Krokodýlova kapela

Krokodýlova kapela https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522745/bmid_krokodylova-kapela-mFa-522745.jpg 5 7 6

Krokodýl je obrovským fanouškem a přítelem kapely AC/DC, v níž hrají električtí úhoři. Díky ní přijde na to, že má talent ke zpěvu, hraní na kytaru a skládání písní. Všimne si toho i manažer AC/DC ‒ vznětlivý křeček ‒ a rozhodne se ze stydlivého a lehce natvrdlého krokodýla udělat hvězdu. Podaří se jim uspět?

Přidat komentář

Ereandil
05.03.2024 5 z 5

Vzali jsme si tuhle knížku na dovolenou na Island a strávila s námi hezké chvíle na letišti. Příběh se nám líbil, má nápad a přiměřené tempo, děti i já jsme se bavili. Oceňuji nestereotypní postavy, humor a inspiraci opravdovými kapelami.

andante24
16.02.2024 4 z 5

Děti i já velmi spokojení...;-)....A obzvláště klobouk dolů za vtažení do děje, kdy prostřední dítko nevydrželo na pokračování na další večer, ale samo dočetlo dobrovolně na ex do konce...


PrincaListicka
07.02.2024 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem knihu podobného ražení cílenou na děti nikdy nečetla, nebyla jsem si úplně jistá, co od příběhu čekat, a zda bude mít pro dětské čtenáře nějaký hlubší přínos. A musím říci, že jsem byla příjemně překvapená.

Kniha obsahuje 7 příběhů, které na sebe navazují, ale zároveň skvěle fungují jako samostatné historky. Autor si skutečně dal práci s tím, aby každá z nich obsahovala nějaké ponaučení či něco, co si z ní děti můžou vzít, ať už je to skutečnost, že stojí za to jít si za svými sny, nebo způsob, jakým se vypořádat se závistí, která se slávou přichází ruku v ruce. Dozví se také, jak nenaletět podvodníkům nebo překonat trému.

Příběh je doplněn tématickými ilustracemi Terezy Doležalové a použitým jazykem i velikostí písma skvěle koresponduje se svou cílovou skupinou, takže si knihu klidně mohou zdatnější čtenáři přečíst sami a zároveň poskytuje spoustu podnětů pro další diskuzi s rodiči. Nevyskytují se zde žádné rádoby cool výrazy ani nevhodná slova.

Já osobně si myslím, že Krokodýlova kapela bude bavit všechny čtenáře, kteří by v životě rádi něčeho dosáhli. Nemusí se nutně jednat o hudební fanoušky a ani o děti. Tahle knížka totiž dodá odvahu jít za svým snem naprosto všem, bez ohledu na věk.

cestina_s_linus
19.12.2023 4 z 5

Primárně je tato kniha určena pro dětské čtenáře, ale myslím si, že by ponaučení odnesl nejeden dospělý čtenář... Autor před nás staví příběh o splněném snu. Zároveň apeluje na to, že je důležité na svých snech makat a nečekat, že to někdo udělá za nás. Také je zde kladený důraz na otázku závisti a chorobné žárlivosti. Přátelství a upřímnost jsou silnými motivy. Vyprávění je svižné, plné dobrých hlášek a doplněné zajímavými ilustracemi (musím uznat, že některé mi přišly pro “malé děti kapku děsivé). Myslím si, že tato knížka by neměla chybět v třídních knihovničkách na prvním stupni zš.

Vilvit
12.12.2023 5 z 5

Jelikož jsme rodiče-rockeři, tato knížka nesměla v naší knihovně chybět. Rockové příběhy se mně i synovi líbily, a tak jsme se na Krokodýlovu kapelu moc těšili. Postavy jsou skvěle vykreslené (např. manažer křeček se svým svérázným projevem, perfekcionistický basák...), příběhy přiblíží i dětem hudební scénu a rodiče se pobaví nad narážkami na pravý hudební svět kapel. Četli jsme knížku s šestiletým synem, ale jelikož mu kapely či názvy jako AC/DC nejsou cizí, tak příběh chápal, fandil, nadával na nosorožce, i když je doporučený věk 8+.

stepanka.ruml
24.11.2023 5 z 5

Celou dobu jsem četla s úsměvem na tváři a občasným hlasitým smíchem. Naprosto skvělá - byť kratičká - knížka o Krokodýlovi a jeho hudební kariéře. Neuvěřitelně mě bavily křečkovo nadávky, byla jsem napjatá u scén s nosorožcem.
A celou dobu jsem si představovala, že tohle musí někdo 100% natočit jako večerníček (ideálně ve stylu Krysáků ).
Prostě Jirka opět dokázal, že umí psát vše od hororu až po pohádky a že má skvělý (nejen hudební) humor.


Jediné, co mě zmátlo, byla tisková chyba chybějících slov (slova?) mezi stranami 60 a 62. Ale to není nic neodpustitelného.

Autorovy další knížky

Jiří Štraub
česká, 1994
2018  83%Rockové pohádky pro malé rebely
2023  91%Krokodýlova kapela

Kniha Krokodýlova kapela je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x