Křižovatka života

Křižovatka života https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435246/bmid_krizovatka-zivota-MbF-435246.jpeg 4 83 32

Emotivní příběh o bolestných ztrátách, šokujícím tajemství a nové naději Abbie MacIntyreová má všechno. Milujícího a úspěšného manžela, skvělého syna, krásný dům, oddaného psa a lékařskou kariéru. Jedné osudové noci se její dokonalý život převrátí naruby. Při návratu domů ji ze silnice smete opilý řidič – ten řidič je její manžel Alan... Abbie z nehody vyvázne, Alan však nepřežije. Tragický okamžik přináší spoustu bolestných otázek a ještě bolestnějších odpovědí. Není štěstí jenom iluze?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

A curve in the road


více info...

Přidat komentář

jeny-v
15.04.2024 4 z 5

V podstatě klasický příběh dokonalé americké rodiny, které se v jednom nešťastném okamžiku zhroutí bezchybně vybudovaný život. Knihu jsem četla s dlouhodobějšími přestávkami, a nikterak mi nevadilo vždy navázat na předchozí děj. Abbie se vzpamatovává po autonehodě, smrti manžela Alana, provalené nevěře, jejíž motiv mi připadal trochu "primitivní" a odchodu syna. "Ale, teď už bych přece měla vědět, že to v životě nechodí vždy tak, jak člověk očekává."
Žádná famózní zápletka, ale co tento román dělal přitažlivý, byla bezbřehá láska němé tváře - Winstona a vsunuté životní metafory.

Kaja1
19.02.2024 4 z 5

Jak se vám během vteřiny změní celý život. Jsou tajemství, která vyplynou na povrch až v době, kdy se nedozvíme, proč to ten člověk udělal. Ale konec je happy endem.
Kniha konci slovy:"Stejně jako vlny, co se převalují na pláži, i štěstí někdy jako by od nás uteklo, ale pak se zase vrátí. Vždycky se vrátí."
A pod to se ráda podepíšu:))


hanča34
02.12.2022 3 z 5

Byl to předvídatelný příběh, ale vůbec mi to nevadilo. Přesně takovou knihu jsem při léčbě nějaké virózy potřebovala.

anezur33
20.06.2022 4 z 5

Kniha,kterou lze považovat za odpočinkovou,ale i zajímavou.

archivářka115
24.04.2022 4 z 5

Čtivá, odpočinková knížka. Po seznámení s Nathanem jsem si říkala, že to bude červená knihovna.
Potom začal být děj zajímavý a nepředvídatelný.
Knížka se mi líbila

Danago
26.02.2022 3 z 5

No, za mě velice předvídatelný příběh hrající na city, při tom nakonec červená knihovna. Počet hvězd je za to že je kniha hodně čtivá a i přes výhrady výše mě bavila.

AndreaP.
03.02.2022 4 z 5

Svým způsobem velice zvláštní kniha, nepamatuji si, že bych kdy četla příběh, kde je tak dopodrobna popsán den za dnem, ne-li minuta po minutě, ale zde to mělo své opodstatnění a líbilo se mi to. Krátké kapitoly, kniha se rychle čte, je to taková jednohubka na jedno odpoledne. Lehce předvídatelné, jak kniha dopadne, konec celkem dost zrychlený oproti úvodu, což mi až tak nesedělo.

Pavouček2
06.10.2021 3 z 5

Velmi čtivé, oceňuju podrobné popsání nehody a vše co poté následovalo, že to kapitolou nekončilo a šlo to den po dni i když to bylo smutné. Děj se mi líbil i když byl předvídatelný.

Vlašule
23.08.2021 2 z 5

(SPOILER) Anotace určitě dojem z knihy kazí, nenechá čtenáři vlastně žádné překvapení, děj je dost předvídatelný a když sem tam lehce zavane překvapením, hrdinka se s tím hravě vyrovná a jede dál až do červené knihovny.

LaCoccinelle
17.08.2021 5 z 5

Přečteno za jeden den. Krásná, čtivá knížka. A těch mých prolitých slz, na jednu knihu až moc....

Evule *
29.07.2021 4 z 5

Dojemný a čtivý příběh, jen kdyby bylo všechno takhle snadné... přečteno během dvou dnu, brzy jsem tušila jak to asi dopadne a dopadlo :)

Renike
07.07.2021 5 z 5

Krásná kniha, hezky se četla od začátku až do konce.

Aneleh
23.06.2021 4 z 5

Krásná červená knihovna... kéž by to tak v životě vždy bylo a končilo. Četlo se to nádherně, asi všichni bychom si přáli, aby lidská dramata a tragédie se takto vždy kladně vyřešily. Mám raději reálnější příběhy, ale jednou za čas je možná dobré si užít takovouto lahůdku.

Verika
12.06.2021 5 z 5

Krásný příběh, trošku předvídatelný, ale četl se moc pěkně. Díky krátkým kapitolám příběh příjemně utíkal.

Kalima206
29.04.2021 5 z 5

Za mě moc fajn oddechovka :)
Líbí se mi myšlenka příběhu, je to taková ironie osudu, ale lehce uvěřitelná.
Za mě 5 hvězd :)

KatyM.
01.01.2021 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře, taková oddychovka od detektivek.

L.Helena
07.11.2020 4 z 5

Tak nevím… Strašně dobře se to četlo, sem tam i nějaká ta sentimentální slzička ukápla, ale pořád se nemůžu ubránit dojmu, že spíš než příběh ze života, to byla přehlídka všech možných klišé, pěkně na sebe navazujících. Nechci být zbytečně kritická, protože čtení jsem si fakt užila, ale vždycky když byla nastíněna nějaká nová situace, tak bylo jasné, jak se bude vyvíjet i jak skončí. A to jsem si pro jistotu raději ani předem nečetla anotaci.

Analady
10.10.2020 2 z 5

Na tuto knížku jsem se těšila, ale nějak jsem se na ni nedokázala naladit. Něco mě na ní nesedělo a hrozně iritovalo. Už na začátku jsem si říkala, že anotace naprosto zbytečně prozradila, kdo způsobil havárii a co se s ním stalo. Přitom v příběhu je to delší dobu utajované. Škoda, bez prozrazení této informace by si čtenář odhalení jeho identity mohl užít. A co následovalo, mě vůbec nebavilo. Všichni až na "záporáka" působili příliš dokonale. Byli až neskutečně ochotní a ohleduplní. Kéž by to tak v životě bylo, ale není. Celý příběh mi přišel slabý. Prokousala jsem se do konce v naději, že se dozvím nějakou důležitou informaci, která do nehody vnese víc světla, ale nic takového se nekonalo.

Heli20
01.10.2020 5 z 5

Pěkně jsem si poplakala.Ale jinak nádherný dojemný příběh.Příběh o tom,že i když je někdy život opravdu hodně bolavý,tak dokud tady žijeme,tak je pořád naděje.A že už je to prostě tak,že se život točí v kruzích nahoru a dolů.A že nikdy,když jsme dole nemáme zapomínat na to,že zase bude lépe a že nic netrvá věčně,ani utrpení.

Mandlevest
02.08.2020 4 z 5

Upřímně, tento příběh má všechny atributy červené knihovny, kterou čím jsem starší, tím více nemusím (a přemýšlím, čím to je ?) a srovnání s knihami Danielle Steel není od věci. Ale nakonec hodnotím knihu poměrně vysoko, protože jsem si uvědomila, že mně ani tak nevadí předvídatelný příběh, který je po několika stránkách daný a čtenářský matador přesně ví jak se kniha bude odvíjet a jak skončí, ale velká klišé ve zpracování příběhu, což se u této knihy naštěstí nestalo. Je velmi čtivě napsaná, což nepřekvapilo, ale jakási kultivovanost příběhu a velká sympatie, zejména k hlavní hrdince a jejímu čtyřnohému příteli, rozhodla pro poměrně vysoký počet hvězdiček. Kdo má rád romantické příběhy hrdinů, kterým již není ...náct a mají něco odžito, rozhodně doporučuji, kniha se Vám bude líbit.