Krtek a rybka

Krtek a rybka https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90786/krtek-a-rybka-90786.jpg 5 55 14

Milé děti, po osmi letech k vychází z brusu nová knížka o Krtkovi. Tentokrát zachrání malou roztomilou rybku před dravou zubatou štikou. A není na to sám, jsou s ním jeho oblíbení kamarádi mravenečci, žabka, motýlek admirál, housenka, šneček, žížalky a další. Rybka se dokonce schová u Krtka doma. A jak se mu odmění? Jak jinak, nežli kouzelně. Tak otevřete knížku a vejděte do Krtkova pohádkového světa.... celý text

Přidat komentář

simca9342
03.04.2024 5 z 5

"Z pravěku"

Krtek.. další příhody s malým obyvatelem krtince , který tenkrát nešije kus oděvu, aby měl co na sebe, ale zachraňuje vodní živel s ploutvemi.
Rybka se poměrně rychle uzdraví a konec příběhu je skoro před námi.
Krásné ilustrace však jistě okouzlí jakéhokoli čtenáře.

KTK_knihovna
07.01.2024 5 z 5

krásné


jarkaska
03.08.2023 5 z 5

Pohádky o Krtkovi jsme četly mnohokrát. Teď vybírá knihy v knihovničce ta nejmenší vnučka (2,5) a tak vybrala o tom, jak Krteček zachránil rybku.

Péťa Z.
29.12.2022 4 z 5

Dcerka (2,8) u knížky hezky poslouchá. Vybrala si ji v knihovně, protože miluje tuhle pohádku v televizní podobě.
Ilustrace jsou krásné, ale text na můj vkus zbytečně zdlouhavý. Především konec, kdy Krtek rybku zachrání a vpustí zpátky do rybníka. Následuje totiž dalších deset stránek o tom, jak za svou pomoc získá od rybičky zářící perlu...
Ale i tak budeme určitě ještě předčítat. :⁠-⁠)

jitka_dankova
15.08.2022 3 z 5

Převyprávěný příběh animované pohádky. Pokud dítě tento Krtečkův díl vidělo a má ho rádo, nejspíš si i rádo poslechne a prolistuje tuto knihu. Nebo i přečte ve druhé třídě, jako náš syn. Bez znalosti té animované pohádky mi ale kniha přijde vlastně taková zvláštní, nijak zajímavá, texty takové "jen aby byly". Poselství v tom syn moc nenašel. Druhý syn tuhle pohádku ani neviděl, takže nečekám, že by ho kdy ta kniha zaujala.

EvikU.
22.04.2022 5 z 5

Zase se k nám dostal krtek, vyplněná chvilka před večeří, kdy už neví s čím si hrát, pohádka o krtkovi přijde vždy vhod. Báli jsme se o malou rybku kamarádku, ale krtek zase vše zařídil s grácií sobě vlastní. Milujeme krtka!!

LunaL.
02.01.2022 5 z 5

Poslední velký knižní příběh o krtkovi, který nám chyběl v knihovničce. Děti ho dostaly k Vánocům a všichni byly nadšené :) Krásný, pro mě méně známý příběh o Krtečkovi, který se skamarádí s rybkou a chvíli na to ji zachrání před štikou. Milá pohádka o přátelství a o tom, jak si mají kamarádi pomáhat. A že se nemusí zlo oplácet zlem, že to jde i jinak (vím, že štika taky musí jíst, ale je to pohádka!). K tomu krásné, velké a barevné obrázky :)

ddkk
01.01.2022 5 z 5

Už se těším, až se naši chlapečci pustí do dalšího Krtka. Je to moc hezký příběh, i když už je to něco jiného, než ty, které si my odrostlejší pamatujeme z původních večerníčků...Děti si to zhodnotí samy. Já dávám za pět.

miklis
25.11.2021 3 z 5

Syn je nadšený, že tam je Krtek. Vcelku jednoduchý text se mu zřejmě líbí. Takže kvůli němu dávám alespoň ty tři hvězdy.
Já jako dospělá jsem z toho příběhu frustrovaná :-D, ostatně jako u každé “novodobé” knížky s Krtkem. Ty texty jsou fakt otřesný, ilustrace to nezachrání.

Ještě poznámka k textu výše, píše se zbrusu a ne z brusu. Aspoň tady by ta čeština nemusela být przněná :-(.

miklis
25.11.2021 3 z 5

Syn je nadšený, že tam je krtek. Celkem jednoduchý příběh se mu líbí. Takže kvůli tomu dávám aspoň ty tři hvězdy. Já jako dospělá jsem z toho ale frustrovaná :-D, ostatně jako u každé novodobé knížky s krtkem. Ty příběhy jsou fakt strašný.

Venda32
17.02.2020 5 z 5

Krásný a krátký příběh o tom, jak krteček zachrání rybku před štikou. Ideální na četbu před spaním.

Osice
25.01.2020 5 z 5

Krásný příběh o záchraně malé rybičky, kterou chce sníst nebezpečná štika. Poselství, které z knihy cítím, je, že není třeba oplácet stejnou mincí... Kniha Krtek a rybka vznikla společnými silami Z. Milera a jeho dcery K. Miler a vydaná byla v témže roce, kdy nás tvůrce této oblíbené postavičky opustil.

Naší Barborce se příběh moc líbil, četly jsme už 2x a mně zmínka o škebličce s perličkou připomněla zážitek z dětství. S mým bratrancem jsme v jednom rybníku náhodou objevili škebli a mysleli jsme si, že v ní je perla. S vidinou zbohatnutí jsme nahmatali v mělké vodě plno dalších škeblí, přinesli je v mé košili k tetě domů, dali do kýble s vodou a těšili se, až z nich získáme plno perliček… Asi nemusím říkat, že jsme žádnou perličku neobjevili:-) A ještě jsme je museli donést zpátky do rybníka…

Petja
10.08.2019 2 z 5

Krásné Milerovy ilustrace, ovšem novodobý těžkopádný text. Dceru leporelo naštěstí nezaujalo, takže je nemusíme denně číst.

Martina608
12.03.2016

Krásná, milá knížka.Četla jsem ji se všemi svými dětmi.

Štítky knihy

krtek

Autoři knihy

Zdeněk Miler
česká, 1921 - 2011

Kniha Krtek a rybka je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x