Na krídlach oddanosti

Na krídlach oddanosti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493341/bmid_na-kridlach-oddanosti-FT0-493341.jpg 4 9 3

Kryptológovia série

< 2. díl >

Hoci všetci Arabelle pred ním varujú, ju čoraz viac priťahuje muž známy ako „„Čierne srdce“. Celé Anglicko považuje majora Phillipa Camdena za netvora – veď tento muž vedome spôsobil smrť mužov svojej letky. On sám by bol radšej, keby v ten deň s nimi zomrel, no napriek všetkému dostal zamestnanie na kryptografickom oddelení vojenského spravodajstva. Výhražné listy, ktoré denne dostáva, ho neprekvapujú, a podľa vlastného názoru si ich zaslúži. Zdravotná sestra Arabelle Denlerová Čierne srdce pozoruje a vidí niečo iné: zraneného muža, zúfalo túžiaceho po súcite a milosrdenstve. A keď sa ich rodiny a cesty nečakane spoja, uvedomí si, že má možnosť pomôcť mu uzdraviť sa – a zároveň vyliečiť aj vlastné zranenia. Camdenov vojenský súd sa blíži. Zrazu sa objaví stará známa, ktorá ho chce využiť na svoje plány, čím všetkých v Miestnosti 40 vyburcuje k činu. Arabellina a Camdenova krehká budúcnosť visí na vlásku, a aby prežili, nesmú sa vzdávať nádeje a musia sa držať jeden druhého.... celý text

Pro ženy Historické romány
Vydáno: , i527.net
Originální název:

On Wings of Devotion , 2020


více info...

Přidat komentář

pip11
18.08.2022 5 z 5

Také druhý díl byl skvělý, moc jsem si ho užila díky dobře propracovaným postavám a poutavému ději. Oproti minulému dílu se věnuje pilotům a zdravotním sestrám, ovšem ne jen jim. Na pokračování se už teď velmi těším.

vierak
05.07.2022 5 z 5

Príjmné pokračovanie série Kryptológia tentoraz s novými hrdinami: bývalým pilotom Philipom Camdenom, ktorému pri akcii zahynula celá letka a zdrvotnou sestrou Arabelou Denlerovou, bohatou dedičkou s veľkým srdcom.
Dej knihy nás zavedie do prebiehajúcej prvej svetovej vojny. Príťažlivý major Camden žije osamelý život trápiac sa výčitkami svedomia a sebaobviňovaním zo straty mužov svojej letky. Trízeň je vytrvalo posilňovaná článkami v médiách, kde dostal prezývku Čierne srdce. Arabela predstavuje činorodý typ ženy, túžiacej po rodine, no ochotnej čakať (aj "vďaka" vojne) a pritom aktívne tráviť čas službou chorým. Jej schopnosť vidieť pod povrch masiek ľudí a hľadať v nich dobro je fascinujúca.


Marylaa
30.04.2022 5 z 5

U předešlé knihy této serie jsem napsala, že tato serie asi bude vážnější než předešlá. Hned jak se v knize objevila matka Philipa Camdena bylo mi jasné, že tady opět budou vtipné dialogy. Vlastně za to autorku obdivuji, protože ne ke všem postavám se hodí vtipnost. K těm z těchle knihy ano. A opět to není, vzhledem k době kdy se to děje, přehnaně zábavné. A opět jsou tam i hluboké myšlenky o Bohu a víře. A vině.
Líbí se mi také, jak tam autorka zapojila aspoň jednu postavu z předešlé serie.