Krajčírka z Paríža

Krajčírka z Paríža https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500036/bmid_krajcirka-z-pariza-yUg-500036.png 4 59 12

Rosa Kusstatscherová vybudovala svetoznáme módne impérium vďaka schopnosti vytvoriť dokonalé oblečenie na každú príležitosť. Ale dnes večer, keď sa pripravuje na najdôležitejšie stretnutie svojho života, ju jej zvyčajná sebaistota opúšťa. Čo ju priviedlo k tomuto momentu? Zatiaľ čo sa snaží vybrať si vhodné šaty a správny odtieň rúžu, začína rozprávať svoj neuveriteľný príbeh. Príbeh chudobného vidieckeho dievčaťa z dediny vysoko v talianskych Alpách. O nacistickej okupácii a úteku pod rúškom noci. O nádeji a zlomenom srdci vo Švajčiarsku, o noblese a láske v Paríži. O ambíciách a žiali v Riu de Janeiro a o úspechu a sebapoznaní v New Yorku. O živote strávenom na úteku. Rosa však už viac utekať nebude.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

The Dressmaker of Paris , 2021


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
19.10.2023 5 z 5

Příběh byl krásný.Jenom jsem netušila,že komu vyprávý svuj příběh,ale na konci už je to jasný.Je to krásný příběh,který doporučují.

alexis818
10.09.2023 5 z 5

Moc pěkný a zajímavý příběh.Jen na ten začátek,který mě vůbec nezaujal,ale pak to šlo jako po másle,takže pět hvězdiček
.


LenkaKa
04.09.2023 5 z 5

Moc hezký a zajímavý příběh.

Zoulinda
27.08.2023 3 z 5

Dočteno, byl to místy silný příběh a ikdyž se mi do této knihy moc nechtělo a dlouho jsem ji odkládala, tak jsem moc ráda, že jsem ji přečetla.

knihomolkadorfa
18.01.2023 3 z 5

Na knížku jsem se moc těšila, ale nakonec tak úplně nesplnila mé očekávání. Na nedělní odpoledne dobré.

Magdalenkačte
07.11.2022 3 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla vůbec začíst a nechápala jsem některé souvislosti s tím, jak u každé kapitoly je začátek s oslovením má drahá.
Stojí za přečtení ale vracet s k ni určitě nebudu.
Jsem zřejmě rozmlsana knihami s podobnou tematikou, jaké píše Natasha Lesterova.

Markett
30.09.2022 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila už dlouho, a vyplatilo se. Jednoduše řeknu, že je to moc nádherná knížka, napsaná velmi čtivě, kdy se z mladičké Rosy stává světoznámá návrhářka, která bohužel cestu za snem měla hodně trnitou, musela se vzdát toho nejdražšího, a bohužel toho litovala navždy. Zároveň je to ale žena, která šla tvrdě za svým snem, až došla k vytouženému cíli.
Jak jsem již zmínila, je to opravdu nádherná knížka, dej krásně plyne, četla jsem opravdu jedním dechem.

zdehan
02.09.2022 5 z 5

Krásná kniha dobře napsaná stojí za přečteni.

DreamerX9
18.08.2022 3 z 5

Kniha je skvele napsaná skoro až živě. Je to silný příběh kde se protíná sen s nelehkou dobou. Má hlavu a patu a dobře se čte.
Řekla bych že hlavní hrdinku bude každý vnimat po svém na základě svých životních zkusenosti. Mně moc nesedlo některé její uvažování ale ve finále to vlastně dávalo smysl.
Kniha mně ovšem tak nedostala ale určitě za jedno přečtení stála

ydnac
05.08.2022 3 z 5

PRODCHNUTÉ MÓDOU A RŮZNÝMI ODSTÍNY ŽIVOTA

Je to příběh ženy, která toho pro svou kariéru obětovala hodně...
Bylo jí šestnáct, když opustila svého malého synka...
Těžko říct, jak by se člověk zachoval v takové situaci, bez vlastního bydlení, bez peněz, bez rodiny...
Rossa se rozhodla, že nejdříve něčeho dosáhne.
A DOSÁHLA.
Knížka je hezky napsaná, ale není jednou z těch, na které bych musela dlouho myslet.
Na dovolenou dobré :-)
Krásná obálka :-)

Kaja1
02.08.2022 5 z 5

Úžasný příběh. Začala jsem číst a vše kolem šlo stranou. Sledujeme příběh silné ženy, kterým se jako černá nit táhne nedořešená minulost, a i přes svou úspěšnou kariéru ji celý život něco podstatného chybí. Na konci knihy se kruh uzavře. Někdy něco, co začne děsivým zážitkem může přinést něco dobrého, ale chce to velkou lásku, aby žena překonala takovou bolest.

Knižní střípky
29.07.2022 4 z 5

Ve svém shrnutí musím hned na začátek říci, že to byl nádherný příběh. Četlo se to krásně, dobová atmosféra zde byla perfektně zachycena, přesně jak to mám v těchto knihách ráda. Já jsem však měla bohužel problém s hlavní hrdinkou. Byť rozumově chápu všechny důvody, proč opustila své dítě, mé srdce to nepobralo a pořád jsem si říkala, že to mohla udělat jinak... A já ji za to prostě neměla ráda. Ale toto výše zmíněné bylo můj osobní problém, jinak je kniha fakt nádherná a myslím si, že čtenáři tohoto žánru budou nadmíru spokojeni.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.