Kronika módy

Kronika módy https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92847/kronika-mody-92847.jpg 4 13 3

Zastavme se na chvilku a zalistujme v pestré kronice módy. Přehledně řešená a nádherně ilustrovaná publikace přináší chronologický vývoj lidského oblékání, životní příběhy nejslavnějších tvůrců módy jako byli Charles Frederic Worth, Coco Chanel nebo Vivian Westwoodová a představuje nejproslulejší módní ikony západní civilizace – filmové hvězdy, modelky, ale i královny. Je fascinující, jak můžeme sledovat dějiny světa prostřednictvím dějin módy – mimochodem jsou to dějiny stejně třaskavé, dramatické a plné bojů o pomyslný trůn jako historie politická. Každá generace, každý člověk se ztotožňuje s módou, která se nosila, když byl mladý. Díky filmovému plátnu všichni víme, co se nosilo v baroku, renesanci či v padesátých letech minulého století. Zatímco dříve se šaty dědily z generace na generaci a jejich střih se proměňoval jen zvolna, dnes nám globalizace spolu s televizí a internetem přinesla i módní kolotoč, který nás nutí měnit garderóbu každou sezónu.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The chronology of fashion from empire dress to ethical design


více info...

Přidat komentář

Ivaksa
29.01.2023 3 z 5

Nevyhovovala mi grafika, členitost textů, různá velikost, tabulky a fotografie. Chyběly obrázky modelů některých slavných návrhářů o nichž se psalo, občas se však jiné opakovaly.Slabší průměr..

pujec
12.01.2021 3 z 5

Celkem pěkná kniha, zaměřená hlavně na britskou módu, což je pro mě spíš na škodu. Celkový zážitek kazí i špatný překlad a množství překlepů. Občas bych řekla, že jsou chyby i ve faktech. Členění jednotlivých období je někdy nelogické.
Navíc mi vadí opakování fotek, kdyby jich bylo více, případně na fotkách by byly věci zmiňované v textu, můj dojem by se zlepšil.


MagdaFish
24.03.2017 4 z 5

Zajímavá knížka o módě. Hlavně se tedy zaměřuje na britskou scénu od cca počátku 18. století. Překladatelka si mohla víc pohrát s překladem a i korektury by si zasloužily větší pozornost. Je tu moc zbytečných chyb, hlavně v datech.

Štítky knihy

móda

Autorovy knížky

2011  83%Kronika módy