Král bez zítřka

Král bez zítřka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14556/bmid_kral-bez-zitrka-14K-14556.jpg 4 4 3

Francouzská revoluce přivádí pod gilotinu krále Ludvíka XVI. a brzy po něm i jeho manželku Marii Antoinettu. Na scéně ale zbývá jejich nezletilý syn, vévoda z Normandie, nyní vlastně nový francouzský král Ludvík XVII. Chlapec však živoří v naprosté izolaci v pařížském vězení Temple a zanedlouho za nejasných okolností umírá. Málokdo je však ochoten uvěřit, že skutečně zemřel. Představitelé revoluční moci se k jeho smrti odmítají vyslovit a brzy se objevují desítky samozvanců, tvrdících, že právě oni jsou jedinými právoplatnými dědici francouzského trůnu. Kdo přesně je však vinen jeho smrtí? Tuto otázku si v románu klade spisovatel Henri Norden, když je požádán, aby napsal scénář k filmu, v němž má být Ludvík XVII. hlavní postavou.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Un roi sans lendemain , 2007


více info...

Přidat komentář

irousek9
14.04.2016 4 z 5

Tak trochu zvláštní kniha, jsem ráda, že jsem si ji přečetla, ale díky popisu detailu činů páchaných za francouzské revoluce, už ji podruhé číst nemusím. Pro mně všeobecně tato část francouzských dějin je velmi rozporuplná, nikdy nepochopím, kam až mohou lidé dojít ve své nenávisti...Fascinuje mě však osud Ludvíka XVII. a v tomto bodě autor nezklamal.

ELMA
01.09.2015 4 z 5

Životopisy moc nemusím, ale tohle není klasický životopis


Oberon85
09.12.2014 4 z 5

Kniha Král bez zítřka, neopouští historická fakta a autorská fabulace se v pohodě vejde do mantinelů všem známého "dějepisu." Nesčetněkrát popsané téma je zde však uchopeno z nevšedního směru, protože autor v hlavní ose příběhu pátrá po hlavním z vrahů nezletilého krále a dochází skoro detektivní cestou k pro někoho možná překvapivému závěru.

Štítky knihy

18. století Francie francouzská literatura Ludvík XVII., 1785-1795

Autorovy knížky

Christophe Donner
francouzská, 1956
2008  75%Král bez zítřka

Kniha Král bez zítřka je v

Přečtených7x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x