1964
2018  71%Lagom – Švédský způsob života

Kniha Lagom – Švédský způsob života je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě10x
Knihotéce23x
Chystám se číst28x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x