Královna Hedvábné stezky

Královna Hedvábné stezky https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56115/kralovna-hedvabne-stezky-56115.jpg 5 12 5

Píše se rok 803. Arib je ještě dítětem, když je na příkaz kalifa Hárúna ar-Rašída vyvražděna celá její rodina. Pouze ona masakru unikne a prchá před kalifovými muži po prastarých cestách Hedvábné stezky. Během své strastiplné pouti se zamiluje do okouzlujícího cizince. V přepychovém kalifově harému se Arib však krutě probouzí ze svých snů. Ocitá se ve světě protřelých obchodníků a děvek, obetkaném nejjemnějším hedvábím, drahými vůněmi a luxusem, obklopena výstřednostmi, ale také intrikami dvorních konkubín a velkou nenávistí. Mladá žena je obdařena stejně tak svůdným, jako i nebezpečným darem - krásným zpěvným hlasem. Její smyslnost a umění v milostných hrách připravuje o rozum nejmocnější muže Orientu. V době největší slávy pak musí Arib volit - mezi pomstou na vrahovi své rodiny a společným životem s mužem, na něhož nikdy nedokázala zapomenout. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , NS Svoboda
Originální název:

Königin der Seidenstraße


více info...

Přidat komentář

Paulika419
17.08.2023 3 z 5

Abych čtenáře neodradila tak 3 hvězdičky.Jak uvedla spisovatelka Arib jí natolik uchvátila ,že se rozhodla napsát román.Wolfram a Arib pár stránek či řádků o jejich prvním kontaktu zcela bez romantiky, natož aby to přerostlo v oboustranou lásku.Ale budiž.Kalifové jejich jména mě jaksi nešla dohromady,možná to bylo špatným překladem.Ale budiž a vycházejme z toho ,že byla milenkou všech.Na co se měla autorka románu soustředit nejvíc,tak to opoměla nebo urychlila.K dobru je jí postavaTheodory díky ní jsem u románu zůstala.

lenkavildomcova
15.12.2019 3 z 5

No já úplně nesdílím nadšení z knihy. Docela dlouho mi trvalo ji dočíst. Chybělo mi napětí. Pletli se mi kalifové. Bylo to takové plytké.


orinka3
23.04.2015 5 z 5

Velmi čtivé, zajímavé, postavy životné, příběhy a osudy napínavé. Kdo má rád historii, romantiku a zdravou dávku psaní o lásce, přijde si na své.

hrosulik
09.08.2014 5 z 5

Nádherná knížka, mohu jen doporučit. Velice čtivá.

Guenevra
09.08.2013 5 z 5

Jedna se o celkem typicky pribeh jedne "osudove" zeny, udajne zalozeny na historickych udalostech. Vsechny tyto pribehy jsou si vesmes podobne. Nicmene se mi kniha libila, mela spad, pripravila par prekvapeni a prijemnou formou spojila romantiku osudovych lasek se surovou realitou zivota.

Štítky knihy

německá literatura Orient romance

Autorovy knížky

Agnes Imhof
německá, 1973
2010  90%Královna Hedvábné stezky

Kniha Královna Hedvábné stezky je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x