Kreténi

Kreténi https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532176/bmid_kreteni-65cc71311063c.jpg 4 9 3

Že boží mlýny melou pomalu, ale jistě, si na vlastní kůži ověří partička znuděných zbohatlíků, která produkuje ohavná videa, na nichž umírají lidé v přímém přenosu. Ačkoli v minulosti měla zlatá mládež štěstí, že se její zločiny nepodařilo vyšetřit, po mnoha letech se zjevuje mstitel, který bere spravedlnost nelítostně do svých rukou. Bohatí páni v nejlepších letech zpočátku nechápou, co se děje. Brzy jim však začne docházet, že musí být připraveni zaplatit za své hanebné skutky cenu nejvyšší.... celý text

Přidat komentář

wendys93
03.04.2024 4 z 5

Rčení, že na každou svini se vaří voda platí v týhle knížce dvojnásob. Nadruhou stranu...co člověku dává právo vzít spravedlnost do vlastních rukou a dovolat se sám u sebe práva? Dá se něco takovýho obhájit?
Hlavní hrdina románu Kreténi nicméně takového dojmu nabyde. A celkem právem, dovolím si tvrdit. Protože rozmazleným parchantům, kteří si myslí, že můžou všechno, že se jich nějaká zodpovědnost netýká, že nemusí nést následky za svoje činy, by jen tak něco projít nemělo. Peníze člověku život nevrátí, spravedlnost si s nima taky nekoupíte a charakter nenapravíte. A když někoho nedokážou řádně vychovat a usměrnit vlastní rodiče, musí tuhle roli holt převzít někdo jinej.
Lukáš Havlas tady rozjíždí dost drsnou hru na kočku a myš, která, dost možná nebude mít vítězů, ale jenom kopu poražených.

Krchnaida
22.01.2024 5 z 5

Jak se vše mohlo vejít do pár stránek? :-) Dobré to bylo :-)


kramlinka88
25.12.2023 4 z 5

Nebylo to vůbec špatné :-) Knížka má pár stránek - cca 120, a vypráví nám příběh opravdu vypečené partičky znuděných zbohatlíků.

Na začátku vidíme, jak se účastnili honu na nevinného bezdomovce a chladnokrevně ho popravili a ještě vše natočili a video prodali :-( Kdo by proboha něco takového kupoval ? Je to zvrácený svět, opravdu.... :-/

Ovšem boží mlýny melou, v tomto případě velmi pomalu, ale jistě a nakonec se každý z této povedené partičky bude zodpovídat ze svých činů. Ať už tak nebo tak...

Musím přiznat, že kniha 180 stupňů se mi líbila o něco více, ale kniha Kreténi byla také velmi čtivá a velmi dobře a poutavě napsaná, děj plynul velmi rychle, až si říkám, jestli právě ta délka nebyla trošku na škodu, asi mi malinko chyběla hlubší charakteristika postav :-)

Vyloženě sympatický mi tam nebyl ve výsledku asi nikdo, ovšem nejvíc mě pobavil ráčkující pan podnikatel :-D

Kniha určitě stojí za přečtení ;-)

Štítky knihy

vraždy pomsta zločiny české romány

Autorovy další knížky

Lukáš Havlas
česká, 1966
2022  69%180 stupňů: Když se vám život obrátí naruby
2024  82%Kreténi

Kniha Kreténi je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce37x
Chystám se číst28x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x