Růže bez trnů

Růže bez trnů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11694/bmid_ruze-bez-trnu-inP-11694.jpg 4 52 9

Královny Anglie série

< 11. díl

Další část volného románového cyklu o královnách Anglie. Tentokrát příběh Kateřiny Howardové. Kateřina ze zchudlého rodu je vytržena z rodného domu a mládí tráví u své babičky, kde zjišťuje, že puritánství její ochránkyně není sdíleno jejími volnomyšlenkářskými přítelkyněmi s nimiž je vychovávána. Stává se dvorní dámou na dvoře Jindřicha VIII. Pohybuje se v okolí své lásky Thomase Culpeppera. Ale Kateřina padne do oka stárnoucímu nešťastně ženatému králi. I její život postihne neblahý zvrat...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The rose without a thorn , 1993


více info...

Přidat komentář

VendulaB
08.02.2023 5 z 5

Typická kniha této autorky, patří mezi její lepší. Známý a ničím překvapivý příběh Kateřina Howardové, čtivý, jednoduchý, příjemně plynoucí. Ti, co mají rádi tento druh knih, si četbu užijí.

Markett
01.02.2022 5 z 5

Krásně napsaná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Osudy Jindřichových manželek ve mě stále vzbuzují velký zájem, protože věřím, že je pořád co nového objevovat, a u Kateřiny Howardové to platí několikanásobně, protože o ní není úplně jednoduché cokoliv zjistit.
Tato knížka se krásně četla, děj plynul a my s Kateřinou mohli projít podstatnou část jejího života. Zajímalo by mě, jaká opravdu byla, protože každý autor ji popisuje jinak, v této knize Kateřina působila opravdu hodně naivně, a někdy až hloupě. Často se vrací k osudu své sestřenice Anny Boleynové, a bohužel dopadla úplně stejně.
Za mě je knížka určitě super, čte se jedním dechem, a o různé zvraty zde není nouze. Takže pokud se zajímáte o Tudorovce, a o Kateřinu Howardovou, tak s chutí do čtení, opravdu to stojí za to. Ze začátku si člověk řekne, jak byla mladá a naivní, udělala ve svém krátkém životě mnoho chyb, ale vždy je mi moc líto, jak tato dívka dopadla.


ada1987
13.07.2021

na titulke je pritom podobizna K. Aragonskej.

Ereniss
21.09.2017 5 z 5

Tudorovskou Anglii zbožňuji, stejně jako beletrii z této doby. A když sáhnete po kvalitě, jako je Jean Plaidy, ocitnete se tam, stejně jako jsem se tam s touto autorkou ocitla já. Příběh naivní Kateřiny Howardové, která se nepoučila z chyb své sestřenice Anny Boleynové, a taky tak dopadla.

lapagerie
06.11.2016 4 z 5

Hezky napsaný příběh o Kateřině Howardové, páté manželce JIndřicha VIII. Drží se poměrně přesně faktů a dobře se čte. Prima knížka pro ty, které zajímá tudorovská Anglie, ale nechtějí číst historické faktografie.

nikca0568
22.10.2016 4 z 5

Skvělá kniha popisující život Kateřiny od dětství až po smrt. Hezky napsané, jen jsem to čekala mnohem odvážnější a uvolněnější než to bylo ( Brandy Purdy se ve své paní Boleynové ničeho nebála). Překvapilo i to, že zde objevily poslední slova Thomase Culpepera.

NoelHudson
28.05.2015 5 z 5

Velice čtivá kniha, která nevypráví jen o životě Kateřiny ale i o Henryho předešlých manželkách a jejich panování a vztahu k němu. Doporučuji všem milovníkům historie a rodu Tudorovců.

katushka17
03.08.2014 5 z 5

Kniha je velmi zajímavá.

Jane23
27.01.2014 5 z 5

VYnikající čtení, historie nás může mnohému učit a přitom chytlavé čtení...