Kutnohorská pátračka opět zasahuje

Kutnohorská pátračka opět zasahuje https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229594/bmid_kutnohorska-patracka-opet-zasahuje-oQK-229594.jpg 4 7 3

Po úspěšné knize Kutnohorská pátračka na stopě autor seznamuje s dalšími kriminálními případy řešenými v letech 1928 – 1942 příslušníky kutnohorské četnické pátrací stanice. Jedná dnes již zapomenuté případy, které ve své době byly předmětem zájmu veřejnosti, měly své nezastupitelné místo na stránkách dobového tisku a plnily oblíbenou rubriku „Ze soudní síně“.... celý text

Přidat komentář

jituš53
18.05.2022

Děkuji moc za milou knihu, kterou jsem koupila manželovi, který má rád různé pověsti a příběhy z okolí. Jaké bylo moje překvapení, když mi začal číst příběh o okradení kolegy. Tím okradeným kolegou byl můj tatínek, který v té době sloužil v Dolních Kralovicích. Jednalo se o to, že si rodiče před Vánoci krmili husu a někdo jim ji ukradl. Tento příběh jsem slyšela vyprávět mockrát, potom už s humorem.
Je to moc milé, když po dlouhých letech narazíte na něco takového.
Děkuji moc autorovi.

jakub87
21.01.2017 5 z 5

Další zajímavé případy pátračky z Kutné Hory. Hezky popsané delikty. Dává představu o každodenním chlebu četníků. Škoda jen, že se autor zatím v některé z knih s touto tématikou víc nerozepsal. Hoši z pátraček by si to jistě zasloužili. Třeba ale ještě na to dojde.


čef
07.08.2016 4 z 5

Zadržení lupičů slepic, podvodníků a jiných vykuků četnickou pátrací stanicí v Kutné Hoře popsané dokumentaristicky, jazykem policejních hlášení a vyzdobené dobovými inzeráty a dokumenty literárně moc nenadchne, ale svoje čtenáře si jistě najde. Určitě není pro nezúčastněné příliš zajímavé, kdy, kdo a kde řídil motorové kolo, nebo koho vyčuchala Alba, ale možná tato kniha někoho přiláká porovnávat tehdejší život s dnešním a přemýšlet, kam se to všechno žene.