Kriminální případy z Orlických hor 2

Kriminální případy z Orlických hor 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527534/bmid_kriminalni-pripady-z-orlickych-hor--656b7da82b37b.jpg 3 5 3

Po úspěšném vydání Kriminálních případů z Orlických hor následuje druhá knížka s touto tématikou. Šestnáctiletá zkušenost bývalého šéfa rychnovské kriminálky plk. JUDr. Zdeňka Hlaváčka pro ni poskytla dostatek podkladů. Některé případy jsou mimořádně závažné, jde například o trojnásobnou vraždu pachatele z Lípy nad Orlicí, brutální vraždu starostky obce Liberk, či velmi komplikovaný případ sebevraždy v Kostelci nad Orlicí. Nechybí ani nesnadné rozhodování o vhodném okamžiku policejního zásahu, popsané v příběhu Hranice rizika. U některých popisovaných událostí zvolili autoři poněkud lehčí tón se známkami humoru. Dozvíte se o děsivě působícím psu, který se nakonec ukázal jako kamarádské zvíře i o tom, že kriminalisty může pronásledovat docela obyčejná smůla, nebo o milovnících bronzových plastik, které z uměleckého díla zajímal jen materiál. Kniha přináší nejen napětí, ale také sondu do práce kriminalistů, kteří se starají o bezpečnost kraje pod Orlickými horami. Stejně jako první díl Kriminálních případů z Orlických hor, který se zaslouženě těšil velkému zájmu čtenářů, nezůstává ani další pokračování nic dlužné zajímavému a poutavému čtenářskému zážitku.... celý text

Přidat komentář

pepa4081
27.02.2024 3 z 5

Nejsem moc nadšený. Kniha asi spíše pro ty, kteří v těchto místech žijí. Zajímavost příběhů kolísá a zpracování je průměrné.

dana_vrana
18.01.2024 3 z 5

Druhý díl Kriminálních případů z Orlických hor mě překvapil tím, že kromě 3 případů jsem tedy o většině neměla vůbec žádné ponětí. Jinak jsou to celkem jednoduše převyprávěné zločiny, které mohou zaujmout především ty, kteří Rychnovsko znají.


Magrata15
22.12.2023 4 z 5

Dalších několik kriminálních případů z paměti pana Hlaváčka. Pro běžného čtenáře to asi nebude tak atraktivní, větší hodnotu to bude mít pro vysloužilé, ale i sloužící kriminalisty, především z Rychnovska.

Autoři knihy

Jiří Mach
česká, 1950

Kniha Kriminální případy z Orlických hor 2 je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chci si koupit2x