Kuchařka Nera Wolfa

Kuchařka Nera Wolfa https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192989/kucharka-nera-wolfa-192989.jpg 4 5 2

Nero Wolfe série

Nero Wolfe je bezpochyby největší detektiv všech dob - vždyť váží osminu tuny! K této úctyhodné tělesnosti se propracoval díky své neutuchající vášni pro dobré jídlo. Kriminální případ ho vždy zaujme, ale pouze zřídka zbaví apetitu, natož aby ho zvedl od stolu. Jeho kuchař Fritz Brenner je uznávaný umělec svého oboru a Wolfův nepostradatelný pomocník Archie Goodwin to pro nás všechno zaznamenává. Vstupme tedy do kuchyně velkého muže, abychom vypátrali, v čem se skrývá tajemství mistrovského vaření. Vraha v tomto případě nehledejte; jestli snad po vašich pokusech realizovat recepty z této knihy někdo za nevyjasněných okolností zahyne, pozornost každého alespoň trochu soudného vyšetřovatele se zaměří zcela jednoznačně na vás... Rex Stout je autorem pouze části této knihy, a to citátů z příběhů, jež předcházejí receptům.... celý text

Přidat komentář

pepa4081
06.01.2020 3 z 5

Jakožto milovník a příležitostný sběratel příběhů Nera Wolfa jsem koupil i tuto knihu. Jde opravdu o klasickou kuchařku s recepty na jídla, která Wolfe jedl. Asi třetina receptů je uvedena citátem z příběhu, kde je toto jídlo zmíněno.
Recepty: Jako příležitostný kuchař, který rád vaří spíš jednodušší jídla z dostupných surovin, jsou mi na nic. Nemluvím o veverkách, špačcích, či vačici. Pro mne i kerblík, prášková hořčice, či vinný ocet, nejsou suroviny, které bych běžně našel ve spíži.
Citáty: Protože jsem každý případ, který se mi zatím podařilo sehnat, četl již několikrát, nejsou pro mne ničím novým.
Gurmánské hody proto přenechám Wolfovi a jeho přátelům a knížku si nechám jen jako kuriozitu. Mimochodem má velmi hezkou grafickou úpravu.

marybu
31.01.2014 5 z 5

Recepty z této knihy jsem ještě nezkoušela aby náhodou nedošlo k vraždě, ale líbí se mi s jakým humorem je napsaný úvod knihy a citáty z příběhů s Nerem Wolfem - je to skvělé. Dokonce jsou recepty rozděleny do několika podkategorií, což nemusí být na škodu. V této kuchařce je také popis toho nejlepšího kuchaře - Fritze Brennera, který vaří pro největšího detektiva všech dob - Nero Wolfa.