Sangre (limitovaná edice)

Sangre (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509931/bmid_sangre-limitovana-edice-IJe-509931.jpg 4 28 6

Lady Mechanika série

< 5. díl

Nejznámější steampunková hrdinka se vydává do Španělska, aby vyřešila případ ještě podivnější než všechny předchozí. Mladého dědice panství totiž posedl démon a při jeho vymítání upadl do kómatu. Vše je ale ještě podezřelejší, než to na první pohled vypadá. Lady Mechanika musí z jednotlivých dílků sestavit celou skládanku, v níž má svou roli prastará magie jižní Ameriky, nadpřirození krvesajové, předsudky a hlavně láska. Lady Mechanika ale musí zachovat chladnou hlavu a rozhodnout se, na čí stranu se postaví. A když bude mít štěstí, získá další indicii k tajemství vlastního původu.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Lady Mechanika Sangre , 2020


více info...

Přidat komentář

jarynek
08.09.2023 3 z 5

Příběh je celkem fajn, ne úplná špička, ale svůj standard z předhozích dílů si LM drží. I když upíři jsou už trochu obehrané téma. Co mne zklamalo, byla kresba - u minulých dílů se mi hodně líbila, ale v případě mi nějak nesedla.

nicandra
24.08.2023 4 z 5

Hm... Tak mi připadá, že rysy Lady Mechaniky jsou nějaké rozostřené, a to snad nejen graficky. Zápletka poněkud otřelá, opakuje se výrazná postava z jednoho z předchozích dílů, no a ještě upírstvo k tomu... Teda asi zklamání.


Aleen
05.08.2023 4 z 5

Vraťte mi mou Lady Mechniku! Její do detailu propracované, do elegantních rámů z ozubených koleček a jiných technických drobnůstek zarámované, obrazy mi vraťte! Nechci tyhle manga ksichty s hranatými rysy Dolpha Lundgrena. Chci zpátky bledou, protáhlou tvář se smyslnými rty, anticky štíhlým nosem a zajímavě tvarovaným obočím! A naprosto nechápu proč si nechala o půlku zmenšit poprsí! Hele, příběh fajn, ale dokud bude Lady mít pusinku a pršáček Gejši, obličej jako krabici a plochý hrudník, nebudu schopná se na něj soustředit a budu muset ubírat hvězdy. A nepomohla ani ta indicie o její minulosti...

Terva
17.04.2023 4 z 5

Moji příbuzní
Viola a Sebastian
s vámi byli na lovu
říkají, že dokážete
zabít cokoli.

Dlouho jsem se na Mechaniku těšil a ona pěkně dlouho další nevyšla. Ale nakonec jsem se dočkal. Ve světě už jsou další tři knihy a u nás vyšla teprve pátá. Tak že se máme ještě na co těšit. Po rozbalení jsem si pořádně začichal. Temné hnědé barvy temně voní. A když knihu otevřete první kapitolou, určitě zalapáte i po dechu. Tak kresba, to je prostě nádhera. Temnější barvy a zvláště použitá komiksová okna dávají příběhu nádech tajemna. Hlavně mě kolikrát fascinovalo to rozpoložení komiksových oken. Někdy jsou normální čtvercová nebo obdélníková, pak otočíte list a úplně vás překvapí ta změna. Okna jsou rozházená, prolínají se a někdy jakoby vstupují jedno do druhého. Vizuální stránka je poctivě provedená práce.

Citát: Sny jsou zprávy z vaší mysli. Snaží se vám říct něco, co jste zapomněla.

Obsahově je tohle o démonech. Posedlost a vymítání. Ani se moc neptejte, jak se k tomu Lady Mechanika dostala. Ale pozvánku do Španělska neodmítla. Je to masakr. Démon, či co to je (nechci spoilerovat), je rychlí a brutální. V příběhu je spousta smrti. Taky proč ne, když tu vystupuje naše stará známá z jednoho předešlého příběhu s názvem La dama de la muerte. K tomuto povedenému příběhu bych měl jen jednu připomínku. Ale, když jí prozradím, vyjevím vám podstatu příběhu. Tak že si to nechám pro sebe. Ti, co si tento příběh přečtou, možná pochopí, o čem jsem chtěl psát. Díky této situaci dávám jen čtyři hvězdy. Ale jinak je to nádherně kreslený a má to své démonické kouzlo.

Citát: Nechávají za sebou stopu krve a mrtvol.

MagdaFish
27.03.2023 5 z 5

Při pátém dílu se změnil kreslíř a Mechanika nám krapítek omládla. :D
Líbila se mi ta Aztécká vsuvka, krvesajové mi přijdou trošku klišé.
A zase se dozvíme jen střípeček o Mechaniččině minulosti.
Jsem napnutá jak kšandy. :D

KubaHanzelin
27.02.2023 4 z 5

Trochu jsem se obával, že Lady Mechanice dochází dech a no.. jak se to veme..
Ano i ne.
Jsem rád, že to vypadá, že se konečně něco dozvíme o původu naší Lady (tedy doufejme, že to není zase jen past na čtenáře, to už bych se asi zlobil:)). Ale, bohužel, si budeme muset počkat minimálně do dalšího svazku..
Pro tentokrát hodnotím opět lehce nadprůměrem - databazeknih by mohla zauvažovat o hodnocení 0-10 :)

Autoři knihy

Joe Benitez (p)
americká, 1971
Marcia Chen
americká

Kniha Sangre (limitovaná edice) je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x