Kuchařka pod párou

Kuchařka pod párou https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201974/kucharka-pod-parou-201974.jpg 4 3 3

Kuchařka pod párou představuje tradiční princip vaření, který má své kořeny až ve starověké Číně, přesto zůstává jednoduchým, rychlým a zdravým způsobem přípravy jídla. Miroslava Kuntzmannová, autorka celé řady osobitých a velmi originálních kuchařek, připravila téměř stovku receptů zaměřených na parní vaření. Drůbež, ryby, zeleninové pokrmy – na své si přijde každý milovník dobrého jídla i zdravého stravování. Stravovací požadavky současnosti? Lehká a zdravá kuchyně. Kuchařka pod párou představuje šetrný a zdravý způsob přípravy jídel, který je prověřen nejen několika tisíciletími čínské tradice, ale byl vlastní rovněž našim šetřivým babičkám. Vaření v páře splňuje vysoké nároky na zdravou výživu, šetří čas i energii. Parní vaření je spojeno s velmi jednoduchou přípravou, možností vařit několik jídel najednou i zpracováním potravin zcela bez tuku. Jídla připravená tímto způsobem mají výtečnou chuť, zachovává se rovněž přirozená barva i konzistence potravin, dochází k minimální ztrátě vitaminů, minerálních látek a stopových prvků v potravinách. Vaření v páře zlepšuje stravitelnost připraveného jídla a zároveň napomáhá zvyšovat denní spotřebu ovoce a zeleniny. Pro přípravu jídel tímto způsobem si nemusíte pořizovat drahé nádobí – stačí obyčejný pařák nebo děrovaná parní nádoba.... celý text

Přidat komentář

Jana.Esther
22.05.2018 5 z 5

Zajímavé recepty.