Kuchařka šťastného života

Kuchařka šťastného života https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181069/kucharka-stastneho-zivota-181069.jpg 3 7 3

Kuchařka šťastného života, jejíž autorkou je uznávaná a vyhledávaná intuitivní tera­peutka a du­chovní učitelka Eva Michaličo­vá, zasvěcuje čtenáře do umění, jak smysluplně žít v souladu s vlastními pocity a podle vlastních receptů a jak dosáhnout vy­rov­nanosti a štěstí. Autorka netradiční a originální formou vysvět­luje uni­verzální pravidla a zákony života a na základě vlastních zkušeností, jakož i zkušeností zís­kaných dlouholetou praxí předkládá návod a praktické recepty pro na­plněný a smysluplný život. V Kuchařce šťastného života se dozvíte, jak si zadělat na spokojenost, jak ne­chat správně nakynout hoj­nost, jaké pří­sady přidat do pevného partnerského vztahu či z jakých surovin je nezbytné upéci lásku… Kniha nám pomůže odhalovat a postupně odstraňovat navyklé vzorce chování, které nám komplikují život – vzorce, které se mar­ně pokoušíme změnit a které způsobují, že nejsme šťastní a trápíme se. S Kuchařkou štastného života objevíme, jakou cestou se vydat, jak o sobě přemýšlet a především co dělat, aby náš život měl smysl a byl spokojenější. Jako červená nit se knihou táhne připome­nutí, že nic není zadarmo, nic se neděje bez našeho přičinění a žádné kvalitní voňavé a chutné jídlo nevznikne jen otrockým dodržováním či bezduchým kopírováním recep­tů, podle kterých se vaří v kuchyních jiných. "Šťastný a naplněný život uvaříme pouze za předpokladu, že všechny životní události a setkání budeme neustále podlévat vlastní odpovědností a vytrvalostí a za všech okolnos­tí je budeme kořenit nasloucháním vlast­ním pocitům." „Pokusím se vám ukázat, co je k jídlu a co je zkažené. Navíc se společně podíváme, kde ta zkaženost, plíseň či kvas vznikají a jak se jich lze prakticky zbavit. Nestačí změnit myšlení, je třeba se naučit vymést pavučiny a vyhnat hlodavce ze spíží. Pokud tuto knihu budete pouze číst, nic se tím ve vašem životě nezmění. Je to kniha pracovní. Kniha rozvoje osobnosti…“ „Tak jak jíme, tak i žijeme. A jak časem zjis­tíme, duchovně žít znamená žít fyzický život v radosti a hojnosti všeho, co do něj patří.“... celý text

Přidat komentář

Alma5
14.01.2018 4 z 5

Když pominu používání toho kuchařského názvosloví, které mně dost rušilo, tak nakonec knihu hodnotím jako přínosnou k zamyšlení nad sebou a svým jednáním a myšlením.

Niu
02.10.2017 3 z 5

Aniž bych chtěla, tak knížka si mě našla a zapadla do Čtenářské výzvy 2017. Musím se přiznat, že názor na tuto knihu se v mnohém bije. Určitě to není první kniha o spokojeném a šťastném životě, kterou jsem četla, ale zatím vede Kvantový úspěch. Ano, kniha byla vtipná, člověk se v něčem najde, takže určitě zahrála na místech, kde měla. Nicméně chvílemi jsem měla pocit, že máme jen být, o ničem nepřemýšlet, nic nehodnotit, protože je to špatně. Čekala jsem konkrétní rady, ale ty jsem nenašla. Kniha není pracovní, alespoň ne pro mne.

Update 12/2022: Zase jsem sáhla v knihovnicče po "nenáročném čtivu". Ze začátku fajn při střídmém dávkování. Ale postupně se mi rozkrývalo to, že autorka na sílu prosazuje svou kuchyni bez jasných instrukcí a rad, co v dané situaci. Vidím sebestřednost a všichni přede mnou smekněte. Jedna knížka o rádoby seberozvoji a už jsem geroj. Hm, a ono ta knížka od autorky je jen jedna. No nic, na dlouho zas pokoj od kuchyně.


martinakovarova
23.12.2015 3 z 5

Knihu jsem přečetla jako asi třicátou tohoto tématu... Nějak jí nemůžu přijít na chuť, hodnotím neutrálně.

Autorovy knížky

2013  66%Kuchařka šťastného života

Kniha Kuchařka šťastného života je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x