Kruté století

Kruté století https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75010/mid_krute-stoleti-hqM-75010.png 4 4 2

Tato kniha byla napsána na základě dokumentárního cyklu polské televize "Sensacje XX wieku" (Senzace 20. století) a obsahuje 24 příběhů popisujících největší události, které ovlivnily historii minulého století. V knize najdete popis největších dramat odehrávajících se ve vládních kabinetech, sklepeních tajné policie a na bitevních polích. Dozvíte se, zda byl Lenin německým agentem, proč Stalin v roce 1939 nebral vážně varování špióna Sorgeho, který ho informoval o termínu německého útoku na Sovětský Svaz, co zachránilo maršála Žukova v roce 1946 nebo proč Warreonva komise vyšetřující smrt J.F. Kennedyho obelhala celý svět.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ten okrutny wiek


více info...

Přidat komentář

TheMelorry
08.12.2020 4 z 5

Kniha obsahuje 24 kapitol o nejvýznamějších dějinných událostech 20. století. Začíná atentátem v Sarajevu a přes válečná období se dostává až k atentátu na Kennedyho, nebo třeba k válce ve Vietnamu. Přestože má větší formát, čte se snadno a to také díky velkému množství obrazového materiálu.
Vše je kvalitně a podrobně vysvětleno, takže i pro čtenáře méně znalé historie bude kniha ideální. Já sama jsem s knihou také velmi spokojená. Dozvěděla jsem se mnoho nového (zejména v druhé polovině).

Dexter
20.12.2011 4 z 5

Historická knížka o událostech, které ovlivnily a změnily svět.
Moje hodnocení: 70 %


Autorovy knížky

1998  70%Kruté století