Kriminalistika v komiksech

Kriminalistika v komiksech https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147497/mid_kriminalistika-v-komiksech-vna-147497.png 3 20 6

Unikátní edice věnovaná nejznámějším kriminalistickým metodám je plná velmi schopných detektivů, vysoce nebezpečných zločinců a naprosto fascinujících kriminálních případů, kde jsou jednotlivé skutečné příběhy zpracovány do atraktivní podoby kreslených komiksů. Ponořte se do vzrušujícího světa kriminalistiky a spolu s jejími kladnými i zápornými hrdiny vyřešte 9 skutečných kriminalistických případů! -Balistika, Antropologie, místo činu ..... celý text

Komiksy Literatura naučná Věda
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Graphic forensic science , 2008


více info...

Přidat komentář

Knihomolka506
20.08.2021 5 z 5

Pěkně ilustrovaná příručka pro děti, která na základě skutečných případů z minulosti vysvětluje základní pojmy kriminalistiky a práci forenzních techniků. Byla jsem mile překvapená z práce forenzní umělkyně.
Výzvy: databáze knih, téma 9: objeveno díky databázi

trudoš
30.10.2020 2 z 5

Čekal jsem něco v duchu Dobrodružství kriminalistiky, ale k tomu se soudruzi z USA nepřiblížili ani na kilometr. Cením si ovšem výběru témat, stejně jako poodhalení podstaty forenzních věd, nemohu se však zbavit zmateného dojmu, komu je kniha vlastně určená. Od prvního pohledu dětem, jenže v rámci toho žonglují tvůrci s korektním výrazivem, aby náhodou někoho netraumatizovali, což při všech těch brutálních vraždách působí dost komicky. Informace tak zůstávají na půli cesty a člověk se nedozví víc, než by mu přineslo pětiminutové hledání na netu. Samotné zpracování skutečných událostí je podobné - kusé, nezajímavé a v několika případech i bez zápletky. Není to zas až taková hrůza, ale promarněný potenciál rozhodně.
Scenáristicky vede David West, který dodává epizodám alespoň nějakou příběhovou linku. Rob Shone je zase obsahově zajímavější, jenže si neumí poradit s dramatizací - v jeho podání vypadá kriminalistická věda jako moc šikovná věc, ale skutečná práce spočívá někde úplně jinde.


Nelíísek
12.01.2019 2 z 5

Celkem dost mě překvapilo že jsem takovouto knihu ulovila v dětské knihovně....

Mám shlédnuto tolik kriminalistických seriálů a přečtených tolik detektivek, že mě tato kniha vůbec nebavila, jsou zde vysvětleny základy kriminologie jak už pouze textové stránky nebo komiksy jsou vysvětleny co nejjednodušeji, ty příběhy jsou ale tak strašně moc velké klišé .. sice popisují princip jak vše funguje ale celý příběh nahustit do 4-5 stránek.. to prostě nefunguje.

Kresba je v pohodě, ale někdy opravdu děsí obličeje postav, navíc jak se takováhle kniha mohla dostat do dětské knihovny asi zůstane záhadou

PS: Od jaké doby na kostře zůstanou vlasy a vousy .. ??

milan1935
31.10.2018 3 z 5

Zajímavý způsob jak ukázat způsoby vyšetřování zločinů

Papik.21
04.02.2017 4 z 5

Na hrstce případů je vysvětlena důležitost balistiky, antropologie apod. Forma komiksu je zajímavá. Jen škoda, že těch případů je tak málo. Popis balistiky, forenzní antropologie apod. je pouze povrchní, takže pokud se už někdo v těchto věcech vyzná, tak se zde toho moc nového nedozví.

ubiq
13.02.2013 2 z 5

Spoustu zajimavych veci se clovek dozvi, kresba nevyrazna, misto 1 vrazedneho serialu je to supr

Štítky knihy

kriminalistika

Autoři knihy

Rob Shone
britská
David West
britská, 1956