Křehké životy

Křehké životy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390325/bmid_krehke-zivoty-cL6-390325.jpg 5 8 2

Vzpomínky jednoho z nejvýznamnějších světových kardiochirurgů, který v této knize strhujícím způsobem popisuje nejpozoruhodnější a nejdojemnější případy, na nichž ve své kariéře pracoval. Nabízí výjimečné nahlédnutí do někdy opojného, jindy tragického světa kardiochirurgie a dává tušit, jaké to je, mít v rukou něčí život nebo smrt. Se zatajeným dechem budete číst neuvěřitelné příběhy, jako například osud miminka, které za sebou už v šesti měsících mělo sérii infarktů, či muže „kyborga bez pulzu“, který osm let žil s titanovou krevní pumpou připojenou na externí baterie pomocí zástrčky voperované do lebky. Rovnováha mezi životem a smrtí je nesmírně křehká a kardiochirurg kráčí po laně napjatém mezi nimi. Na operačním sále nemá čas na pochybnosti. Jediný špatný pohyb, a život zmizí v nenávratnu… Profesor Stephen Westaby nejednou posunul hranice kardiochirurgie a v průběhu své pětatřicetileté kariéry zachránil stovky životů. Pracuje v John Radcliffe Hospital ve Velké Británii.... celý text

Přidat komentář

parxel
05.11.2023 5 z 5

Křehké životy jsou knihou, ve které autor líčí svou životní cestu od pomocného pracovníka při uklízení a osvětlování operačního sálu až po významného kardiochirurga. Hlavní jádro knihy tvoří různé neobvyklé a komplikované případy, které Stephen Westaby řešil.

Já osobně jsem při čtení této knihy doslova přestal vnímat čísla stránek. Jednotlivé popisované případy mi přišli velmi zajímavé a občas se za nimi skrýval i silný lidský příběh. Zároveň bych dodal, že to pro mne často bylo stresující, protože popisy operací mi přišli velmi detailní a živé. Zkrátka působilo to na mne hodně silně. Co víc si jako čtenář mohu přát?!

Křehké životy jsou velmi působivou knihou. Pro nás pacienty je někdy velmi obtížné pochopit jednání lékařů a podobné knihy nám umožňují vidět situaci z druhé strany a přispívají tak k pochopení jejich práce a toho si na této knize cením nejvíce. Knihu doporučuji všem čtenářům.

čef
20.03.2021 5 z 5

Na to, aby člověk dokázal takové psí kusy, jaké popisuje autor ve své knize, musí být opravdu velmi zvláštní. Jenom dívat se na rozebraného člověka musí být děs, a což teprve vymyslet a provést operaci tak, aby pomohla. Jak se při tom nezbláznit? To nevím. Vím jenom, že si tito kouzelníci zasluhují náš neskonalý obdiv.


Autorovy knížky

Stephen Westaby
britská, 1948
2018  93%Křehké životy

Kniha Křehké životy je v

Právě čtených3x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce50x
Chystám se číst36x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x